Review HUAWEI WATCH FIT 3: Mai bun decât un Apple Watch?

Review HUAWEI WATCH FIT 3: Mai bun decât un Apple Watch?
Rating

HUAWEI tocmai a lansat un ceas elegant, care seamănă foarte mult cu Apple Watch SE - un dispozitiv cu care își propune să concureze în materie de design, preț și caracteristici. Acest ceas se numește HUAWEI WATCH FIT 3 și este nu doar mai ușor decât un Apple Watch SE, ci și mai subțire. În plus, are un ecran mai luminos și o autonomie semnificativ mai bună. Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, nu te blochează într-un ecosistem specific și funcționează bine cu smartphone-urile HUAWEI, iPhone-uri și cu toate dispozitivele cu Android. Dacă vrei să afli mai multe despre HUAWEI WATCH FIT 3 și dacă ți se potrivește, citește această recenzie detaliată:

Reclamă

HUAWEI WATCH FIT 3: Pentru cine este o alegere potrivită?

HUAWEI WATCH FIT 3 este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele care caută o alternativă accesibilă la Apple Watch SE
 • Pasionații de fitness care vor să-și monitorizeze activitățile sportive
 • Persoanele care vor să urmărească elementele esențiale ale stării lor de sănătate
 • Utilizatorii care vor un smartwatch cu o autonomie bună

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la HUAWEI WATCH FIT 3:

 • Design familiar, cu o mare varietate de culori și curele
 • Promisiuni reale cu privire la autonomia bateriei (7 zile cu o încărcare completă)
 • Confortabil de purtat
 • Monitorizare excelentă a sănătății și a somnului
 • Poate monitoriza un număr mare de sporturi și activități
 • Preț atractiv

Iată ce s-ar putea să nu-ți placă:

 • HUAWEI are un ecosistem limitat de aplicații
 • La lansare, plățile prin NFC sunt disponibile doar în China
 • Configurarea inițială este greoaie pentru utilizatorii de Android
Notă produs 4/5

Verdict

HUAWEI WATCH FIT 3 monitorizează toate elementele de bază de care au nevoie oamenii pentru a-și supraveghea și îmbunătăți sănătatea și condiția fizică. Punctele sale forte cele mai importante sunt monitorizarea excelentă a somnului, mementourile personalizate, pe care le poți seta pentru aspecte importante pentru sănătate, precum luatul medicamentelor, și varietatea mare de sporturi și activități fizice pe care le poate monitoriza. Autonomia bateriei este, de asemenea, bună, iar majoritatea persoanelor apreciază designul său familiar. Dacă ești în căutarea unei alternative la Apple Watch SE, una care are o autonomie superioară și care face cam aceleași lucruri la un preț mai bun, HUAWEI WATCH FIT 3 este dispozitivul potrivit pentru tine.🙂

Despachetarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

HUAWEI WATCH FIT 3 sosește într-o cutie frumoasă din carton alb, care arată o imagine a dispozitivului, numele produsului și logoul companiei pe capacul superior. Pe partea din spate, găsești câteva detalii tehnice despre acest smartwatch și caracteristicile sale.

Ambalajul pentru HUAWEI WATCH FIT 3

Ambalajul pentru HUAWEI WATCH FIT 3

La deschiderea cutiei, vezi imediat ceasul ambalat frumos.

Despachetarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Despachetarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Scoate totul din cutie și găsești următoarele elemente: HUAWEI WATCH FIT 3, cablul său de încărcare, ghidul de pornire rapidă și detalii despre garanție, tipărite în mai multe limbi.

