Recenzie Canyon CNS-HKB4 - O tastatură multimedia foarte convenabilă la preț

Recenzie Canyon CNS-HKB4 - O tastatură multimedia foarte convenabilă la preț
Rating

În lumea modernă, este evident că dispozitivele mobile au depășit vechiul calculator desktop. Totuși, sunt multe cazuri când este mult mai ușor să faci ceva folosind un calculator, fie el un laptop sau un PC desktop. Unul dintre cele mai frecvent utilizate periferice pentru calculatoare este tastatura, acesta fiind foarte utilă chiar și în era calculatoarelor hibride cu ecrane tactile, deoarece introducerea de text printr-o interfață tactilă este mai puțin confortabilă și mai greu de folosit. Datorită popularității laptopurilor , suntem obișnuiți cu tastaturile plate, de tip chiclet, iar unii utilizatori preferă o tastatură similară și pentru calculatorul desktop. Mai ales atunci când tastatura este oferită la un preț foarte avantajos. Citește acest review despre tastatura ultraplată de la Canyon, care are putea să fie soluția pe care o cauți:

Reclamă

Des pachetare și design

Dacă vrei să cumperi Ultra-slim Multimedia Keyboard de la Canyon (tastatură multimedia ultra-plată, CNS-HKB4, dacă preferi să utilizezi numerele de model) este bine să știi că aceasta este un model de bază, foarte ieftin, cu numai câteva funcții, destinat consumatorilor care au nevoie de o simplă tastatură care este asemănătoare celei de pe laptopul lor. Deci n-ai de ce să te aștepți la mult tam-tam la capitolul de design și nici la cel de împachetare.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Dispozitivul este împachetat într-o cutie de carton simplă care are poza tastaturii pe partea frontală, alături de numele său și funcțiile principale. Pe spatele cutiei găsești aceleași informații în mai multe limbi, pe lângă câteva date de contact ale distribuitorului local.

În interiorul cutiei vei găsi tastatura învelită în folie protectivă și două bucăți de plastic menite să protejeze tastatura de deteriorări fizice. Mai avem și o foaie de hârtie, un scurt ghid cu legături către saiturile web locale de garanție și informații tehnice despre tastatură. Este inclus și un pliant mic care poate să te ajute să conectezi tastatura la calculator, dacă cumva n-ai văzut niciodată un port USB.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Tastatura este exact cum ne sugerează și numele: foarte plată și cu funcții multimedia. Are o lungime de 431 mm, o lățime de 178 mm și o grosime de doar 11.85 mm. Este foarte ușoară și portabilă, cântărind doar 0.583 kg. Asta o face bună și pe post de tastatură externă pentru un laptop, deoarece nu este greu de transportat.

Canyon CNS-HKB4 este compatibilă în mod oficial cu Windows și Mac OS, dar bănuim că aceasta funcționează fără probleme cu orice sistem de operare modern, inclusiv Linux. Cum probabil ai ghicit deja, tastatura se conectează la calculator printr-un port USB, deci nu o poți folosi ca un accesoriu la o tabletă - de aceea nu se numește tastatură mobilă.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Design-ul tastaturii este destul de minimalist: sub cele 112 de taste este o bandă neagră subțire, care conține pe partea dreapta luminile pentru tastele Caps Lock, Num Lock și Scroll Lock. În partea d e jos găsești un sprijin pentru mâini, puțin cam îngust, dar cel puțin avem și așa ceva. Dispozitivul este făcut dintr-un plastic de calitate medie. Nu este deloc o tastatură masivă sau robustă, dar acest lucru se datorează faptului că este foarte ușoară și ieftină. Tastele sunt negre cu semne albe, iar culoarea de bază a tastaturii este argintiu metalizat.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Pe spatele tastaturii sunt două "picioare" care te lasă să așezi dispozitivul în unghi. De obicei, eu folosesc tastaturile înclinate, dar în cazul acestei tastaturi, mi-a fost mai confortabil să o las plată pe birou, nu în unghi.

