Activează verificarea în doi pași pentru contul Microsoft, folosind Google Authenticator

Microsoft oferă un serviciu de verificare/autentificare în doi pași (two-step verification) pentru conturile Microsoft. Când încerci să-l activezi, compania îți spune să folosești aplicația Microsoft Authenticator. Deși este o aplicație bună, care-ți oferă câteva avantaje, unii utilizatori vor prefera aplicația Google Authenticator. Află cum să activezi verificarea în doi pași pentru contul tău Microsoft astfel încât să folosești ce aplicație terță preferi, inclusiv Google Authenticator. Află și cum se dezactivează verificarea în doi pași, atunci când nu vrei să o mai folosești. Să începem:

NOTĂ: Pentru a activa verificarea în doi pași pentru contul tău Microsoft, ai nevoie de un smartphone cu Android, iOS, Windows 10 Mobile sau BlackBerry și aplicația ta favorită de autentificare, care este, de obicei, numită Authenticator. Dacă nu știi ce este verificarea în doi pași și care sunt beneficiile ei, citește acest ghid: Ce este verificarea ori autentificarea în doi pași?.

Pasul 1: Autentifică-te în contul tău Microsoft

Mergi la această pagină într-un browser web și întră în contul tău Microsoft. Introdu adresa de e-mail asociată contului tău, apasă Next (Următorul), iar apoi introdu parola și apasă Sign in (Conectare).

Pasul 2: Accesează-ți setările de securitate

După ce te-ai autentificat în contul Microsoft, ți se deschide pagina contului. În partea de sus, dă clic pe fila Securitate (Security).

Se încarcă un ecran cu opțiuni de securitate de bază cum ar fi schimbarea parolei ori actualizarea informațiilor de securitate.

Pasul 3: Pornește expertul pentru activarea verificării în doi pași

Citește cu atenție în josul paginii, unde vei găsi un text care spune: “Explorați mai multe opțiuni de securitate pentru a contribui la securizarea contului dvs.” (“Explore more security options to help keep your account secure”). În acest text, apasă pe legătura care spune “mai multe opțiuni de securitate” (“more security options”). Ca alternativă poți da clic pe această legătură, pentru a ajunge în același loc.

Acum ai ajuns la pagina de unde poți configura verificarea în doi pași, numită “Opțiuni de securitate suplimentare (“Additional security options). Aici, apasă pe legătura care spune: “Configurați verificarea în doi pași (“Set up two-step verification”).

Pasul 4: Configurează autentificarea în doi pași, folosind Google Authenticator sau o aplicație similară

Ai reușit să pornești expertul pentru activarea autentificării în doi pași. Este foarte important să urmezi cu strictețe următoarele noastre instrucțiuni și nu cele oferite de Microsoft, deoarece altfel nu vei putea folosi aplicația ta favorită pentru autentificarea în doi pași.

Citește ce are de spus Microsoft despre verificarea în doi pași, deoarece aceste informații îți vor fi utile în viitor. Apoi, apasă Următorul (Next).

Ești întrebat cum ți se poate verifica identitatea. Aici poți alege dintre mai multe opțiuni. Este important ca mai întâi să alegi “O aplicație” (“An app”). Nu selecta dispozitivul mobil pe care-l ai: Windows Phone, Android sau iPhone. Dacă alegi oricare dintre aceste opțiuni, ți se va spune să instalezi Microsoft Authenticator și nu vei putea folosi aplicația ta favorită pentru această sarcină. Este imperativ să alegi “Alt dispozitiv (Other) și să apeși Următorul (Next).

Se afișează un cod QR pentru activarea verificării în doi pași folosind aplicația mobilă pe care o dorești.

Ia-ți smartphone-ul și deschide aplicația Authenticator pe care vrei să o folosești. Noi am folosit Google Authenticator, dar poți folosi și alte aplicații de acest tip. În aplicația respectivă, apasă butonul pentru adăugarea unui cont nou.

Apoi, alege “Scanați un cod de bare (“Scan a barcode”) și mută camera smartphone-ului în dreptul codului QR afișat pe ecranul calculatorului.

Imediat ce este scanat codul QR, contul tău Microsoft este adăugat în aplicația Authenticator. Aplicația va afișa acum un cod de verificare. Mergi la calculator, introdu codul respectiv și apasă Următorul (Next). Trebuie să faci asta cât mai repede, deoarece codul expiră după 30 de secunde. Acum, verificarea în doi pași este activă pentru contul tău Microsoft și poți folosi aplicația ta favorită pentru această sarcină. Dar, Microsoft încă nu a încheiat ce are să-ți comunice. Vei vedea că ți se spune că dacă ai Windows 8 sau mai recent, ai nevoie de o parolă de aplicație. Dacă te interesează această informație, citește mai departe. Apoi, apasă Următorul (Next).

Ți se spune și că alte aplicaţii și dispozitive necesită o parolă, printre care se numără Xbox 360 și Office 2010. Apasă Terminare (Finish) și, în sfârșit, ai terminat.

Cum dezactivezi verificarea în doi pași pentru contul Microsoft

Dacă nu mai vrei să folosești verificarea în doi pași, mergi la această pagină și autentifică-te în contul tău Microsoft. Va trebui să introduci adresa ta de e-mail, parola și codul pentru verificarea în doi pași. Când te-ai autentificat, apasă pe această legătură ori pe Securitate (Security) și pe legătura care spune “mai multe opțiuni de securitate” (“more security options”), descrisă la pasul 3 din acest ghid. Acum vei vedea mai multe opțiuni suplimentare de securitate. Aici, dă clic pe “Dezactivați verificarea în doi pași” (“Turn off two-step verification”).

Ești rugat(ă) să confirmi că vrei să dezactivezi verificarea în doi pași. Apasă pe Da (Yes) și ai terminat.

Verificarea în doi pași nu mai este activă pentru contul tău Microsoft.

Ce aplicație preferi pentru autentificarea în doi pași?

Acum știi cum să activezi verificarea/autentificarea în doi pași pentru contul tău Microsoft, folosind aplicația ta favorită pentru această sarcină. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne care este aplicația ta favorită: Google Authenticator, Microsoft Authenticator sau o altă aplicație?