Toate obiectele găsite în cutie

Toate obiectele găsite în cutie

Experiența de despachetare a lui HUAWEI WATCH FIT 3 este simplă și plăcută. De îndată ce scoți dispozitivul din cutie, devine evident că acesta seamănă cu Apple Watch SE. Deși designul său nu este original, va fi probabil pe placul multora.🙂

Reclamă

Design și specificații hardware

HUAWEI WATCH FIT 3 vrea să semene foarte mult cu Apple Watch SE și să concureze cu acesta din punct de vedere al prețului și al funcțiilor. Ca urmare, are un ecran pătrat similar, cu margini rotunjite. Ecranul are o grosime de numai 9,9 mm, iar carcasa sa are o dimensiune de 36 mm x 43 mm în lungime x lățime. Cadrul este fabricat din metal, iar ecranul este protejat de sticlă 2.5D. Ceasul cântărește doar 26 de grame fără curea și 34 de grame cu aceasta.

HUAWEI WATCH FIT 3 arată similar cu Apple Watch SE

HUAWEI WATCH FIT 3 arată similar cu Apple Watch SE

Ecranul este construit pe un panou AMOLED de 1,82 de inci cu o rezoluție de 480 x 408 de pixeli și o luminozitate maximă de 1500 de niți. Are o rată de reîmprospătare de 60 Hz, o densitate a pixelilor de 347 ppi și un raport ecran/corp de 77%.

Îmi place ecranul său AMOLED

Îmi place ecranul său AMOLED

HUAWEI WATCH FIT 3 are o coroană rotativă mare și un buton lateral. Între cele două, se află un microfon folosit în timpul apelurilor telefonice. Culoarea coroanei și designul butonului lateral variază în funcție de culoarea pe care o alegi pentru acest dispozitiv.

Uită-te la coroana roșie de pe lateral

Uită-te la coroana roșie de pe lateral

Pe cealaltă margine a lui HUAWEI WATCH FIT 3, găsești două difuzoare. Acestea sunt folosite la apelurile telefonice și atunci când asculți muzică.

Difuzoarele sunt pe cealaltă margine

Difuzoarele sunt pe cealaltă margine

Pe spatele lui HUAWEI WATCH FIT 3 se află doi pini magnetici pentru încărcarea dispozitivului, senzorul de ritm cardiac și un buton pentru scoaterea curelei. Bateria are o capacitate de 400 mAh și poate fi încărcată complet într-o oră. Dispozitivul dispune și de încărcare rapidă: o încărcare de 10 minute îți poate ajunge pentru o zi întreagă de utilizare normală. Potrivit HUAWEI, la o încărcare completă, WATCH FIT 3 ar trebui să dureze aproximativ șapte zile de utilizare în condiții obișnuite.

Cureaua este ușor de scos

Cureaua este ușor de scos

HUAWEI WATCH FIT 3 este disponibil în șase versiuni de culoare cu diferite curele: negru, roz, verde, verde, alb, gri și alb. Da, ați citit bine: există două versiuni albe. În timp ce curelele pentru majoritatea dintre ele sunt din fluoroelastomer, versiunea gri pe care o testez eu are o curea din nailon, iar versiunea albă (a doua) are o curea din piele. Aceste versiuni gri și albă sunt singurele două care dispun de un cip NFC și oferă plăți prin NFC. Ca urmare, prețul lor este ușor mai mare decât cel al celorlalte versiuni.

Culorile disponibile pentru HUAWEI WATCH FIT 3

Culorile disponibile pentru HUAWEI WATCH FIT 3

HUAWEI WATCH FIT 3 dispune de conectivitate Bluetooth 5.2, de Wi-Fi prin banda de 2,4 GHz și de GPS (prin toate sistemele obișnuite de poziționare). În ceea ce privește senzorii, acest dispozitiv are un accelerometru și un senzor de gravitație, un magnetometru, un senzor de lumină ambientală (pentru reglarea automată a luminozității ecranului) și un senzor de ritm cardiac, care dispune de tehnologia HUAWEI TruSeen versiunea 5.5. Nu sunt disponibili senzori ECG sau de temperatură corporală.

