Cum îți creezi un cont Google (Gmail) în 3 pași

Ai cumpărat un smartphone cu Android și vrei să-l folosești? Atunci ai nevoie de un cont Google. Vrei să vezi clipuri video pe YouTube și să te abonezi la canalele tale favorite? Iarăși, ai nevoie de un cont Google. Ai primit o tabletă cu Android sau un Chromebook și vrei să folosești dispozitivul respectiv? Din nou, ai nevoie de un cont Google. Pentru cititorii care au nevoie să-și creeze un cont Google, avem ghidul cel mai potrivit:

Pasul 1. Mergi la pagina de înregistrare a unui cont Google

Deschide orice navigator web preferi și mergi la pagina pentru crearea unui cont Google. Se încarcă un formular cu multe câmpuri care trebuie completate.

Pasul 2. Completează informațiile necesare creării unui cont Google

Prima dată, completează-ți numele și introdu un nume de utilizator pe care vrei să-l folosești. După aceea, introdu o parolă pentru contul tău și confirm-o. Google are cerințe clare în ceea ce privește lungimea parolei folosite și complexitatea ei. Trebuie să alegi o parolă cu cel puțin opt caractere. Aceasta trebuie să includă un mix de litere, numere și simboluri, precum ?!#. Trebuie să eviți parolele care sunt ușor de ghicit. Dacă introduci o parolă care include cuvinte obișnuite, vei vedea un avertisment în litere roșii, care-ți cere să încerci din nou și să introduci o parolă mai sigură.

Apoi, completează data ta de naștere și sexul. Ai și opțiunea de a nu specifica un sex anume. Vei vedea și alte câmpuri pentru introducerea unui număr de telefon sau adresa ta curentă de e-mail. Acestea sunt opționale și poți să treci mai departe fără să le completezi. Îți recomandăm să debifezi opțiunea care spune: "Setați Google ca pagină de pornire prestabilită." Este mai bine să-ți păstrezi pagina de pornire curentă, pe care ai configurat-o deja pentru navigatorul tău web.

Alege locația ta și apasă "Următorul pas".

NOTĂ: Dacă ești curios să afli de ce Google cere toate aceste informații, îți recomandăm să citești această pagină: Motivul pentru care Google vă solicită anumite informații pentru a crea un cont.

Pasul 3. Acceptă politica de confidențialitate și termenii de utilizare

Dacă toate datele introduse sunt în regulă, ți se afișează politica de confidențialitate a Google și termenii de utilizare. Citește-le și derulează în jos. Apoi, apasă butonul "Sunt de acord".

Se afișează un mesaj de bun venit și contul tău este activat.

Opțional: Modifică setările avansate ale contului Google

În pagina de bun venit, este o idee bună să dai clic pe butonul Continue (Continuare). Acum sunt afișate toate setările contului tău Google, pentru lucruri precum conectare și securitate, confidențialitate, informații personale ș.a.m.d.

Îți recomandăm să treci prin tot și să-ți configurezi contul Google așa cum vrei să funcționeze.

Limitările unui cont Google

Există câteva limitări în ceea ce privește conturile Google:

  • Nu poți crea conturi pentru copii. Astfel, dacă introduci data nașterii reală pentru copilul tău, Google va refuza să-i creeze un cont. Din această cauză trebuie să minți când introduci data nașterii, deci copilul tău va avea acces la conținut care nu este potrivit vârstei sale. Considerăm asta o mare problemă, din moment ce mulți copii au astăzi un smartphone cu Android care le cere un cont Google pentru a putea fi utilizat.
  • Nu poți utiliza o altă adresă de e-mail pentru contul Google, trebuie să creezi o adresă Gmail. Alte companii, precum Microsoft, îți permit să creezi conturi folosind o adresă de e-mail de la un alt furnizor de servicii de e-mail. Din păcate, Google forțează pe toată lumea să își creeze o adresă Gmail.
  • Dacă vrei să activezi facilități de securitate precum autentificarea în doi pași, trebuie să introduci numărul tău real de telefon.

La ce îți folosești contul Google proaspăt creat?

Dacă ai ajuns la finalul acestui tutorial, cel mai probabil ai creat un cont Google. Înainte de a închide, spune-ne la ce vei folosi contul respectiv. Vrei să-l folosești pe noul tău smartphone? Vrei să accesezi servicii specializate precum Google Analytics? Suntem curioși așa că nu ezita să lași un comentariu mai jos.