Cum se actualizează Xbox One & Găsiți notele de lansare pentru actualizări

Cum se actualizează Xbox One & Găsiți notele de lansare pentru actualizări

Modul în care se actualizează Xbox One este diferit de Xbox 360 ori Playstation 4. De aceea, în acest ghid vom vorbi despre cum se actualizează consola Xbox One, în funcție de modul său de funcționare. În plus, vom arăta și unde găsiți notele de lansare pentru toate actualizările disponibile, de unde veți afla ce schimbări aduce fiecare actualizare în parte. Haideți să începem:

Reclamă

Actualizarea Xbox One în modul "Instant On" vs. "Energy Saving"

Când realizezi setările inițiale pentru consola Xbox One ai de ales între două moduri de funcționare: Energy saving (economisire energie) și Instant on (pornire rapidă).

Xbox One, actualizari, consola
Xbox One, actualizari, consola

Alegerea făcută impactează modul în care Xbox One este actualizat:

  • Instant on - Xbox One verifică disponibilitatea actualizărilor în fiecare noapte. Dacă o nouă actualizare este disponibilă, va descărca și instala actualizarea respectivă în mod automat, în timp ce dormiți. După instalarea actualizării, consola se închide singură deoarece actualizările au nevoie de o repornire a consolei. Când vă întoarceți la consolă veți vedea că nu pornește atunci când spuneți "Xbox On", pentru că este închisă. Va trebui să o porniți folosind butonul Xbox de pe controler.

  • Energy saving - Xbox One verifică disponibilitatea actualizărilor atunci când o porniți. Dacă o actualizare este disponibilă atunci sunteți obligați să o instalați înainte de a putea folosi consola. Procedura exactă pentru actualizarea Xbox One este descrisă în următoarea secțiune.

Cum se actualizează Xbox One în modul "Energy Saving"

În modul Energy saving (economisire energie), atunci când porniți consola veți fi informați că este momentul să faceți o actualizare. Vi se comunică mărimea actualizării dar nu și informații despre ce schimbări aduce aceasta. Pentru a afla detalii despre schimbările aduse de fiecare actualizare în parte, citiți secțiunile următoare din acest articol.

Din păcate nu veți putea folosi consola până nu realizați actualizarea. Singura opțiune este să alegeți "Start update" (pornește actualizarea).

Xbox One, actualizari, consola
Xbox One, actualizari, consola

,

Xbox One începe prin a descărca actualizarea. Procesul va dura ceva timp, în funcție de mărimea actualizării și viteza conexiunii la internet.

Xbox One, actualizari, consola
Xbox One, actualizari, consola

După ce se descarcă actualizarea, Xbox One repornește și începe procesul de instalare. Ecranul devine complet negru și, la un moment dat, veți observa o bară verde care vă indică în mod vizual progresul instalării.

Xbox One, actualizari, consola
Xbox One, actualizari, consola

Când actualizarea este realizată, Xbox One va încărca automat sistemul de operare și veți fi duși la tabloul de bord.

Ce Aduc Nou Actualizările Pentru Xbox One?

Actualizările pentru Xbox One au drept scop îmbunătățirea experienței de utilizare a consolei. O actualizare poate oferi următoarele tipuri de schimbări:

  • Îmbunătățiri ale stabilității și performanței consolei.
  • Rezolvarea unor probleme de utilizare a consolei ori îmbunătățirea unor caracteristici deja existente.
  • Adăugarea de noi caracteristici.

Din păcate, unele actualizări pot introduce și probleme ce nu existau în trecut. De aceea, dacă întâmpinați probleme după instalarea unei actualizări, vă recomandăm să contactați serviciul de suport al Microsoft. De asemenea, puteți citi și acest ghid de depanare al actualizărilor pentru Xbox One. Ghidul descrie probleme cunoscute, provocate de diverse actualizări pentru Xbox One și ce poți face pentru a le rezolva. Din păcate, toată documentația Microsoft pentru Xbox One este disponibilă doar în engleză.

Cum afli ce oferă fiecare actualizare în parte?

Atunci când căutați notele de lansare pentru o actualizare Xbox One, va fi destul de greu de găsit chiar dacă folosiți un motor de căutare precum Google sau Bing. Asta pentru că sunt ascunse într-o pagină cu un nume mai puțin inspirat: versiunile sistemului de operare Xbox One. Aici veți găsi lista completă cu toate actualizările oferite și schimbările aduse.

Se poate dezinstala o actualizare pentru Xbox One?

Răspunsul este "Nu!". Microsoft nu oferă unelte ce permit restaurarea sistemului de operare a consolei Xbox One la o versiune anterioară. Asta chiar dacă întâmpinați probleme cu o actualizare anume.

Puteți verifica manual disponibilitatea actualizărilor pentru Xbox One?

Iarăși răspunsul este "Nu!". Microsoft nu oferă această caracteristică în Xbox One.

Concluzie

Sper că acest ghid s-a dovedit a fi util. Dacă aveți întrebări despre Xbox One și actualizările pentru această consolă, nu ezitați să folosiți formularul de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Sistem și Securitate Xbox One