Sponsorizat de

6 motive pentru a instala Bitdefender Total Security 2018

Bitdefender a lansat generația 2018 a produselor lor de securitate. Aceasta se dezvoltă în jurul motto-ului "Urmează-ți pasiunile, în siguranță!" și promite să aducă nu doar îmbunătățiri pentru facilitățile de protecție deja existente ci și noutăți în materie de protecție împotriva malware-ului bazate pe algoritmi comportamentali, o componentă de protecție a fișierelor importante împotriva ransomware-ului și protecție împotriva hackerilor spioni. După ce am testat noutățile aduse de Bitdefender Total Security 2018, în acest articol vrem să ți le prezentăm și să îți arătăm de ce merită să instalezi noua generație:

Principalele noutăți și îmbunătățiri aduse de generația 2018 a produselor Bitdefender

Tehnologia Bitdefender este prezentă în toate produsele companiei: Bitdefender Antivirus Plus 2018, Internet Security 2018, Total Security 2018 și Bitdefender Family Pack 2018. Iată care sunt principalele noutăți și îmbunătățiri aduse în noua generație 2018 pentru Windows:

1. Advanced Threat Defense

Bitdefender Total Security 2018 introduce o nouă tehnică de detecție a amenințărilor bazată pe comportamentul aplicațiilor. Ce înseamnă asta? Modulul anti-malware monitorizează permanent aplicațiile active și, în momentul în care depistează o activitate suspectă a unei aplicații, ia măsuri de eliminare sau, după caz, de limitare a infectării dispozitivului tău.

2. Safe Files

Bitdefender Total Security 2018 include o funcție de protecție nouă, numită Safe Files ori Fișiere Sigure. Aceasta interzice modificarea neautorizată a fișierelor importante. Aceste fișiere sunt configurate de către utilizator prin adăugarea folderelor în care se află, la lista de monitorizare. Astfel, Bitdefender știe că ele sunt importante pentru tine și le va proteja împotriva oricăror amenințări de tip ransomware, precum WannaCry sau GoldenEye. Nicio aplicație nu va putea să modifice în vreun fel aceste fișiere: nu pot fi redenumite, nu pot fi șterse sau mutate și nici nu pot fi criptate. Dacă ai nevoie ca un anumit program să poată să lucreze cu fișierele tale importante, atunci Bitdefender te lasă să îl specifici explicit în setările Safe Files.

3. Protecție cameră web

Pe internet circulă multe povești de groază despre oameni care au descoperit că sunt urmăriți prin intermediul camerei web de pe laptopul, tableta ori calculatorul pe care îl foloseau. Nu știi niciodată cine te spionează fără să ai nici cel mai mic habar. În câteva cazuri fericite, victimele au reușit să afle cine le sunt urmăritorii și aceștia au fost pedepsiți. Însă, în foarte multe cazuri nu se întâmplă asta. Există hackeri care s-au specializat în această ramură a criminalității și care își petrec timpul creând spyware special pentru o astfel de monitorizare.

Bitdefender Total Security 2018 introduce un modul nou numit "Protecție cameră web" care interzice accesul aplicațiilor nesigure la camera ta web. Astfel, tentativele hackerilor de a te urmări sunt demontate. Când o aplicație încearcă să îți acceseze camera web, ești întrebat dacă vrei să îi dai acces. Simplu, nu-i așa?

4. Asistență parentală

Funcția de asistență parentală inclusă în Bitdefender Total Security 2018 a fost îmbunătățită față de versiunile precedente. Asistența parentală îți dă posibilitatea de a supraveghea activitățile online ale copiilor tăi, într-un mod care să nu fie perceput de copii ca fiind invaziv.

Cu ajutorul Bitdefender Total Security 2018 poți să filtrezi conținutul necorespunzător vârstei copiilor tăi și poți să setezi limite pentru timpul pe care are voie fiecare să îl petreacă online. Și pentru ca tu să ai acces permanent la informațiile legate de copiii tăi, toate acestea sunt disponibile online în contul tău Bitdefender Central.

5. Portofel

Portofelul Bitdefender nu este o componentă nouă a Bitdefender Total Security, dar versiunea 2018 este una îmbunătățită. Nu ai nevoie să reții decât o singură parolă principală pentru Portofel, iar acesta te va proteja împotriva hackerilor care ar putea să încerce să îți fure banii și informațiile personale online. Portofelul îți memorează parolele și îți protejează confidențialitatea, astfel încât să ai parte de o navigare sigură pe internet atunci când faci cumpărături online sau când plătești facturi, când petreci timp pe platforma ta de socializare preferată sau când te autentifici într-o aplicație de mesagerie. Portofelul este acolo pentru tine ori de câte ori ai nevoie să îți rețină sau să îți completeze formularele online cu adresa de email, parola sau datele de pe cardul tău de credit. Portofelul Bitdefender poate inclusiv să îți recomande parole sigure atunci când îți creezi un cont nou.

6. Ștergere definitivă

Dacă lucrezi cu date confidențiale sau nu vrei ca anumite fișiere personale să mai poată fi accesate de cineva după ce le ștergi, atunci trebuie să le ștergi definitiv. O simplă ștergere a unui fișier din Windows nu duce la eliminarea sa definitivă, acesta putând fi recuperat cu ajutorul unor programe specializate. Singura metodă de a șterge definitiv fișiere, cu excepția bineînțeles a distrugerii fizice a unității de stocare, este să le rescrii pe hard-disk sau pe SSD. Acest lucru poate fi controlat doar dacă folosești o aplicație specializată. Bitdefender Total Security 2018 include o astfel componentă, dându-ți posibilitatea de a elimina definitiv fișiere și foldere de pe calculator, cu ajutorul meniului clic-dreapta din Windows.

Tu ce părere ai despre generația Bitdefender 2018?

Dacă nu ai încercat încă noile produse de protecție antivirus de la Bitdefender, nu ezita și fă-o pentru că merită. Poți să descarci și să le cumperi produsele de pe saitul web oficial. Iar dacă deja le-ai testat și ți-ai format o părere, nu ezita să ne-o spui și nouă, în comentariile de mai jos.