Cum oprești sau pornești sunetul de pornire din Windows

Cum oprești sau pornești sunetul de pornire din Windows

Calculatorul tău cu Windows redă un sunet de fiecare dată când îl pornești, chiar înainte de a se încărca ecranul unde alegi contul de utilizator pe care dorești să-l folosești și apoi ți se cere parola? La început, acest sunet s-ar putea să-ți placă, însă, după o vreme, te vei plictisi de el și este foarte posibil să vrei să-l oprești. Iată cum se oprește sau pornește sunetul de pornire al Windows, pe orice calculator:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid merge pentru Windows 7, Windows 10 și Windows 8.1. Pentru simplitate, capturile de ecran au fost realizate în Windows 10. Procedura este identică în toate cele trei versiuni de Windows.

Pasul 1: Deschide Panoul de Control și mergi la Hardware și sunete

Deschide Panoul de Control și mergi la Hardware și sunete. Apoi, în secțiunea Sunet, apasă pe legătura care spune: "Modificare sunete de sistem".

Windows, sunet, pornire
Windows, sunet, pornire

Fereastra Sunet este deschisă și aici găsești setarea pe care trebuie să o schimbi.

Reclamă

Pasul 2: Dezactivează/activează sunetul de pornire din Windows

În fereastra Sunet, trebuie să fii la fila Sunete. Dacă nu ești acolo, apasă pe ea. Apoi, caută o setare numită "Redare sunet de pornire Windows". Este în partea de jos a ferestrei.

Windows, sunet, pornire
Windows, sunet, pornire

Debifează această setare dacă vrei să oprești sunetul de pornire ori bifeaz-o dacă vrei să-l pornești. Apoi, apasă OK.

Windows, sunet, pornire
Windows, sunet, pornire

Sunetul de pornire al Windows

Dacă vrei să te asiguri că vorbim despre același sunet de pornire al sistemului de operare Windows, redă sunetul de mai jos ca să verifici cum se aude.

Acesta este redat doar atunci când se încarcă ecranul pentru autentificare, unde îți alegi contul de utilizator și îți introduci parola. Nu este sunetul redat de Windows atunci când se încarcă desktop-ul, de exemplu.

Concluzie

Asta este tot! După cum vezi, procedura este simplă și rapidă. Dacă vrei să citești și alte ghiduri utile, nu ezita să verifici lista de recomandări de mai jos.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Hardware și sunete Windows