HUAWEI WATCH FIT 3 folosește TruSeen 5.5

HUAWEI WATCH FIT 3 folosește TruSeen 5.5

Nu în ultimul rând, HUAWEI WATCH FIT 3 poate fi purtat în timp ce înoți și are o rezistență la apă de până la 5 ATM. Poate fi folosit la temperaturi cuprinse între -10 și 45 de grade Celsius.

NOTĂ: Pentru mai multe specificații tehnice și o listă detaliată a tuturor caracteristicilor sale, accesează această pagină: HUAWEI WATCH FIT 3.

Din punct de vedere al specificațiilor, HUAWEI WATCH FIT 3 este un dispozitiv bine realizat, care îndeplinește nevoile de bază. Caracteristicile sale ar trebui să îl transforme într-un partener util pentru persoanele interesate să își monitorizeze sănătatea. Continuă să citești această recenzie și hai să vedem cum funcționează în realitate.🙂

Configurarea și utilizarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Pentru a folosi HUAWEI WATCH FIT 3, trebuie să instalezi pe smartphone-ul tău ultima versiune a aplicației HUAWEI Health. Cea mai nouă versiune a aplicației pentru iPhone este disponibilă în App Store, iar utilizatorii HUAWEI o pot găsi în AppGallery. Însă utilizatorii de Android nu vor găsi această aplicație actualizată în Magazinul Play din cauza sancțiunilor SUA. Ei trebuie, în schimb, să viziteze pagina HUAWEI Health pentru a o lua.

Trebuie să instalezi mai întâi aplicația HUAWEI Health

Trebuie să instalezi mai întâi aplicația HUAWEI Health

După instalarea aplicației, deschide-o, creează un cont HUAWEI, conectează-te, detectează și selectează-ți ceasul și urmează procesul de configurare. Ai de făcut mai mulți pași, inclusiv acordarea multor permisiuni aplicației HUAWEI Health, configurarea notificărilor și verificarea actualizărilor de software pentru ceasul tău.

Conectarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Conectarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Unul dintre cei mai importanți pași din timpul configurării inițiale este să alegi ce notificări de aplicații vrei să vezi pe HUAWEI WATCH FIT 3. Treci prin listă și activează-le doar pe cele pe care le consideri importante. Altfel, s-ar putea să te enervezi rapid pentru că smartwatch-ul tău bâzâie prea des, anunțând încă o notificare nouă.

Este necesar să configurezi notificările

Este necesar să configurezi notificările

Deoarece am testat WATCH FIT 3 înainte să fie lansat, a trebuit să folosesc ultima versiune Beta a aplicației HUAWEI Health. Însă, la lansare, această versiune a aplicației va fi disponibilă pentru toată lumea. Ar trebui să arate ca în imaginile mele, cu excepția siglei Beta.🙂

Aplicația este organizată în mai multe secțiuni:

 • Health (Sănătate) - aici găsești toate datele de monitorizare a sănătății. Voi detalia acest aspect în următoarea secțiune a acestei recenzii.
 • Exercise (Antrenament) - îți poți crea planuri de antrenament, poți vedea antrenamentele, îți poți stabili obiectivele pentru antrenament etc.
 • Discover (Descoperă) - locul unde vei găsi provocări create de HUAWEI pentru utilizatorii săi și unde poți integra WATCH FIT 3 cu servicii din terțe părți, precum Strava sau Komoot.
 • Devices (Dispozitive) - aici poți să administrezi WATCH FIT 3 și funcțiile sale, precum și să adaugi alte dispozitive HUAWEI.
 • Me (Eu) - locul de unde îți administrezi contul HUAWEI, îți vezi medaliile și realizările, verifici dacă există actualizări, schimbi setările de confidențialitate și multe altele.

