SUS
MENIU

Digital Citizen România

search
+
menu close
Categorii
  • Acasă
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Abonează-te

Infrastructura eMAG: Cât de rapidă este livrarea standard a comenzilor?

Sponsorizat de sponsor logo
misc de Ciprian Adrian Rusen publicat la 09.03.2020
Infrastructura eMAG: Cât de rapidă este livrarea standard a comenzilor?

Datorită investițiilor în infrastructură din ultimii ani, eMAG a eficientizat procesul de livrare și a scurtat timpul inclusiv pentru livrarea standard, nu doar pentru cea planificată. Compania oferă o rețea de sisteme easybox, aflată în continuă creștere, și investește atât în livrarea coletelor cu automobile 100% electrice, cât și într-un sistem din ce în ce mai transparent și predictibil de livrare a comenzilor. Iată ce oferă eMAG din punct de vedere logistic și experiență de livrare, prin serviciul standard:

Reclamă

Clic pt. cuprins

  1. Logistica eMAG pentru livrarea comenzilor
  2. Rețeaua eMAG easybox: mai puțină poluare și livrări mai eficiente
  3. eMAG Green Delivery: livrare cu mașini electrice
  4. Investițiile în logistică: cum îmbunătățește eMAG procesul de livrare al produselor către clienți?
  5. Ce părere ai despre livrarea standard oferită de eMAG?

Clic pt. cuprins

  1. Logistica eMAG pentru livrarea comenzilor
  2. Rețeaua eMAG easybox: mai puțină poluare și livrări mai eficiente
  3. eMAG Green Delivery: livrare cu mașini electrice
  4. Investițiile în logistică: cum îmbunătățește eMAG procesul de livrare al produselor către clienți?
  5. Ce părere ai despre livrarea standard oferită de eMAG?

Logistica eMAG pentru livrarea comenzilor

eMAG folosește două depozite care se întind pe o suprafață totală de peste 200.000 de metri pătrați. Cel mai mare dintre ele poate stoca până la 3 milioane de produse. Este cel mai mare depozit din Europa de Sud-Est și a fost inaugurat în 2018, după o investiție de 65 de milioane de euro. Ce înseamnă asta?

  • Terenul pe care este amplasat are o suprafață de aproximativ 600.000 metri pătrați - de 4 ori suprafața Parcului Cișmigiu
  • Depozitul are o suprafață de 126.000 metri pătrați, echivalentul a 20 de terenuri de fotbal sau de două ori amprenta la sol a Casei Poporului
  • Parcarea acestui depozit are 5630 metri pătrați, suficient pentru 55 de tiruri parcate simultan
  • În cadrul depozitului lucrează 950 de angajați
Cel mai mare depozit eMAG
Cel mai mare depozit eMAG

eMAG oferă clienților libertatea de a comanda prin intermediul firmelor de curierat FAN Courier și Sameday (achiziționată de eMAG în 2017). În plus, clienții eMAG își pot ridica comenzile din cele 16 showroom-uri din întreaga țară, de la cele 625 de oficii Poșta Română, sau deschizând lockere easybox. Clienții pot vedea aici rețeaua în extindere a punctelor de livrare eMAG.

Rețeaua eMAG easybox: mai puțină poluare și livrări mai eficiente

eMAG a lansat rețeaua easybox în noiembrie 2018 și are în plan să ajungă la 1.000 de puncte easybox până la finalului anului 2020. De asemenea, compania vrea să pună la dispoziția clienților serviciul de retur în easybox în lunile următoare.

Rețeaua cu punctele de livrare eMAG
Rețeaua cu punctele de livrare eMAG

Prin rețeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o mașină pentru a livra comenzile. Cele 50 de drumuri, necesare în cazul livrării tradiționale pentru 50 de colete, devin unul singur cu livrarea prin easybox. Potrivit analizelor eMAG, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Mai mult, dacă pentru fiecare colet livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300 g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem easybox presupune un consum de numai 14g de dioxid de carbon. Consumul de combustibil este și el semnificativ diminuat, la 0,01l/colet, în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23l de combustibil pentru fiecare colet.

Reclamă

De asemenea, livrarea prin rețeaua easybox presupune și un tarif de livrare redus la jumătate, oferind mici economii clienților eMAG.

În acest moment, rețeaua easybox numără 144 de lockere în București, și este prezentă în județe precum Arad (7), Argeș (11), Bacău (9), Bihor (11), Brăila (11), Brașov (17), Buzău (4), Cluj (19), Constanța (20), Dâmbovița (7), Dolj (11), Galați (3), Iași (16), Ilfov (23), Maramureș (5), Prahova (6) și Timiș (25).

eMAG Green Delivery: livrare cu mașini electrice

eMAG Green Delivery este un serviciu de livrare lansat împreună cu Sameday, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice. Acesta este activ pentru livrarea planificată în București și județul Ilfov, urmând a fi extins și pentru alimentarea rețelei easybox.

eMAG Green Delivery folosește mașini Nissan E-NV200
eMAG Green Delivery folosește mașini Nissan E-NV200

eMAG și Sameday își propun să ajungă la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducă amprenta de carbon asupra mediului înconjurător. La lansarea din ianuarie 2020, eMAG Green Delivery includea șase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete și o autonomie între 200 și 300 km. Stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Investițiile în logistică: cum îmbunătățește eMAG procesul de livrare al produselor către clienți?

