Blochează apelurile și mesajele nedorite, pe Android, cu aplicații gratuite

Te-ai săturat de apelurile agențiilor care vor să îți vindă ceva de care nu ai nevoie sau care vor să te convingă să te participi la sondaje telefonice la care nu vrei să participi? Ai un prieten care nu vrea să te lase în pace cu mesajele lui? Fosta ta iubită te bombardează cu apeluri? Sunt nenumărate motive pentru care nu vrei să fii contactat de anumite persoane, iar dacă ai un smartphone cu Android, poți să le blochezi cu ușurință. Citește ghidul nostru pentru a descoperi cum poți să faci acest lucru în doar câțiva pași:

NOTE: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone OnePlus One cu CyanogenOS 13.1.1, bazat pe Android 6.0.1. Acest ROM oferă o experiență foarte similară cu cea oferită de sistemul de operare Android nemodificat, deci nu ar trebui să ai probleme în a găsi setările pe care le vom menționa. Dacă interfața dispozitivului tău este puternic modificată, te rugăm să citeși manualul sau să consulți saitul de suport al producătorului, pentru informații adiționale.

Cum blochezi apelurile de la o anumită persoană sau companie, cu Truecaller

O metodă simplă de a bloca apeleurile de la orice număr pe un smartphone cu Android este cu ajutorul unei aplicații specializate. Îți recomandăm Truecaller , o aplicație care nu numai că îți permite să blochezi apelurile de la orice număr de telefon, dar mai are și alte funcții utile. Poți să iei Truecaller din Magazinul Play urmărind această legătură. Dacă ai nevoie de ajutor cu instalarea unei aplicații din Magazinul Play pe dispozitivul tău cu Android, citește ghidul nostru , sau poți să vezi și procesul de instalare a aplicațiilor direct din browser-ul tău web de pe calculator.

Iar acum hai să blocăm un contact. Prima dată trebuie să lansezi pe Truecaller prin apăsarea iconiței sale din lista aplicațiilor.

La prima lansare vei vedea un ecran de întâmpinare. Apasă pe "Get started" ( Să pornim ) pentru a începe configurarea aplicației.

Truecaller te va întreba dacă vrei să rămână conectat în fundal. Dacă alegi da ( Yes ), aplicația va putea identifica o serie de numere de telefon necunoscute când primești un apel, aceasta fiind o funcție foarte utilă. Cu această funcție activată, aplicația va consuma un pic mai multă energie, deci alege varianta pe care o preferi.

Acum poți să alegi un contact, sau poți să introduci un număr de telefon care să fie blocat. Apasă pe Search ( Căutare ) pentru a începe.

Apasă pe câmpul de text intitulat "Enter a name or number" ( "Introdu un nume sau un număr" ).

Aici poți să introduci direct un număr de telefon, sau poți să cauți un nume din lista ta de contacte.

În acest exemplu am căutat un contact: după ce l-ai găsit, sau după ce ai introdus un număr de telefon, apasă-l în lista de jos. Am redenumit o persoană în Digital Citizen ca demonstrație - te rugăm să nu ne blochezi pe internet. :)

Dacă ai deschis un contact existent, vor fi afișate toate detaliile acestuia, iar dacă ai apăsat pe un număr de telefon nesalvat, îl vei vedea doar pe aceasta. Acum apasă pe "Block & Report" ( "Blocare și raportare" ) pentru a bloca toate apelurile de pe acest număr de telefon sau de la acest contact.

Vei vedea un ecran de confirmare. Apasă pe Yes ( Da ) pentru a confirma blocarea.

NOTĂ: Această acțiune va marca acest număr de telefon (sau toate numerele de telefon asociate contactului) ca spam - dacă mai mulți utilizatori ai aplicației marchează un număr ca fiind spam, acest număr va fi inclus pe o listă de spam, care ajută la îmbunătățirea serviciilor oferite de Truecaller.

Pe pagina contactului vei vedea că aceasta este marcată în roșu, marcându-l drept contact blocat. Dacă te-ai răzgândit, sau ai blocat numărul din eroare, trebuie doar să apeși pe Unblock ( Deblocare ) pentru a-l debloca.

De acum încolo, dacă cineva încercă să te sune de pe acest număr de telefon, vei vedea doar o notificare despre aceasta, dar smartphone-ul nu va suna.

Pe pagina doua a acestui ghid vei afla cum poți să blochezi mesajele SMS și alte tipuri de mesaje de la persoane nedorite. Citește și pagina doi.