Aprobă sau blochează autentificări în contul tău Microsoft de pe Android

Dacă vrei să activezi verificarea/autentificarea în doi pași (two-step verification) pentru contul tău Microsoft, compania americană îți recomandă să folosești aplicația Microsoft Authenticator. Este disponibilă pentru Android, iOS și Windows 10 Mobile. Dacă ai un smartphone cu această aplicație instalată, te vei bucura de autentificări foarte rapide, fără să fie nevoie să introduci manual coduri de autentificare. Vei primi o notificare pe smartphone cu două opțiuni: Aprobați și Refuzați. Apasă pe opțiunea dorită și ai terminat. Iată cum configurezi aplicația Microsoft Authenticator pe smartphone-ul tău cu Android, pentru a aproba sau refuza rapid cererile de autentificare făcute în contul tău Microsoft:

Pasul 1: Desarcă și instalează aplicația Microsoft Authenticator din Magazinul Play

Primul pas este să descarci și să instalezi aplicația Microsoft Authenticator din Magazinul Play. O poți găsi aici.

Pasul 2: Pornește aplicația Microsoft Authenticator pe smartphone-ul tău cu Android

Mergi la lista cu aplicații și pornește Microsoft Authenticator. Dacă semeni cu noi, probabil ai mai multe aplicații de acest gen instalate și toate au același nume. Vezi pictograma aplicației, să fie la fel cu cea din captura de ecran de mai jos.

Android, Authenticator, Microsoft

Odată pornită, aplicația Microsoft Authenticator te roagă să adaugi conturile pentru care vrei să o folosești.

Android, Authenticator, Microsoft

Pasul 3: Adaugă contul tău Microsoft în aplicația Microsoft Authenticator

Apasă butonul „Adăugare cont” („Add Account”) și apasă pe tipul de cont pe care vrei să-l adaugi. Dacă vrei să adaugi un cont Microsoft, alege „Cont personal” („Personal account”).

Android, Authenticator, Microsoft

Dacă ai un cont Microsoft sau mai multe deja înregistrate pe dispozitivul tău cu Android, aplicația ți le va arăta.

Apasă pe contul Microsoft pentru care vrei să activezi verificarea în doi pași, folosind aplicația Microsoft Authenticator. În cazul în care contul pe care vrei să-l folosești nu este în listă, apasă „Adăugați un cont” („Add an account”).

Android, Authenticator, Microsoft

Introdu adresa de e-mail a contului Microsoft și apasă Următorul (Next).

Android, Authenticator, Microsoft

Introdu parola contului Microsoft și apasă Conectare (Sign in).

Android, Authenticator, Microsoft

La acest pas, dacă ai activat o formă de verificare în doi pași în trecut, prin e-mail, SMS sau altă metodă, ești rugat(ă) să introduci codul de verificare. După ce-l introduci, ți se afișează ecranul de bun venit la conectarea prin telefon. Ți se spune ca data viitoare când tu sau altcineva se conectează la contul tău Microsoft, vei primi o notificare pe această aplicație, pe care o poți aproba sau refuza.

Android, Authenticator, Microsoft

Apasă „Am înțeles” (Got it) și ai terminat. Acum, aplicația îți afișează contul Microsoft proaspăt adăugat și un cod de verificare temporar.

Android, Authenticator, Microsoft

Cum aprobi sau refuzi cereri de autentificare, folosind Microsoft Authenticator

Data viitoare când tu sau altcineva se conectează la contul tău Microsoft, dintr-un alt browser web, calculator ori dispozitiv, aplicația Microsoft Authenticator va afișa o notificare pe telefonul tău cu Android, asemănătoare cu cea de mai jos.

Android, Authenticator, Microsoft

În această notificare vezi codul de verificare și două butoane: unul pentru aprobare și altul pentru refuz. Dacă aplicația este deschisă în timp ce te autentifici, notificarea va fi asemănătoare cu cea de mai jos.

Android, Authenticator, Microsoft

Apasă Aprobați (Approve) dacă vrei să te autentifici. Dacă apeși Refuzați (Deny), autentificarea este blocată și persoana care încearcă să-ți acceseze contul, nu va putea face asta. Dacă primești astfel de notificări și tu nu ai încercat să-ți accesezi contul, trebuie să-ți schimbi parola contului Microsoft cât mai repede posibil. Citește acest ghid pentru a afla cum: Cum schimbi parola contului tău Microsoft (Xbox, Skype, Outlook, OneDrive). Dacă vrei să afli cine ți-a spart contul Microsoft, citește acest tutorial: Cine a încercat să vă spargă contul Microsoft? Când? Unde? Au reușit?.

Îți place aplicația Microsoft Authenticator pentru Android?

După ce ai instalat, configurat și folosit aplicația Microsoft Authenticator pentru Android, spune-ne dacă-ți place să o folosești. Te ajută se te autentifici mai rapid? Spune-ți părerea folosind formularul de comentarii de mai jos.