Cum îți partajezi ecranul în Skype (Windows, Android, iPhone)

Indiferent dacă vrei să ai o conversație cu un coleg dintr-o altă țară sau dacă cineva din familia ta îți cere ajutor cu calculatorul, partajarea ecranului te poate ajuta mult. Atunci când folosești Skype, poți partaja ecranul cu ceilalți participanți la apel. Este ușor și funcționează pe dispozitive cu Windows 10, Android și iOS. Indiferent dacă folosești Skype pe un PC cu Windows, pe un smartphone cu Android sau pe un iPhone ori iPad, iată cum îți partajezi ecranul:

De ce ai nevoie înainte de a putea partaja ecranul pe Skype

Pentru ca funcția de partajare a ecranului să funcționeze, trebuie să folosești cea mai recentă versiune a aplicației Skype pentru platforma ta. O poți obține de aici: Descarcă Skype. Partajarea ecranului este o facilitate pe care Skype o oferă doar în Windows 10, Android 6.0 și versiuni ulterioare și pe iPhone sau iPad cu iOS 12 sau mai recent. Partajarea ecranului nu este acceptată de versiuni mai vechi sau de Skype pentru Web.

Descarcă cea mai recentă versiune de Skype

Pentru a putea partaja ecranul pe Skype, trebuie mai întâi să efectuezi un apel audio sau video cu persoanele cu care vrei să partajezi ecranul.

Cum partajezi ecranul cu Skype, de pe un PC cu Windows 10

Deschide aplicația Skype pe PC-ul tău Windows 10. Apoi, efectuează un apel audio sau video cu persoana (persoanele) cu care vrei să vorbești și să îți partajezi ecranul. Pe scurt, selectează persoana (persoanele) pe care vrei să o apelezi și apasă pe butonul Apel video sau Apel audio pentru a iniția apelul.

Aplicația Skype pentru Windows

După ce persoana pe care ai apelat-o răspunde la apel, Skype afișează ceva similar cu ecranul de mai jos. Apasă pe butonul ... (Mai multe opțiuni) din colțul din dreapta jos al aplicației.

Butonul Mai multe opțiuni în timpul unui apel pe Skype

În meniul care apare, apasă Partajează ecranul.

Opțiunea Partajează ecranul în timpul unui apel Skype

Apoi, Skype îți arată o previzualizare a ecranului tău. Dacă vrei să partajezi doar ecranul, fără sunetele calculatorului, apasă pe Partajează ecranul.

Partajare ecran în Skype pentru Windows

Dacă vrei să partajezi și sunetele făcute de calculator, activează mai întâi comutatorul "Partajează sunetul computerului", apoi apoi apasă pe "Partajează ecranul și sunetele".

Partajează sunetul caslculatorului în Skype pentru Windows

Apoi, toți cei care fac parte din apelul audio sau video Skype vor vedea desktop-ul Windows 10 și ce faci pe el. Atâta timp cât partajezi ecranul pe Skype, desktop-ul tău are o margine galbenă subțire, care îți spune că alte persoane văd ce faci.

Ecranul are o margine galbenă în timp ce îl partajați prin Skype pentru Windows

Când nu mai vrei să partajezi ecranul pe Skype, deschide aplicația Skype și apelul tău și apasă pe butonul ... (Mai multe opțiuni). În acesta, apasă pe Oprește partajarea.

Butonul Oprește partajarea într-un apel Skype

Asta a fost! Acum, să vedem cum să partajezi ecranul din Skype pentru Android.

Cum partajezi ecranul cu Skype, de pe un smartphone sau tabletă cu Android

Pornește aplicația Skype pe smartphone-ul tău cu Android și fă un apel audio sau video. În timpul apelului, atinge butonul ... (Mai multe opțiuni) .

Butonul Mai multe opțiuni în timpul unui apel Skype pe Android

Skype pentru Android ar trebui să afișeze câteva butoane în partea de jos a ecranului. Unul dintre ele se numește Partajează ecranul. Apasă pe el.

Butonul Partajează ecranul în Skype pentru Android

Skype te întreabă dacă ești de acord să "[...] captureze tot ceea ce se afișează pe ecran". Dacă vrei să îți partajezi ecranul, acceptă acest lucru și apasă pe Începeți acum. Dacă nu vrei ca Skype să te întrebe același lucru data viitoare când îți vei partaja ecranul, bifează opțiunea "Nu se mai afișează".

Opțiunea de a permite Skype să captureze ecranul în Android

Persoanele cu care vorbești pe Skype pot vedea, de asemenea, ecranul smartphone-ului tău cu Android, în timp real. În timp ce faci acest lucru, ecranul smartphone-ului tău are o bordură roșie subțire, pentru a te informa că alții văd ce faci pe smartphone.

Ecranul are o bordură subțire, roșie, când îl partajezi în Skype pentru Android

Când nu mai vrei să partajezi ecranul, deschide aplicația Skype și apasă pe Oprește partajarea în ​​partea superioară a ferestrei de chat, sau în același meniu "... Mai multe opțiuni".

Butonul Oprește partajarea în Skype pentru Android

Asta este!

Cum partajezi ecranul cu Skype, de pe un iPhone sau iPad

Fă un apel audio sau video utilizând aplicația Skype de pe iPhone sau iPad. Apoi, în timpul apelului, apasă butonul ... (Mai multe opțiuni) din colțul din dreapta jos al ecranului.

Butonul Mai multe opțiuni din aplicația Skype pentru iOS

Skype pentru iOS afișează câteva butoane în partea de jos a ecranului. Apasă pe cel numit Partajează ecranul.

Butonul Partajează ecranul în Skype pentru iOS

Skype îți spune că " se va înregistra tot ce se află pe ecran, inclusiv notificările [...]". Sub acest mesaj, găsești o listă de aplicații care pot folosi înregistrarea live a ecranului. Derulează și apasă pe Skype pentru a o selecta. Apoi, apasă pe butonul Porniți difuzarea.

Alegerea de a partaja ecranul de pe un iPhone prin Skype

După trei secunde, iPhone-ul sau iPad-ul începe să difuzeze tot ceea ce faci pe ecran. Persoanele cu care vorbești pe Skype pot vedea acum ecranul tău, în direct.

Ecranul unui iPhone se difuzează prin Skype

În timp ce partajezi ecranul, pe marginea sa superioară, vezi o margine roșie care îți spune că alte persoane îți pot vedea ecranul.

În timp ce partajezi ecranul iPhone-ului, este afișată o bandă roșie în partea de sus

Când nu mai vrei să partajezi ecranul pe Skype, apasă pe banda roșie din partea superioară a ecranului, apoi apasă pe Opriți.

Oprirea partajării ecranului cu Skype

Acesta este modul în care partajezi ecranul cu Skype de pe un iPhone sau iPad.

Îți place funcția de partajare a ecranului din Skype?

Credem că această este una dintre cele mai bune facilități noi pe care le-am văzut în Skype. Este o experiență multiplatformă care funcționează pe Windows 10, Android și iOS, astfel încât o poți folosi pentru o multitudine de lucruri, de la cumpărături împreună cu familia până la oferirea de asistență tehnică și glume în direct cu prietenii. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă îți place opțiunea de partajare a ecranului oferită de Skype?