Sponsorizat de

Descarcă torenți folosind aplicația Download Master de pe routerul tău ASUS

Ai un router wireless ASUS și un hard disk extern pe care ești dispus să-l conectezi la router? Dacă da, atunci poți folosi aplicația Download Master pentru a lăsa routerul tău să se ocupe de descărcarea de fișiere de pe internet, folosind arhitectura P2P. Nu vei mai avea nevoie de aplicația uTorrent pe calculatorul tău. Routerul tău ASUS poate face treaba asta pentru tine. Iată cum descarci torenți pe un hard disk extern USB, atunci când ai un router wireless ASUS:

Ce ai nevoie înainte de a te apuca de treabă?

Înainte de a putea folosi aplicația Download Master pe routerul tău ASUS, trebuie să ai la dispoziție următoarele:

  • Un hard disk extern conectat la routerul tău ASUS. Dacă ai la dispoziție un port USB 3.0 și un hard disk extern cu suport pentru USB 3.0, atunci folosește acest port deoarece este mai rapid decât USB 2.0.
  • Hard disk-ul extern trebuie să fie formatat folosind formatul NTFS ori FAT32. Dacă vei descărca fișiere mai mari de 4 GO fiecare, atunci folosește formatul NTFS în loc de FAT32.
  • Utilizatorul și parola pentru administrarea routerului ASUS. Fără aceste detalii, nu poți realiza niciun pas din cei descriși în acest ghid.
  • Un browser web ori aplicația Download Master pentru Windows. Utilizatorii de Linux ori Mac OS X, pot folosi orice browser web doresc, nu sunt obligați să folosească aplicația creată de ASUS, care funcționează doar pe Windows.

Cum instalezi Download Master pe routerul wireless ASUS

Primul pas este să instalezi aplicația Download Master pe routerul tău wireless, după ce ai conectat hard disk-ul extern la router, folosind unul din porturile USB disponibile. Pentru a face asta, deschide un browser web, pe orice calculator din rețea și încarcă interfața pentru administrarea routerului. Mergi la una dintre următoarele adrese:

  • http://192.168.1.1 - aceasta este adresa IP tipică routerelor ASUS;
  • http://router.asus.com - aceasta este adresa web standard pentru interfața de administrare care te va redirecționa automat la adresa IP a routerului tău.

Introdu contul de administrator și parola pentru routerul ASUS și apasă pe Conectare (Sign in). După aceea, în coloana din stânga, dă clic pe secțiunea Aplicație USB (USB Application). În lista de aplicații disponibile, dă clic pe butonul Install (Instalează) de sub Download Master.

Routerul ASUS scanează după hard disk-uri externe disponibile, ce sunt conectate prin USB. Odată listat hard disk-ul pe care vrei să-l folosești, dă clic pe iconița sa din listă.

Routerul ASUS începe să descarce și să instaleze fișierele necesare funcționării aplicației Download Master. Procesul poate dura între 2 și 5 minute, în funcție de cât de puternic este routerul tău și cât de rapidă este conexiunea ta la internet, așa că înarmează-te cu puțină răbdare.

Odată instalată aplicația, ești anunțat(ă) că Download Master s-a instalat cu succes.

Dacă vrei să folosești și aplicația Download Master pentru Windows, dă clic pe legătura "Descărcați ASUS Download Master pentru Windows acum" (Download ASUS Download Master for Windows").

Cum descarci torenți folosind Download Master într-un browser web

Odată instalat Download Master pe routerul tău ASUS, încarcă interfața de administrare. Introdu contul de administrator și parola pentru routerul ASUS și apasă pe Conectare (Sign in). După aceea, în coloana din stânga, dă clic pe secțiunea Aplicație USB (USB Application). În lista de aplicații disponibile, dă clic pe Download Master.

În browserul web, se încarcă aplicația Download Master într-o nouă filă. Ești rugat să introduci contul și parola pentru utilizatorul de administrator al routerului. Odată ce introduci detaliile necesare, aplicația Download Master este afișată. Ai butoane pentru adăugarea de sarcini de download, eliminarea lor, întreruperea lor ș.a.m.d.

Ca să pui un torrent la descărcat, apasă pe butonul Adăugare (Add) în fereastra principală. Apoi, dă clic pe Choose File (Alege fișier) și alege fișierul de torrent pe care vrei să-l descarci. Acesta trebuie să existe deja pe calculatorul tău. Odată ales fișierul P2P, apasă butonul Aplicare (Apply).

Procesul pentru descărcarea fișierului P2P începe, încet dar sigur. Pe măsură ce se descarcă, vei vedea detalii despre transfer, la fel ca în imaginea de mai jos.

Dacă vrei să afli detalii despre fișierul descărcat și informații mai multe despre procesul de descărcare al fișierului, apasă pe iconița cu simbolul "i" de lângă numele fișierului descărcat.

Vei vedea detalii utile, inclusiv folderul unde se descarcă fișierul respectiv, ca să-l găsești pe hard disk-ul tău extern, conectat la routerul ASUS.

Cum descarci torenți folosind aplicația Download Master pentru Windows

Poți folosi și aplicația Download Master pentru Windows. Ca să o descarci, mergi la pagina de suport ASUS , caută routerul tău și apoi aplicațiile disponibile pentru versiunea ta de Windows. Vei găsi în listă și Download Master. Descarcă aplicația și instaleaz-o pe calculatorul tău.

Odată instalată, pornește "The New Download Master". Când pornești aplicația pentru prima dată, trebuie să introduci contul și parola de administrator ale routerului tău ASUS. Apoi, apasă Next (Următorul).

În aplicație poți vedea statusul sarcinilor aflate în execuție și poți adăuga noi sarcini de descărcare a fișierelor de torenți.

Pentru a descărca un torrent cu aplicația de Windows, dă clic pe butonul Add Task (Adaugă sarcină) , alege fișierul ".torrent" dorit și apasă OK.

Aplicația va trimite comanda de download către router și apoi va afișa progresul operațiunii.

Poți închide oricând aplicația Download Master pentru Windows. Comanda de download va rămâne activă și routerul ASUS va face totul în fundal.

Concluzie

Testează această facilitate pe routerul tău și spune-ne cum îți place. Merge bine? Este mai ușor să lași routerul tău ASUS să se ocupe de descărcarea fișierelor P2P? Folosește formularul de comentarii accesibil mai jos și spune-ne perspectiva ta.