Aplicația HUAWEI Health

Aplicația HUAWEI Health

Aplicația în sine este ușor de folosit și este organizată logic. Chiar dacă nu ai folosit în trecut dispozitive HUAWEI, nu ar trebui să ai probleme în a te adapta și a folosi aplicația în mod productiv. HUAWEI Health funcționează bine și are un timp de răspuns relativ rapid. Însă unele dintre funcțiile sale necesită conectivitate la internet și uneori durează ceva timp până când se încarcă, ca în cazul rapoartelor de respirație din timpul somnului (Sleep breathing awareness).

Pe HUAWEI WATCH FIT 3, veți găsi o mulțime de aplicații instalate, iar navigarea prin acestea este similară cu utilizarea unui Apple Watch. Pe lângă aplicațiile obișnuite de monitorizare a stării de sănătate și a sportului, ai la dispoziție și o funcție de găsire a telefonului, un cronometru, o busolă, o aplicație meteo, un calendar, un jurnal de apeluri, contacte etc.

Aplicațiile instalate pe HUAWEI WATCH FIT 3

Aplicațiile instalate pe HUAWEI WATCH FIT 3

Din păcate, nu poți folosi multe aplicații pe WATCH FIT 3, deoarece AppGallery are puține aplicații disponibile. Deși lista este scurtă, vestea bună este că include o aplicație pentru a vedea Google Maps pe WATCH FIT 3 și o aplicație care se sincronizează cu Google Calendar pentru a-ți arăta mementouri și evenimente viitoare. Din păcate, sancțiunile impuse companiei HUAWEI au un impact negativ asupra ecosistemului de aplicații al companiei. Acesta nu se poate compara ca număr sau diversitate cu aplicațiile pentru Wear OS de la Google și pentru watchOS de la Apple.

AppGallery oferă puține aplicații

AppGallery oferă puține aplicații

Versiunile gri și alb ale lui HUAWEI WATCH FIT 3 oferă plăți prin NFC. Însă, când am încercat să configurez această funcție, mi s-a spus că acest serviciu nu este disponibil în România. La lansare, doar China are plăți NFC funcționale. În alte țări, acestea vor fi deblocate probabil mai târziu în cursul anului, dar nu știu dacă va fi cazul și în România.

Plățile prin NFC funcționează doar în China

Plățile prin NFC funcționează doar în China

Deși HUAWEI WATCH FIT 3 nu acceptă eSIM, îl poți folosi pentru a răspunde la apeluri telefonice dacă telefonul tău se află în apropiere pentru a menține o conexiune Bluetooth. Calitatea apelurilor mi s-a părut decentă, iar difuzoarele de pe ceas au fost suficient de puternice pentru un mediu liniștit. Nu te aștepta totuși să te bucuri de conversații audio de o calitate ridicată în zone zgomotoase, precum bulevardele cu trafic intens.

Poți răspunde la apeluri de pe HUAWEI WATCH FIT 3

Poți răspunde la apeluri de pe HUAWEI WATCH FIT 3

Notificările sunt afișate rapid pe HUAWEI WATCH FIT 3 și au mult spațiu pe ecran, astfel încât poți vedea o mare parte din conținutul lor. Mai mult, atunci când cineva te sună și nu poți prelua apelul, poți să-l respingi și să răspunzi cu un mesaj predefinit. Același lucru este valabil și pentru mesajele text: poți să selectezi un răspuns rapid de pe ceas și să răspunzi imediat. Dacă aceste răspunsuri rapide nu ți se par suficient de utile, le poți personaliza în aplicația HUAWEI Health.🙂 Ai un jurnal al apelurilor (Call log), care este, de asemenea, util, deoarece ține evidența apelurilor tale. Poți inția apeluri telefonice de aici, chiar dacă vrei să suni pe cineva care nu a fost adăugat în aplicația Contacts (Contacte) de pe HUAWEI WATCH FIT 3.

