Cum instalezi aplicații Android din Magazinul Play folosind un browser web

Orice utilizator de Android cunoaște cea mai simplă cale de a instala o aplicație pe dispozitivul său. Trebuie doar să pornești aplicația Magazin Play, să cauți aplicația dorită și să apeși pe Instalare. Dar cum ar fi dacă v-am spune că există și o altă cale de a instala o aplicație din Magazinul Play? Una care este îndrăgită de acei utilizatori care preferă un PC unui smartphone? Într-adevăr, acea cale există și este accesibilă utilizând saitul Magazinului Google . În acest ghid vă vom arăta cum să instalați aplicații folosind saitul Magazinul Play.

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele care rulează Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent de ce versiune de Android folosești.

Pregătirea mediului de lucru

Suntem siguri că știți deja cât de importante sunt aplicațiile pentru ecosistemul Android. Fără aplicații, nu putem vorbi despre Android. Într-unul dintre tutorialele anterioare, v-am arătat cea mai simplă cale de a instala aplicații: folosind * aplicația * Magazin Play din dispozitivul vostru (v-ați prins?).

Primul lucru pe care-l vom face în acest tutorial este să încărcăm saitul Magazinul Play. Porniți navigatorul web preferat și mergeți la această adresă: play.google.com. După prima încărcare, Magazinul Play arată așa:

Pentru a putea instala aplicații pe propriul dispozitiv cu Android, va trebui să vă conectați la serviciile Google folosind același cont Google pe care l-ați configurat pe dispozitivul propriu (v-am povestit cum să configurați un cont Google pe propriul dispozitiv cu Android, în acest tutorial ). Introduceți numele de utilizator și parola pentru a vă conecta la serviciile Google și apăsați pe butonul Conectați-vă.

Odată conectați, colțul din dreapta-sus al ecranului ar trebui să vă informeze despre utilizatorul conectat în acest moment. Asigurați-vă că v-ați conectat cu același cont Google pe care îl folosiți pe dispozitivul vostru cu Android, deoarece altfel nu veți putea instala aplicații folosind această metodă.

Căutarea și instalarea aplicațiilor din Magazinul Play

Odată ce s-a finalizat procesul de conectare, sunteți gata să instalați aplicațiile dorite. Pentru scopul acestui tutorial, vom instala aplicația Google Foto utilizând navigatorul web.

Localizați câmpul de text Căutare din partea centrală de sus a ecranului și tastați numele aplicației pe care doriți să o instalați.

După cum puteți observa, în timp ce tastați, sistemul identifică cei mai populari termeni de căutare care se potrivesc cu caracterele deja tastate. Apăsați pe butonul Caută (cel cu o lupă pe el) sau apăsați tasta Enter pentru a efectua o căutare după cuvintele cheie.

Dacă aplicația pe care o căutați a fost găsită și apare printre primele rezultate, trebuie doar să apăsați pe ea pentru a deschide pagina cu detaliile acesteia din Magazinul Play. Altfel, puteți revizui termenii de căutare sau puteți apăsa pe Afișați mai multe pentru a ajunge la lista completă de rezultate. Din moment ce aplicația noastră a fost găsită din prima încercare, vom apăsa pe Google Foto pentru a deschide pagina acesteia.

Pagina proprie a aplicației afișează iconița principală a aplicației în partea stângă, împreună cu numele acesteia, dezvoltatorul și categoria, aliniate la maginea imaginii. De asemenea, puteți răsfoi notele date de utilizatorii aplicației și numărul acestora. Veți găsi și o galerie foto cu imagini ale aplicației în timpul utilizării.

Dacă aveți contul Google configurat pe mai multe dispozitive cu Android, Magazinul Play vă va informa cu care dintre aceste dispozitive este compatibilă aplicația în cauză - o caracteristică foarte utilă. Derulați pagina mai jos pentru a găsi mai multe informații.

Orice aplicație este însoțită de o descriere text despre caracteristicile sale. Dacă textul este mai lung de câteva rânduri, acesta va fi trunchiat. Puteți apăsa pe Aflați mai multe pentru a citi întreaga descriere. Sub textul descriptiv se află secțiunea Recenzii. Mai jos, veți găsi specificațiile tehnice ale aplicației, cum sunt data ultimei actualizări, numărul de instalări până la momentul respectiv, versiunea minimă de Android necesară și detaliile dezvoltatorului. Ultima secțiune a paginii aplicației este secțiunea Similare , care listează alte aplicații din Magazinul Play care oferă mai mult sau mai puțin aceleași facilități ca aplicația vizată.

Pentru a instala aplicații, reveniți în partea de sus a paginii și apăsați pe butonul Instalați. Apoi, dacă aveți același cont Google configurat pe mai multe dispozitive Android în același timp, vi se va cere să alegeți pe care dintre dispozitive doriți să instalați aplicația. Vi se va oferi, de asemenea, o listă cu permisiunile necesare aplicației pentru a rula corespunzător.

Odată ce sunteți de acord să oferiți aplicației permisiunile necesare și ați selectat dispozitivul pe care doriți s-o instalați, apăsați pe butonul Instalați pentru a o instala. Câteva secunde mai târziu, dacă totul a funcționat bine, va apărea un dialog pop-up care vă va informa că, în curând, aplicația va fi instalată în dispozitivul vostru.

Acum puteți verifica dacă aplicația a fost instalată cu succes pe dispozitivul vostru cu Android. Cu condiția ca dispozitivul să fie conectat la Internet, procedeul nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde.

Felicitări! Ați învățat o nouă metodă de a instala aplicații pe propriul dispozitiv cu Android.

Concluzie

În timp ce unii utilizatori se simt confortabil cu telefonul lor Android în mână, alți utilizatori preferă calculatorul personal, cu o tastatură fizică de mărime obișnuită și un mouse, în defavoarea unui ecran tactil de 5 sau 6 inci. Trebuie să recunoaștem, tastatul pe ecranul telefonului nu este nici pe departe la fel de facil ca statul pe scaun în fața computerului și scrisul pe o tastatură fizică. Acesta este motivul pentru care unii utilizatori preferă o abordare ca aceasta, pentru instalarea aplicațiilor pe smartphone-ul ori tableta lor cu Android, care oferă confort în timpul tastării. În plus, instalarea aplicațiilor pe propriul telefon fără nicio atingere a acestuia este destul de cool, nu-i așa?