Toate aceste date și statistici sună bine, dar mulți dintre voi vă întrebați probabil: ce înseamnă asta pentru mine? Este livrarea mai eficientă și mai rapidă? Pentru a vedea cum stau lucrurile "în teren", am analizat două comenzi făcute pe eMAG, pentru a vedea ce fel de experiență avem. Atunci când comanzi orice de pe eMAG, trebuie să alegi ce tip de livrare dorești. Bineînțeles, livrarea planificată, care este a doua zi într-un interval orar ales de client, este mai scumpă decât livrarea standard: 19,99 lei vs. 9,99 lei. Dacă alegi să folosești sistemul easybox sau ridicarea de la oficiile Poștei Române, costul livrării standard scade la 4,99 lei.

Livrarea planificată vs. livrarea standard
Livrarea planificată vs. livrarea standard

Cât timp comanzi un produs aflat în stocul eMAG, livrarea standard nu este lentă. Dimpotrivă! Pentru un produs comandat pentru livrare la un punct easybox din București, livrarea estimată a fost a doua zi după efectuarea comenzii, în intervalul 17:00 - 23:59, în timp ce livrarea planificată ar fi fost făcută cel mai devreme a doua zi în intervalul 9:00 - 11:00. Am confirmat estimarea oferită de eMAG în momentul plasării și plății comenzii. În după-amiaza următoare, produsul mă aștepta în punctul easybox. L-am ridicat în drum spre casă, cu două ore mai devreme decât orarul estimat inițial de sistemele eMAG.

Livrare prin eMAG easybox
Livrare prin eMAG easybox

Într-o altă comandă, realizată în februarie 2020, am cumpărat un purificator și umidificator de aer destul de greu și voluminos. Pentru că valoarea produsului cumpărat a depășit 1500 lei, am beneficiat de livrare standard gratuită, care a fost realizată prin Sameday. Așa cum se vede în desfășurarea comenzii, produsul a fost comandat și plătit seara, în jurul orei 17, iar a doua zi la ora 11:55, produsul fusese primit la adresa menționată în comandă.

Livrare standard prin curier Sameday
Livrare standard prin curier Sameday

Două produse comandate la o lună distanță, folosind livrarea standard prin curier sau easybox, la costuri reduse, ambele livrate în intervalul de estimare oferit de eMAG la momentul realizării comenzii.

Ce părere ai despre livrarea standard oferită de eMAG?

Acum că știi mai multe despre investițiile eMAG în logistică și serviciile de livrare a comenzilor către clienți, dar și ce experiențe am avut noi cu livrarea standard, spune-ne despre experiențele tale de cumpărături de la eMAG. Ai avut experiențe pozitive asemeni nouă sau ai feedback constructiv de oferit pentru planurile de viitor ale companiei? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Blog Știri
  • Înscrie-te la newsletter
  • Zilnic
  • /
  • Săptămânal

Primește zilnic articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.

Primește săptămânal articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează
Abonează-te: E-mail RSS Feed Facebook YouTube Twitter

Articole conexe

eMAG

Cât a crescut eMAG în 2016? Cifră de afaceri, investiții, planuri pentru 2017

Google

Google va oferi în Europa, alegerea browserului și a motorului de căutare, în timp ce sunt amendați, din nou!

eMAG

Ce ne pregătește eMAG pentru Black Friday 2019?

Microsoft

Microsoft investește 1 milion de dolari în educația digitală din România

Reclamă
Articole populare
Standarde WiFi

Ce sunt 802.11ax, 802.11ac, 802.11n (Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4)?

  • misc
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 10.03.2023
Trăim în era internetului și aproape toată lumea are acasă un router wireless, care ajută familiile să fie mereu conectate. Deși Wi-Fi este un termen folosit frecvent în vocabularul nostru, denumirile diferitelor standarde pentru rețele wireless sunt greu de înțeles...
Copy Paste

Cum decupezi, copiezi și lipești în Windows (6 metode)

  • tutorial
  • Codrut Neagu
  • 08.03.2023
Comenzile Decupare (Cut), Copiere (Copy) și Lipire (Paste) sunt esențiale când lucrezi pe un PC și le poți găsi peste tot în Windows. Este simplu să muți lucruri dacă știi cum să decupezi. De asemenea, dacă înțelegi cum să copiezi...
Windows 11

Noutățile Windows 11 Moment 2 update: 7 îmbunătățiri esențiale

  • misc
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 02.03.2023
Deși Microsoft lansează în fiecare an o actualizare majoră pentru Windows 11, unii consideră că această cadență este prea lentă. Așadar, pentru a păstra un ritm alert, Microsoft scoate și actualizări mai mici, numite Moments, sub forma unor actualizări cumulative,...
Reclamă
Recenzii populare
Motorola moto g53

Review Motorola moto g53: Arătos și accesibil

  • review
  • Codrut Neagu
  • 10.03.2023
Pe lângă dispozitivele Android de top, Motorola produce, de asemenea, smartphone-uri mid-range și entry-level. Printre acestea, un model nou este moto g53, un telefon care promite să-ți ofere toate cele necesare în utilizarea de zi cu zi, într-un pachet arătos...
ASUS ROG Destrier Ergo

Review ASUS ROG Destrier Ergo: Scaunul ergonomic SF!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 09.03.2023
Chiar dacă folosesc scaune de gaming de ani de zile, nu sunt, în general, prea încântat de ele. Asta pentru că unele dintre caracteristicile lor, precum suportul lombar și pentru gât, sunt de obicei prost gândite și nu te ajută...
Synology DiskStation DS223

Review Synology DiskStation DS223 review: Compact și eficient!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 07.03.2023
Synology a lansat recent o nouă soluție NAS (Network Attached Storage), destinată utilizatorilor casnici și companiilor mici, care doresc să creeze un cloud privat sau un hub pentru backup de date securizat. Aceasta are un design compact, un procesor ARM...
Caută
Abonează-te
Categorii
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Reclamă