Reclamă

Folosirea tastaturii Canyon CNS-HKB4

Tastatura de la Canyon este o tastatură chiclet (numită uneori și de tip ciocolată): o tastatură ale cărui taste sunt în formă de pătrățele cu colțuri rotunjite, separate de spații, izolate de plastic. Tastele sunt și foarte subțiri, de aceea acest gen de tastaturi sunt preferate pe notebook-uri.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Deoarece este o tastatură simplă cu câteva funcții multimedia, tastele sunt aranjate în mod clasic. Cele mai importante diferențe sunt faptul că tasta Enter este mai mică decât pe alte tastaturi, tasta de modificare Fn este lângă tasta Alt din partea dreaptă, iar a doua tastă Backspace este în colțul din dreapta sus, pe tastatura numerică. Această poziționare a fost enervantă pentru mine, deoarece m-am obișnuit cu tasta minus în acel loc.

Sunt opt taste care pot fi folosite pentru a accesa funcții multimedia, incluzând Piesa precedentă, Piesa următoare, Redare/Pauză, Stop, Lansare aplicație de muzică, Scădere volum, Creștere volum și Mut. Cele patru din urmă sunt deasupra tastaturii numerice, iar primele patru pot fi accesate prin folosirea tastei Fn în combinație cu tastele de la F5 până la F8.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Ai la dispoziție și taste pentru a deschide Calculatorul meu/Acest PC și Calculatorul chiar deasupra tastei principale Backspace , iar Fn+F9 lansează navigatorul de web implicit, Fn+F10 lansează aplicația implicită de e-mail și Fn+F12 ar trebui să lanseze o aplicație cofigurată de utilizator (în documentația tastaturii se menționează o opțiune Favorita mea ), dar aceasta n-a făcut nimic și nici nu poate fi configurată.

Introducerea de text folosind Canyon CNS-HKB4 este cum te-ai aștepta de la o tastatură chiclet: dacă te obișnuiești, poți să tastezi foarte repede. Comparativ cu tastatura unui laptop, diferența este că CNS-HKB4 este mai mare, ceea ce probabil că înseamnă că este mai bună. Totuși, este posibil să ai nevoie de puțin timp să te acomodezi cu această tastatură. Tastele sunt puțin mai greu de apăsat decât pe laptopul meu HP ProBook dar, dacă lași tastatura în poziția implicită, n-ar trebui să ai probleme.

Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura
Canyon CNS-HKB4, ultra-slim, multimedia, tastatura

Trebuie să menționăm și procedura de instalare a tastaturii, care include doar doi pași: să găsești un loc bun pentru tastatură pe birou și să o conectezi la calculator. Nu sunt drivere sau aplicații de instalat. La câteva secunde după ce conectezi dispozitivul la un port USB, tastatura este gata de folosit. Chiar și tastele multimedia merg imediat, nu trebuie configurate. Au funcționat corect pe un sistem cu Windows 7 și pe unul cu Windows 10, dar astfel de tastaturi sunt oricum destul de standardizate, deci nu o să ai probleme cu niciun sistem de operare.

Avantaje și dezavantaje

Aspectele pozitive ale tastaturii Canyon CNS-KHB4 sunt:

  • Taste chiclet, bune pentru oricine este obișnuit cu un laptop
  • Greutate redusă și portabilitate ridicată
  • Cele mai importante funcții multimedia au taste dedicate
  • Design simplu, care se potrivește oricărui birou
  • Preț foarte scăzut

Desigur, tastatura are și niște puncte slabe:

  • Materiale ieftine
  • Aranjarea neobișnuită a tastelor numerice
  • Calitatea construcției destul de scăzută
Notă produs 3/5

Verdict

Când am început să folosesc laptopuri, tastele subțiri mi s-au părut incomode, dar după scurt timp am aflat că acestea sunt foarte bune pentru introducerea de text. Tastatura ultra-subțire de la Canyon este îndemânatică când vine vorba de această activitate: după o scurtă perioadă de familiarizare, poți să o folosești foarte rapid, iar tastele multimedia pot fi de folos.

Dezavantajele sunt materialele ieftine și calitatea construcției, pe lângă un Backspace secundar - care s-a dovedit a fi poziționat într-un mod frustrant. Dacă nu iei în considerare aceste neajunsuri, vei primi o tastatură simplă, cu funcții multimedia utile și un preț imbatabil: poți să cumperi Canyon CNS-HKB4 pentru doar 40-50 de lei. La acest preț este bună și pe post de tastatură secundară în timpul călătoriilor, dacă nu vrei să investești într-o tastatură Bluetooth scumpă.

Descoperă: Productivitate Recenzii