Poți apela cu ușurință persoane din Call log

Poți apela cu ușurință persoane din Call log

Cei care ascultă multă muzică trebuie să știe că poți adăuga manual muzică pe HUAWEI WATCH FIT 3 încărcând-o de pe smartphone-ul tău. Ceasul poate reda fișiere media MP3, AAC, WAV, FLAC, MP4 și OPUS. Însă această funcționalitate pare sub așteptări într-o lume a serviciilor de streaming de muzică. În zilele noastre, puțini oameni păstrează fișiere MP3 pe dispozitivele lor. Totuși, poți să asociezi o cască cu telefonul și să-ți folosești ceasul pentru a controla redarea muzicii în timpul activităților fizice. Este mult mai convenabil decât să încarci fișiere cu muzică. 🙂

Poți controla redarea muzicii de pe ceas

Poți controla redarea muzicii de pe ceas

Am purtat HUAWEI WATCH FIT 3 timp de o săptămână în timp ce scriam această recenzie, atât ziua, cât și noaptea, atât în interior, cât și în aer liber. Ecranul a fost clar și vizibil în toate situațiile, chiar dacă m-am uitat la el în timp ce mă plimbam afară într-o zi însorită sau dacă am accesat rapoartele după ce am monitorizat o alergare prin ploaie. Timpul de răspuns la atingere a fost, de asemenea, bun, inclusiv atunci când am folosit ceasul cu mâinile transpirate sau când au căzut picături de ploaie pe ecranul său.

Vizibilitatea în aer liber este bună

Vizibilitatea în aer liber este bună

HUAWEI WATCH FIT 3 este, în general, confortabil de purtat, inclusiv în timpul somnului. Nu aș putea spune însă că mi-a plăcut cureaua din nailon. Da, arată bine și este ușor de reglat, dar tinde să absoarbă ușor umezeala. Asta o face mai puțin confortabilă decât curelele fabricate din materiale precum pielea sau fluoroelastomer. Din fericire, doar versiunea gri a lui HUAWEI WATCH FIT 3 dispune de o curea din nailon. Dacă nici tu nu vrei una, ai de ales între alte patru versiuni de culoare, toate cu alte materiale pentru curele. 🙂

Cureaua din nailon absoarbe ușor umezeala

Cureaua din nailon absoarbe ușor umezeala

Fețele de ceas disponibile pentru WATCH FIT 3 arată în mare parte bine, dar nu sunt la fel de multe și de diverse ca cele oferite de smartwatch-urile de la alte mărci. Unele dintre ele copiază Apple, iar altele sunt originale și elegante. Chiar dacă acest domeniu nu este un punct forte al dispozitivului, nu este nici un punct slab. Majoritatea utilizatorilor vor găsi o față de ceas sau două care să le placă și pe care să le poată folosi confortabil.

Câteva dintre fețele de ceas disponibile pentru HUAWEI WATCH FIT 3

Câteva dintre fețele de ceas disponibile pentru HUAWEI WATCH FIT 3

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale lui Apple Watch SE este autonomia bateriei și faptul că necesită încărcare zilnică. În această privință, HUAWEI WATCH FIT 3 este un dispozitiv superior. Potrivit HUAWEI, acest ceas ar trebui să reziste șapte zile de utilizare obișnuită după o încărcare completă. În experiența mea, a durat cu o oră mai puțin de exact șapte zile. Asta se datorează probabil faptului că s-ar putea să fi monitorizat mai multe activități decât un utilizator tipic. Având în vedere cât de mulți producători prezintă afirmații optimiste cu privire la autonomia bateriei, sunt super încântat să văd că HUAWEI promovează estimări veridice. De asemenea, compania spune că WATCH FIT 3 se încarcă în zece minute pentru a rezista o zi întreagă. În cazul meu, în zece minute, s-a încărcat de la 0 la 20%, iar în treizeci de minute s-a încărcat până la 61%. Ceasul se încarcă cu ajutorul încărcătorului USB brevetat din ambalajul produsului. Acesta folosește magneți pentru a se atașa la pinii de încărcare de pe spatele ceasului și începe să-și facă treaba imediat ce îl conectezi. Am folosit un încărcător de telefon de la o altă marcă, iar o încărcare completă a durat 56 de minute.

Încărcarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Încărcarea lui HUAWEI WATCH FIT 3

Deși nu este un dispozitiv perfect, mi-a plăcut să folosesc HUAWEI WATCH FIT 3. Mi s-a părut un smartwatch capabil, cu funcții utile și cu o autonomie bună a bateriei, care este, de asemenea, confortabil de purtat. În continuare, să vedem cât de bine funcționează ca dispozitiv de monitorizare a sănătății.

Monitorizarea sănătății cu HUAWEI WATCH FIT 3

HUAWEI WATCH FIT 3 are toate funcțiile de monitorizare a stării de sănătate care au devenit standard pentru toate dispozitivele portabile. Acesta poate măsura:

 • Ritmul cardiac și nivelul de oxigen din sânge
 • Somnul tău și tiparele de respirație din timpul somnului
 • Nivelul de stres
 • Ciclul menstrual pentru femei

Monitorizarea ritmului cardiac folosește algoritmii din versiunea 5.5 TruSeen a companiei, care oferă citiri cardiovasculare mai precise pentru analizarea performanțelor de antrenament și a sănătății zilnice. Pe ceas, poți vedea date despre ziua ta și despre cum au evoluat ritmul cardiac și nivelul SpO2, iar în aplicația HUAWEI Health, primești rapoarte detaliate pe zile, săptămâni, luni și ani.

Măsurarea SpO2

Măsurarea SpO2

Pentru analiza somnului, HUAWEI WATCH FIT 3 folosește algoritmii TruSleep 4.0, care oferă informații detaliate despre somn, precum structura, calitatea și sănătatea somnului. Pentru fiecare noapte de somn, vezi indicatorii fiziologici, precum ritmul cardiac, saturația oxigenului în sânge și frecvența respirației. HUAWEI include, de asemenea, funcția Sleep Breathing Awareness, care are ca scop detectarea întreruperilor de respirație, comune pentru persoanele care suferă de apnee în somn.

Verificarea întreruperilor de respirație în timpul somnului

Verificarea întreruperilor de respirație în timpul somnului

HUAWEI WATCH FIT 3 detectează, de asemenea, când tragi un pui de somn, permițând utilizatorilor să seteze sieste de 30 de minute. Ceasul te trezește după ce detectează 30 de minute de somn, pentru a te ajuta să rămâi odihnit pe parcursul zilei, fără să dormi prea mult. După nouă zile de utilizare consecutivă, aplicația HUAWEI Health afișează tendințele tale și oferă recomandări personalizate privind îmbunătățirea calității somnului și a sănătății tale generale. Din păcate, am testat acest ceas timp de șapte zile și nu am putut vedea eu însumi aceste recomandări.🙂

O zonă a aplicației HUAWEI Health pe care îți recomand să o accesezi este Health Clovers, care se găsește în secțiunea Health. Aici, găsești o listă de elemente care merită verificate în fiecare zi: poți să înregistrezi consumul zilnic de apă, să-ți înregistrezi greutatea, să-ți verifici nivelul de stres, să vezi cât de activ ești, câți pași ai făcut, când te-ai trezit și când te-ai culcat. Această secțiune poate fi personalizată și poți adăuga lucruri utile, precum mementouri pentru a face exerciții fizice, pentru a-ți lua medicamentele sau pentru a-ți măsura tensiunea arterială.

Este o idee bună să verifici Health Clovers

Este o idee bună să verifici Health Clovers

Când accesezi secțiunea Weight (Greutate), poți să-ți înregistrezi greutatea, să-ți verifici evoluția și să-ți înregistrezi consumul de alimente. Această funcție este utilă pentru persoanele care vor să slăbească. Însă adăugarea alimentelor pe care le consumi va dura ceva timp, iar baza de date HUAWEI nu este la fel de bună ca soluțiile similare de la alte mărci. Partea bună este că poți să scanezi rapid alimentele ambalate cu camera telefonului și să adaugi informațiile nutriționale ale acestora.

