Recenzie Toshiba Portege Z20t-B - Un ultrabook hibrid foarte versatil

Rating

Aplicații preinstalate pe Toshiba PORTEGE Z20t-B

Din păcate, Toshiba au ales să încludă foarte multe aplicații preinstalate pe acest ultrabook. Lista este foarte lungă și include următoarele:

  • Aplicații desktop: Evernote, Google Drive, McAfee LiveSafe - Internet Security, o versiune trial de Microsoft Office, Skype, Spotify, Symbaloo, Wacom Pen și o versiune trial de WinZip. Vă recomandăm să dezinstalați McAfee, deoarece este o soluție de securitate enervantă și destul de ineficientă. De asemenea, să dezinstalați și Symbaloo - este o aplicație care vă duce la un portal web pe care nu credem că veți dori să-l folosiți. Ca recomandare generală, este bine să dezinstalați toate aplicațiile desktop pe care nu doriți să le folosiți. Asta va îmbunătăți performanța generală a sistemului dar mai ales timpii de pornire.

  • Aplicații moderne: Skype WiFi, McAfee Central, MyToshiba, SkyScanner, Flipboard, Camera 365 for Toshiba, Evernote Touch și CyberLink Power Media Player. Testați rapid aceste aplicații și dezinstalați-le pe cele pe care nu le doriți.

  • Utilitare Toshiba: TOSHIBA Display Utility, TOSHIBA eco Utility, TOSHIBA Function Key, TOSHIBA Manuals, TOSHIBA Password Utility, TOSHIBA PC Health Monitor, TOSHIBA Recovery Media Creator, TOSHIBA Service Station, TOSHIBA System Driver, TOSHIBA System Settings, TOSHIBA Tablet Access Code Logon Utility, TOSHIBA TEMPRO și TOSHIBA TruNote Support Service. Deși sunt multe la număr, aceste utilitare sunt utile și majoritatea lor ar trebui păstrate.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Din păcate, Toshiba au ales să includă un număr mare de aplicații preinstalate pe Toshiba PORTEGE Z20t-B. Vă recomandăm să le dezinstalați pe cele pe care nu le doriți.

Performanța în teste sintetice

A sosit momentul pentru numere și măsurători, folosind mai multe teste sintetice. Pentru început, am folosit BootRacer pentru a măsura timpul mediu de pornire al ultrabook-ului. Toshiba PORTEGE Z20t-B a pornit, în medie, în 18,47 secunde, ceea ce este un timp bun. Îl puteți îmbunătăți dacă mai dezinstalați din software-ul preinstalat cu acest ultrabook.

