Cele mai bune 5 alternative la aplicația Reportofon din Windows 8.1

Cele mai bune 5 alternative la aplicația Reportofon din Windows 8.1

Windows 8.1 are preinstalată o aplicație numită Sound Recorder (Reportofon). Aceasta este o aplicație simplistă și nu oferă niciun instrument de editare a sunetului înregistrat. De asemenea, în Windows 8.1 vei găsi versiunea tactilă a acestei aplicații care are un alt dezavantaj: înregistrarea este întreruptă când minimizezi aplicația. Acest lucru poate fi destul de deranjant și vei dori cu siguranță să utilizezi o altă aplicație, mult mai bine echipată pentru a înregistra audio. Pentru a te ajuta, am testat rapid câteva aplicații de acest fel pentru Windows și am pus la punct o listă cu cele mai bune alternative la Reportofon.

Reclamă

Audacity

Audacity este o aplicație de înregistrări audio foarte ușor de utilizat. Pe lângă abilitatea de a crea înregistrări folosind microfonul, oferă de asemenea o gamă variată de efecte audio și instrumente de analiză. Calitatea sunetului înregistrat cu Audacity este înaltă, dar depinde de asemenea și de specificațiile microfonului și de placa de sunet. Interfața este bine organizată și relativ ușor de folosit. Audacity este capabil să editeze o gamă largă de fișiere audio și poate converti casete sau alte înregistrări în format digital. Nu vă așteptați la instrumente de editare profesionale. Este o aplicație gratuită la urma urmei. Dezavantajul acestui program este că necesită o descărcare separată a pluginurilor VST. Virtual Studio Technology (VST) este o interfață software care integrează sintetizatoare audio, editoare audio și sisteme de înregistrare utilizate de un număr mare de aplicații audio. Audacity nu este este disponibil doar pentru Windows, ci și pentru Linux sau Mac OS.

Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Audacity
Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Audacity

Legătură de descărcare: Audacity.

Wavosaur

Wavosaur este o altă aplicație audio interesantă, capabilă de a înregistra, procesa și edita sunete. Este disponibilă ca versiune portabilă și nu vei pierde timp instalând-o. Deși nu are atât de multe instrumente ca Audacity, credem că este un program impresionant, în special dacă aruncați o privire la dimensiunea acestuia - doar 3.18MO. Pe lângă portabilitatea și dimensiunea redusă a aplicației, Wavosaur, suportă o gamă largă de fișiere audio, inclusiv fișiere VST.

Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Wavosaur
Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Wavosaur

Legătură de descărcare: Wavosaur.

Audio Dope

Noi credem că Audio Dope merită, de asemenea, să fie menționat. Ca și celelalte programe pe care le-am prezentat, are o interfață simplă dar totuși prietenoasă. Ceea ce este interesant la acest program este faptul că este echipat cu un instrument "text to speech" disponibil doar pentru limba engleză. După ce îl accesezi, tastează ce dorești să auzi în caseta de text și selectează vocea cu care dorești să faci conversia: femeie sau bărbat, cu accent britanic, desigur. Audio Dope nu are atât de multe instrumente ca aplicațiile precedente, dar este suficient pentru a produce înregistrări de calitate.

Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Audio Dope
Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Audio Dope

Legătură de descărcare: Audio Dope.

Leapic Audio Editor

Leapic Audio Editor este alegerea cea mai bună dacă este în căutarea unei metode rapide de înregistrare și editare audio. Interfața este similară cu a altor programe de acest fel. Pe lângă procedeul simplu de înregistrare, poți aplica diverse efecte și filtre, poți adăuga "zmogote" sau "liniște" pe înregistrări. Practic, Leapic Audio Editor are setul standard de intrumente de editare de care s-ar putea să ai nevoie la un moment dat.

Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Leapic Audio Editor
Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Leapic Audio Editor

Legătură de descărcare: Leapic Audio Editor.

Apowersoft Free Online Audio Recorder

Spre deosebire de programele menționate anterior, Apowersoft Audio Recorder este un instrument online și va avea nevoie de Java pentru a rula. Îți permite să întregistrezi audio prin redare în flux sau poți înregistra partea audio a unui video online. Durata înregistrării nu este limitată și poți înregistra de la microfon, de la placa de sunet sau de la ambele. Apowersoft Audio Recorder îți permite să creezi sarcini programate chiar dacă nu stai la computer. Acest lucru poate fi extrem de util dacă nu ai timp să stai în fața computerului în timp ce înregistrezi. Tot ce trebuie să faci este să setezi când să înceapă înregistrarea și când să se încheie. Apoi computerul se poate închide automat dacă bifezi căsuța cu "Shut down after recording" (Închide calculatorul după înregistrare). Programul este compatibil cu majoritatea navigatoarelor de pe piață.

Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Apowersoft Audio Recorder
Sound Recorder, alternative, reportofon, sunet, inregistrare, Apowersoft Audio Recorder

Legătură de descărcare: Apowersoft Free Online Audio Recorder.

Conclusion

Indiferent dacă înregistrezi o notă vocală, un podcast sau un cântec, vei dori să folosești o aplicație ceva mai avansată decât aplicația simplistă Reportofon disponibilă în Windows. Alternativele sugerate de noi sunt printre cele mai bune programe pe care le poți găsi. Evident, fiind gratis, nu ar trebui să te aștepți la instrumente avansate de editare. Totuși, acestea își vor face treaba, și vei putea realiza înregistrări mult mai avansate decât vei reuși cu Sound Recorder (Reportofon).

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Windows