Îți poți înregistra consumul de alimente

Îți poți înregistra consumul de alimente

Atunci când ai o zi stresantă, iar ritmul cardiac crește mai mult decât de obicei, poți folosi exercițiile de respirație de tip Diaphragmatic breathing, care te ajută să crești nivelul de oxigen din sânge, să scazi pulsul și stresul.

Te simți stresat? Fă un exercițiu de respirație!

Te simți stresat? Fă un exercițiu de respirație!

WATCH FIT 3 încearcă, de asemenea, să răspundă nevoilor femeilor, oferind o administrare îmbunătățită a ciclului menstrual față de cele oferite de companie în trecut. În aplicația HUAWEI Health, acestea își pot vedea informațiile despre ciclul menstrual actual, anterior și viitor și își pot înregistra simptomele. WATCH FIT 3 poate oferi apoi recomandări pentru exerciții mai potrivite și planuri de antrenament cu intensitate ajustată care să ia în considerare debutul perioadei menstruale.

În ciuda lipsei senzorilor de temperatură sau a capacităților ECG, HUAWEI WATCH FIT 3 este un partener util pentru monitorizarea elementelor de bază ale sănătății și bunăstării oamenilor. Caracteristicile sale pentru înregistrarea consumului de apă și de alimente, precum și capacitatea de a adăuga mementouri pentru lucruri precum luatul medicamentelor sau măsurarea tensiunii arteriale pot fi niște ajutoare reale pentru unele persoane. În continuare, să vedem cât de bine se descurcă la monitorizarea sporturilor.

Reclamă

Monitorizarea activităților sportive cu HUAWEI WATCH FIT 3

WATCH FIT 3 poate monitoriza peste 100 de moduri de sport și introduce, de asemenea, patru noi moduri care nu existau pe modelele anterioare HUAWEI: fotbal, baschet, padel și sporturi electronice. Însă, înainte de a le monitoriza, trebuie să le adaugi la lista de antrenamente (Workout) de pe ceas. Iar derularea prin atât de multe sporturi poate dura destul timp.

Monitorizarea antrenamentelor pe HUAWEI WATCH FIT 3

Monitorizarea antrenamentelor pe HUAWEI WATCH FIT 3

După ce un antrenament este adăugat la WATCH FIT 3, poți începe să-l monitorizezi apăsând pe butonul lateral și selectându-l din listă. În timpul evaluării mele, am monitorizat activitățile de mers pe jos, pilates, dans și alergare. Atunci când monitorizarea necesită GPS, ceasul are nevoie de câteva secunde pentru a se conecta la sateliți. Urmărirea GPS pare precisă atunci când te uiți la harta micșorată de la sfârșitul fiecărui antrenament. Însă, atunci când faceți zoom in, observi că nu este întotdeauna precisă și îți raportează că alergi la câțiva metri distanță de locul unde te aflai. Totuși, acest aspect nu este problematic, iar precizia GPS a lui HUAWEI WATCH FIT 3 este destul de bună pentru majoritatea utilizatorilor. 🙂

Verificarea raportului despre antrenament

Verificarea raportului despre antrenament

Pentru fiecare antrenament, primești o mulțime de date: detalii despre ritmul tău, segmentele de antrenament, viteza medie, distanța, diagrame despre ritmul cardiac din timpul antrenamentului, ritmul și cadența. Vezi, de asemenea, parametrii de performanță, precum stresul aerobic și anaerobic din timpul antrenamentului și VO2 max.