După aceea, am folosit 3DMark Vantage cu profilul de testare Performance (Performanță) , pentru a vedea cum se comportă acest dispozitiv în jocuri care au nevoie de o placă video performantă. După cum vedeți în captura de ecran de mai jos, Toshiba PORTEGE Z20t-B a obținut un scor de 3134 de puncte, ceea ce nu este foarte mult. Numărul de cadre pe secunde a fost foarte scăzut în acest test, ceea ce confirmă încă odată ca acest dispozitiv nu este făcut pentru gaming. Dacă vreți să jucați jocuri, trebuie să vă limitați la jocuri nesolicitante grafic, cum ar fi cele din Magazinul Windows.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Pentru a evalua performanțele oferite atunci când folosiți acest ultrabook acasă, pentru activități cum ar fi navigarea pe web, chat video, editare foto sau jocuri ocazionale, am folosit testul PCMark 8 cu profilul Home accelerated. Toshiba PORTEGE Z20t-B a obținut 2547 de puncte, ceea ce reprezintă un rezultat bun. Majoritatea utilizatorilor obișnuiți nu vor avea probleme de performanță în utilizarea acestui dispozitiv.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Din moment ce acest ultrabook se adresează în special utilizatorilor de business, am folosit și profilul Work accelerated , care simulează activități cum ar fi navigarea pe web, scrierea de documente, lucrul cu fișiere Excel și video chat. Scorul obținut a fost de 2835 de puncte, ceea ce denotă faptul că acest ultrabook va funcționa bine în scenarii de business, mai puțin atunci când doriți să faceți activități precum editare video profesională, care necesită o placă video mult mai puternică.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Pentru a evalua cât de rapid este SSD-ul de pe acest ultrabook, am folosit testul CrystalDiskMark. Mai jos aveți vitezele medii de scriere și de citire care au fost măsurate. După cum vedeți, SSD-ul de pe Toshiba PORTEGE Z20t-B este suficient de rapid pentru majoritatea sarcinilor la care va fi folosit.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Temperatura implicită de funcționare pentru procesorul de pe Toshiba PORTEGE Z20t-B este în jur de 70 de grade Celsius, în scenarii de utilizare normală. Atunci când este stresat la maxim, temperatura va urca până la 95 de grade, ceea ce este destul de mult. Din fericire, căldura este resimțită doar pe partea dreaptă, din spatele ecranului. Dacă folosiți Toshiba PORTEGE Z20t-B în modul tabletă și procesorul se încinge la 95 de grade, atunci va fi foarte inconfortabilă folosirea acestui dispozitiv. Din fericire, șansele ca să folosiți Toshiba PORTEGE Z20t-B în modul tabletă și să executați sarcini solicitante care îl fac să se încingă puternic, sunt destul de slabe. Atunci când îl folosiți ca ultrabook, poziționat pe genunchi, temperatura nu va fi niciodată o problemă.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Pentru a evalua autonomia oferită de Toshiba PORTEGE Z20t-B am folosit testul PowerMark. L-am executat prima dată atunci când dispozitivul era în modul tabletă și avea o singură baterie la dispoziție. În acest scenariu, bateria a ținut 6 ore și 22 de minute.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Am folosit testul Powermark și atunci când tastatura era conectată și Toshiba PORTEGE Z20t-B avea două baterii la dispoziție. Atunci, bateria a ținut 13 ore și 2 minute. Acestea sunt rezultate excelente. Bateriile acestui ultrabook vă vor ține o zi de lucru fără nicio încărcare.

Toshiba, PORTEGE, Z20t-B, Z20t-B-10L, Windows, ultrabook, hibrid

Testele noastre au arătat ca Toshiba PORTEGE Z20t-B este suficient de puternic pentru a face față în scenariile de utilizare normală, inclusiv la birou și acasă. Nu este suficient de puternic pentru editare video și gaming dar nu va avea niciodată probleme atunci când scrieți documente, când faceți rapoarte, video chat, navigați pe web, ș.a.m.d. De asemenea, bateria este un mare atu al acestui ultrabook, oferind o autonomie demnă de invidiat.

Notă produs 4/5

Verdict

Toshiba PORTEGE Z20t-B este un ultrabook hibrid foarte solid, care merită luat în considerare de companii și oameni de business. Oferă o autonomie excelentă, o conectivitate cu greu de egalat, un upgrade gratuit la Windows 10 sau un downgrade la Windows 7 (în funcție de preferințe) și performanțe decente pentru sarcini de birou. Nu este bun pentru editare video ori pentru jocuri dar orice alte sarcini nu vor reprezenta o problemă, mai ales dacă este folosit într-un mediu de business. Noi am fost foarte mulțumiți de ceea ce are de oferit acest ultrabook și-l recomandăm cititorilor noștri. Un ultim aspect demn de reținut este faptul că acest ultrabook beneficiază de Toshiba Reliability Guarantee. Asta înseamnă că, dacă se strică la un an de la cumpărare, Toshiba îl va repara gratuit prin furnizorii săi locali de service și vă va returna banii dați pe el în cazul unei defecțiuni. Singura condiție este să vă înregistrați produsul în termen de 30 de zile de la achiziție. Mai multe detalii aici.

Descoperă: Productivitate Recenzii