Cum folosești aplicația Obțineți Office din Windows 10 și cum o dezinstalezi

Office

Dacă folosești Windows 10, este imposibil să nu fi întâlnit aplicația Obțineți Office. Până de curând, Obțineți Office nu era decât o aplicație foarte simplă care încerca să te convingă să încerci și să folosești aplicațiile de productivitate de la Microsoft din suita Office. Însă, lucrurile s-au schimbat iar aplicația Obțineți Office a început să fie un hub Office. Nu mai este doar o aplicație care promovează alte aplicații. A evoluat într-un punct central de unde poți să descarci aplicațiile Office, poți să îți accesezi fișierele Office, poți să obții suport, să trimiți feedback și așa mai departe. Iată despre ce este vorba în ultima versiune a aplicației Obțineți Office:

Unde găsesc aplicația Obțineți Office?

Aplicația Obțineți Office vine preinstalată în toate versiunile și edițiile de Windows 10. Însă, dacă nu o ai, o poți descărca și instala de pe pagina sa din Magazinul Windows, de aici: Obțineți Office. Pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, vei găsi scurtătura Obțineți Office afișată în lista cu Toate aplicațiile din Meniul Start.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Desigur, la fel ca și pentru aproape orice altceva din Windows 10, poți să folosești și căutarea pentru a găsi aplicația Obțineți Office.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Când este deschisă, aplicația Obțineți Office arată astfel:

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Dacă nu te conectezi la contul tău Microsoft, aplicația nu îți oferă mare lucru. Poți să vezi diversele sale secțiuni și opțiuni, dar cam asta este tot. De aceea, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să te conectezi cu un cont Microsoft.

Conectează-te la aplicația Obțineți Office din Windows 10

În colțul dreapta sus al aplicației Obțineți Office, vei vedea o legătură web numită Conectare. Apasă pe ea pentru a te conecta la contul tău Microsoft. Apoi, apasă pe Următorul.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Scrie-ți parola și apoi apasă pe butonul Conectare.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Dacă folosești verificarea în doi pași, scrie și codul de verificare. Apoi, apasă pe Remitere.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Dup ce te-ai autentificat, aplicația Obțineți Office va avea nevoie de câteva secunde pentru a îți încărca profilul personal.

Ce vei găsi în aplicația Obțineți Office și cum o folosești?

Aplicația este împărțită în câteva secțiuni majore: Pornire, Contul meu, Programe, Documente, Ajutor și instruire, Feedback și Despre. Hai să vedem ce are de oferit fiecare dintre aceste secțiuni:

  • Pornire - este punctul central de comandă și locul unde poți să vezi un slider cu recomandări de la Microsoft, o listă cu Documentele recente la care ai lucrat și o listă verticală de scurtături către aplicații Office.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10
  • Contul meu - îți arată și îți dă posibilitatea de a îți administra abonamentele la Office 365, plățile, opțiunile de facturare și de anulare.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10
  • Programe - îți arată liste cu aplicații Office și alte aplicații conexe. Prima listă se numește Office și are toate aplicațiile Microsoft Office care sunt disponibile pentru instalare sau deschidere (dacă le ai deja instalate) pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Ele sunt Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access, OneDrive și Skype. Cea de-a doua listă se numește Alte programe și include OneNote, Sway, Wunderlist și Office Lens. Cea de-a treia și ultima listă oferă câteva legături web pentru aplicațiile Microsoft Office pentru dispozitive mobile cu Windows 10 Mobile, iOS sau Android. Pentru fiecare dintre aplicațiile afișate în aceste trei liste, vei vedea o scurtă descriere cu ce face, în partea dreaptă a ferestrei aplicației.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10
  • Documente - această secțiune a aplicației Obțineți Office afișează o listă cu Documentele recente la care ai lucrat. Pentru fiecare dintre ele, poți să le vezi titlul, locația și ultima dată când ai lucrat cu ele. La finalul listei, ai și un buton de Deschidere pe care îl poți folosi pentru a deschide orice document Office de pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Din păcate, am descoperit că această listă include și fișiere care au fost deja șterse sau mutate din locația lor originală. Când am încercat să deschidem astfel de documente, ne-am lovit de erori.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10
  • Ajutor și instruire - îți oferă câteva legături web care te vor duce online și îți vor da acces la opțiuni de ajutor și de instruire. Poți învăța mai mult despre aplicațiile Office în ghidurile oferite de Microsoft aici; poți să cauți ajutor, să pui întrebări comunității Office, sau chiar să contactezi serviciul de suport Office.

  • Feedback - este o secțiune unde aplicația Obțineți Office îți spune că poți să trimiți un zâmbet, o încruntare sau o sugestie. Se pare că aceste opțiuni nu funcționează încă - noi le-am încercat pe fiecare și tot ce fac este să te ducă la secțiunea Ajutor și instruire din aplicație.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10
  • Despre - aici nu ai nimic de văzut în afară de versiunea aplicației Obțineți Office pe care o folosești și lucruri precum termenii de utilizare, angajamentul de respectare a confidențialității și drepturile de copiere.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Cum dezinstalezi aplicația Obțineți Office

Dacă nu îți palce ce îți oferă aplicația Obțineți Office, s-ar putea să vrei să o elimini de pe PC-ul tău cu Windows 10. Dă clic dreapt pe scurtătura ei ori apasă și ține apăsat pe ea. În meniul contextula, alege Dezinstalare.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

Windows 10 te va întreba dacă ești sigur că vrei să dezinstalezi aplicația și toate informațiile conexe ei. Apasă pe Dezinstalare.

Obtineti Office, Get Office, Windows 10

În câteva secunde, aplicația Obțineți Office va fi eliminată de pe PC-ul tău, fără a mai fi nevoie de nicio confirmare din partea ta.

Câteva cuvinte de încheiere

Aplicația Obțineți Office poate că nu pare să facă mare lucru acum, dar trebuie să recunoaștem că face mult mai mult decât atunci când a fost lansată inițial. Acest lucru înseamnă că Microsoft investeșteîn a o transforma în ceva mai mult decât o simplă aplicație de promovare. Pentru moment, Obțineți Office ne oferă doar niște legături web și acces la o listă de documente recente. Totuși, dacă ne hazardăm să facem o presupunere, probabil că aplicația Obțineți Office pe care o vedem acum este doar începutul. Aplicația probabil se va transforma în următoarele luni și va deveni și mai utilă. Tu ce crezi: va deveni Obțineți Office din ce în ce mai utilă, sau va suferi aceeași soartă ca și versiunile sale anterioare, pe care majoritatea oamenilor le-au dezinstalat imediat după ce le-au descoperit?

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Windows