Detalii despre alergarea mea

Detalii despre alergarea mea

Poți să folosești și funcția de Urmărire dinamică pentru a-ți transforma antrenamentele în amintiri pe rețelele de socializare, însoțite de imagini din timpul activităților tale, ceea ce este destul de interesant, mai ales atunci când faci drumeții sau mergi cu bicicleta.🙂

O caracteristică care are potențialul de a fi utilă este Auto-detects workouts. Teoretic, ceasul ar trebui să detecteze atunci când ești într-o sesiune de mers pe jos, de alergare, când faci eliptică sau canotaj și ai uitat să începi manual antrenamentul. Când se întâmplă asta, ar trebui să detecteze și să înceapă să monitorizeze automat acea activitate. Din păcate, algoritmii de detecție nu sunt preciși și trebuie îmbunătățiți în continuare. De obicei, HUAWEI WATCH FIT 3 nu a detectat că am început un antrenament și nu a început să-l urmărească automat. Iar atunci când a făcut-o, uneori a identificat greșit activitatea. De exemplu, m-am plimbat în interior timp de câteva minute, iar acesta a început să urmărească un antrenament eliptic. A fost un pic ciudat. 🙂 Sunt sigur că această funcție va fi îmbunătățită în viitoarele actualizări de firmware.

Ceasul poate detecta automat unele antrenamente

Ceasul poate detecta automat unele antrenamente

La finalul unui antrenament intens, precum alergarea, HUAWEI WATCH FIT 3 poate să măsoare rata de recuperare pentru antrenament și să afișeze apoi tot felul de statistici utile: rata de recuperare a ritmului cardiac, indicele capacității de alergare, care compară performanțele tale cu ale altor persoane de vârsta ta, momentul când se estimează că organismul tău își va reveni după antrenament, VO2 max și timpii estimați pentru alergarea a 5 km, 10 km, un semimaraton sau un maraton complet. Deși nu pot atesta toate aceste previziuni, timpul în care a presupus că aș alerga 5 km este aproape de realitate. 🙂

Ce Running Ability Index ai?

Ce Running Ability Index ai?

Un alt aspect pozitiv este că aplicația HUAWEI Health dispune de instrumente de ghidare, atât pentru începătorii care vor să înceapă prima lor alergare de 3 km sau 5 km, cât și pentru persoanele care vor participa la primul lor maraton. Aplicația poate formula planuri de antrenament personalizate pe baza condiției tale fizice și a indicelui capacității de alergare pe care îl calculează pe baza antrenamentelor tale.

HUAWEI Health are planuri de antrenament personalizate

HUAWEI Health are planuri de antrenament personalizate

Ai acces, de asemenea, la diferite cursuri pentru arderea grăsimilor, îmbunătățirea cardio sau a rezistenței tale. Fila Discover (Descoperă) din HUAWEI Health poate ajuta oamenii să rămână motivați, alăturându-se provocărilor create de companie pentru utilizatorii săi, iar sistemele Medals (Medalii) și Achievements (Realizări) te pot ajuta să vezi și să te bucuri de progresul tău.. 🙂

Câștigarea de medalii mă menține motivat :)

Câștigarea de medalii mă menține motivat 🙂

Deși HUAWEI WATCH FIT 3 nu are la fel de mulți senzori ca smartwatch-urile mai scumpe, face o treabă bună în ceea ce privește monitorizarea activităților tale și prezintă suficiente informații despre progresul tău. Funcțiile de îndrumare sunt, de asemenea, utile, în special pentru persoanele care abia încep să își îmbunătățească condiția fizică.

Îți place HUAWEI WATCH FIT 3?

Aceasta a fost o recenzie lungă; a fost nevoie de mult timp și de multă muncă pentru a o scrie. Sper că ți-a fost utilă și că ai o idee mai bună despre HUAWEI WATCH FIT 3, punctele forte și punctele slabe ale acestuia. Dacă ai întrebări la care această recenzie nu a răspuns, nu ezita să le adresezi într-un comentariu mai jos. Iar dacă ți-a plăcut recenzia mea și vrei să ai acces la mai mult conținut de acest gen, abonează-te la newsletterul nostru folosind formularul de mai jos.🙂

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate