Review Thermaltake A700 TG: O carcasă de calculator foarte generoasă

Review Thermaltake A700 TG: O carcasă de calculator foarte generoasă
Rating

De curând, ne-am aflat în situația în care aveam nevoie de o nouă carcasă de calculator care să fie mai mare decât media, cu ventilare foarte bună și, preferabil, un design atrăgător. După câteva săptămâni de căutare, ne-am oprit la un model relativ mai vechi de la Thermaltake, mai exact A700 TG. Compania a prezentat-o ca având un design elegant, aerisire bună și interior modular. Am decis să cumpărăm una și, după ce am primit-o, am asamblat PC-ul și am folosit-o pentru un timp, acum am dori să îți spunem ce ne place la ea, dar și care sunt punctele sale slabe. Dacă ești curios și vrei să afli mai multe despre Thermaltake A700 TG, citește acest review:

Reclamă

Thermaltake A700 TG: Pentru cine este o alegere potrivită?

Thermaltake A700 TG este o carcasă de calculator excelentă pentru:

  • Persoanele care vor să asambleze un calculator puternic și au nevoie de o carcasă mare pentru el
  • Aceia care au multe componente hardware de instalat în noua lor carcasă de calculator
  • Oricine intenționează să utilizeze soluții de răcire mari sau chiar răcire pe apă în PC

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Thermaltake A700 TG:

  • Design minimalist și frumos
  • Uși de sticlă securizată și panouri metalice solide
  • Extrem de spațioasă în interior
  • Design modular ce îți permite să adaugi și să scoți părți din carcasă după cum ai nevoie
  • Grile de ventilație eficiente și multe filtre de praf
  • Sloturile PCIe pot fi rotite pentru a îți permite să îți montezi placa video vertical
  • Managementul cablurilor este bun

Sunt și câteva puncte slabe de avut în vedere:

  • Scumpă, deși nu este ceva nenatural dacă luăm în calcul calitatea premium a materialelor folosite
  • Sunt incluse doar două ventilatoare care nu sunt cu RGB
  • Carcasa este grea și masivă, deci nu este pentru oricine…
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Thermaltake A700 TG ne-a impresionat cu dimensiunile sale uriașe și calitatea premium a construcției. Producătorul nu a făcut compromisuri în ceea ce privește materialele pe care le-a folosit pentru această carcasă, iar designul său minimalist este pur și simplu frumos. Pe aceeași notă, spațiul interior este extrem de generos, iar abordarea modulară este ceva ce toate carcasele ar trebui să aibă. Per total, ne place Thermaltake A700 TG mult și o recomandăm tuturor gamerilor și entuziaștilor care vor o carcasă mare pentru hardware-ul lor, precum și pentru oricine își dorește să asambleze un calculator cu răcire pe apă.

Despachetarea carcasei Thermaltake A700 TG

Thermaltake A700 TG este o carcasă full tower și, în consecință, cutia în care sosește este uriașă și grea. Pachetul este realizat din carton lucios, negru, și, pe el, poți vedea cum arată carcasa atunci când totul este asamblat în ea.

Pachetul carcasei Thermaltake A700 TG

Pachetul carcasei Thermaltake A700 TG

Fiind atât de mare și grea, este recomandat să ceri ajutorul unui prieten pentru a te ajuta să despachetezi totul. Cel puțin, dacă vrei să îți protejezi spatele. 🙂 După ce reușești să scoți totul din cutie, poți admira carcasa Thermaltake A700 TG în toată frumusețea ei masivă.

Thermaltake A700 TG și tot ce este inclus cu ea

Thermaltake A700 TG și tot ce este inclus cu ea

Împreună cu ea, producătorul include multe tipuri de șuruburi, benzi de prindere, suporturi din spumă pentru sursa de alimentare, prinderi pentru ventilatoare, un adaptor pentru ventilator cu trei pini, două chei pentru ușile din sticlă, precum și manualul de utilizare.

Accesorii incluse cu Thermaltake A700 TG

Accesorii incluse cu Thermaltake A700 TG

Despachetarea carcasei de calculator Thermaltake A700 TG este o experiență satisfăcătoare. Numărul de accesorii incluse este generos și carcasa arată frumos și este masivă.

Reclamă

Specificații hardware și design

În ceea ce privește carcasa A700 TG, Thermaltake nu a făcut niciun compromis la materialele utilizate. Calitatea lor este de top și totul arată superb. Primul lucru care îți atrage atenția este finisajul gri metalizat din partea de sus și față. În partea din față, designul este minimalist, singurul lucru de pe panou fiind logoul Thermaltake imprimat jos.

Partea din față-jos a carcasei Thermaltake A700 TG

Partea din față-jos a carcasei Thermaltake A700 TG

Designul minimalist continuă și în partea superioară a carcasei, unde suprafața ei este complet curată. Singurele lucruri pe care le vezi și le poți utiliza aici sunt cele două butoane esențiale (alimentare și resetare), porturile (două USB 3.0 Type-A și un USB 3.0 Type-C, două USB 2.0, precum și un jack audio de 3,5 mm și unul de microfon) și un led care indică activitatea SSD/HDD.

Partea superioară din față a carcasei Thermaltake A700 TG

Partea superioară din față a carcasei Thermaltake A700 TG

Ambele laterale ale carcasei A700 TG sunt acoperite de panouri de sticlă securizată. Ele au doar o mică nuanțare, astfel că poți vedea ușor toate componentele hardware din interior. Deși ne place să putem vedea placa de bază și tot ce este montat pe ea, poate ar fi fost mai bine ca panoul din dreapta să aibă o fereastră de sticlă mai mică sau poate o nuanță mai închisă. Ar fi fost mai ușor să ascunzi nebunia inerentă de cabluri de sub ea. Desigur, asta se aplică doar pentru aceia care nu sunt experți în managementul cablurilor. 🙂

Thermaltake A700 TG vine cu panouri din sticlă securizată pe ambele laterale

Thermaltake A700 TG vine cu panouri din sticlă securizată pe ambele laterale

Din punct de vedere al ventilației, Thermaltake A700TG are zone generoase de aerisire, ascunse inteligent. Atât grilele de ventilație din față (sub care se găsește un ventilator de 140 mm deja montat), cât și grilele de sus, sunt acoperite de panourile metalice aflate sub și lângă ușile de sticlă. Apropo, panourile de sus și din față pot fi scoase pentru a accesa cu ușurință coolerele deja montate sau pentru a monta altele noi. În plus, poți să scoți panourile de sticlă din stânga și dreapta - pentru a face asamblarea calculatorului și mai facilă. Ele sunt susținute de două balamale, în spate: dacă deschizi ușile până la jumătate, le poți ridica și scoate.

Ușile de sticlă pot fi scoase din balamale

Ușile de sticlă pot fi scoase din balamale

În spatele carcasei, se află o deschizătură obișnuită pentru panoul de intrări și ieșiri de pe placa de bază, un spațiu pentru ventilatorul dorsal (unde este montat un ventilator de evacuare de 140 mm), suportul pentru componentele PCI, precum și fereastra sursei de alimentare. Un aspect definitoriu al carcasei Thermaltake A700 TG este designul suportului pentru componentele PCIe. Deși poziționarea sa este orizontală implicit, îl poți roti dacă vrei să montezi plăcile PCIe vertical. Este ceva ce nouă și multor altora le place cu siguranță, deoarece îți permite să îți poziționezi placa video vertical pentru ca PC-ul tău să arate și mai frumos. 🙂 Din păcate, carcasa calculatorului nu include un cablu riser PCIe, deci va trebui să îți cumperi separat unul pentru așa ceva.

Fereastra sursei de alimentare din partea de jos spate a carcasei Thermaltake A700 TG

Fereastra sursei de alimentare din partea de jos spate a carcasei Thermaltake A700 TG

În partea de jos a carcasei, pornind de la sursa de alimentare până în față, se află un filtru de praf de mari dimensiuni. De asemenea, merită menționat și că picioarele carcasei A700 TG sunt destul de înalte, astfel că ventilarea este excelentă și în această zonă.

Filtrul de praf de sub Thermaltake A700 TG este detașabil

Filtrul de praf de sub Thermaltake A700 TG este detașabil

Pentru a încheia această secțiune a reviewului pe aceeași notă cu care am început, Thermaltake A700 TG este uriașă: 582 x 294 x 596 mm în înălțime / lățime / adâncime, cântărind nu mai puțin decât 20,05 kg. Dimensiunile sale foarte generoase o fac să fie extrem de spațioasă în interior, fiind capabilă să acomodeze orice tip de format de placă de bază: E-ATX, ATX, Micro ATX și Mini ITX.

Reclamă

Pentru toate specificațiile tehnice, verifică pagina oficială de la Thermaltake: A700 TG Specifications.

Montarea componentelor în carcasa Thermaltake A700 TG

După ce am primit A700 TG, primul lucru pe care l-am făcut a fost, evident, să începem să ne asamblăm calculatorul în ea.Am început cu placa de bază: montarea plăcii noastre ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi a fost rapidă. Toate distanțatoarele necesare erau deja montate în pozițiile corespunzătoare, iar spațiul interior vast al carcasei a făcut ușor lucrul și instalarea plăcii de bază.

Interiorul carcasei Thermaltake A700 TG

Interiorul carcasei Thermaltake A700 TG

După ce am pus procesorul în soclul lui, am montat coolerul AIO. Am folosit un Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB AIO, o soluție de răcire de 360 mm. Carcasa Thermaltake A700 TG îți permite să instalezi radiatoare de până la 420 mm în față sau pe dreapta și radiatoare de până la 360 mm în față, sus sau pe dreapta ei. Am ales să așezăm coolerul AIO în partea superioară a carcasei, deoarece credem că aceasta este cea mai bună soluție pentru astfel de dispozitive, având în vedere cum sunt ele gândite și create să pompeze lichidul din interior. Din nou, interiorul spațios și panoul detașabil de deasupra carcasei au făcut ca instalarea coolerului AIO să fie facilă.

Montarea unui cooler AIO în partea superioară a carcasei

Montarea unui cooler AIO în partea superioară a carcasei

În continuare, am montat modulele RAM și unitățile de stocare SSD NVMe, după care am început instalarea unităților SATA. Am avut un SSD de 2,5 inci și un HDD de 2,5 inci. Deși noi am ales să le instalăm în spatele plăcii de bază, carcasa îți permite să montezi astfel de dispozitive, precum și unități de 3,5 inci, și în suporții dedicați aflați în fața plăcii de bază, spre partea frontală a carcasei. Apropo, dacă ai unități de stocare de 3,5 inci, nici nu ai nevoie de șuruburi - doar le introduci în sertarele de plastic din suporți.

Suporții pentru unitățile de stocare pot fi scoși

Suporții pentru unitățile de stocare pot fi scoși

Placa video pe care o folosim nu este extrem de mare, dar nu este nici mică (deși pare minusculă în fotografii). Avem un AMD Radeon RX5700, care ocupă două sloturi PCIe și are o lungime de 268 mm. Este destul spațiu pentru ea chiar și cu suporții de hard-disk-uri montați. Cu ei montați, carcasa poate acomoda o placă video cu o lungime de până la 310 mm. Fără suporți, au loc plăci video chiar și mai lungi, până la 410 mm! Noi nu știm nicio placă video care să fie atât de lungă… 🙂 Dar cine știe, poate că în viitor vom vedea astfel de monștri apărând pe piață.

Carcasa poate acomoda plăci video extrem de lungi

Carcasa poate acomoda plăci video extrem de lungi

Ultima componentă hardware esențială pe care am instalat-o a fost sursa de alimentare, un ASUS ROG Thor 850W Platinum. În mod implicit, carcasa nu îți permite să împingi pur și simplu sursa la locul ei. Trebuie să scoți fie suporții de hard-disk-uri, fie partea metalică ce acoperă sursa de alimentare. Noi am ales a doua variantă, deoarece are avantajul că lucrezi mai ușor și cu cablurile de alimentare. Sunt câteva șuruburi pe care trebuie să le scoți, dar nimic de speriat. După ce am montat sursa, am fost fericiți să vedem că fereastra transparentă a măștii metalice ne permite să vedem ecranul de pe sursă. Este bine să știi mereu cât curent îți consumă calculatorul.

Partea metalică ce acoperă sursa de alimentare poate fi detașată

Partea metalică ce acoperă sursa de alimentare poate fi detașată

La final, partea de management al cablurilor. Deși spatele plăcii de bază și tot ce instalezi pe acea parte este vizibil prin ușa din sticlă securizată, ascunderea cablurilor nu este totuși chiar atât de greu de făcut. Poți să tragi mare parte din cabluri prin canalul din partea de jos a carcasei, iar benzile velcro te ajută să le fixezi.

Un fel de management al cablurilor :)

Un fel de management al cablurilor 🙂

Rezultatul final a fost, din punctul nostru de vedere, un calculator frumos. Ușile din sticlă îți permit să îți admiri hardware-ul, iar finisajul metalic de sus și din față arată elegant, chiar dacă vorbim de o carcasă foarte masivă. După câteva săptămâni de când am asamblat acest PC, suntem foarte mulțumiți nu doar de cum arată, ci și de ventilarea și silențiozitatea acestei carcase. Poate singurul lucru pe care unii oameni și l-ar mai putea dori va fi să adauge ceva lumini RGB suplimentare, deoarece carcasa nu are nimic de acest fel.

Thermaltake A700 TG este o carcasă de calculator superbă, ce nu face niciun fel de compromisuri. Dimensiunile sale mari fac imposibil să găsești vreo componentă hardware care să nu încapă în ea cu ușurință, opțiunile de instalare pentru componentele hardware sunt foarte generoase, iar calitatea materialelor folosit este de top. Ne-a plăcut mult să asamblăm calculatorul în ea și suntem siguri că și ție îți va plăcea Thermaltake A700 TG.

Ce părere ai despre Thermaltake A700 TG?

Acum știi mai multe despre Thermaltake A700 TG. Înainte de a închide aceast review și fila din browser în care e încărcat, spune-ne ce crezi despre această carcasă de calculator masivă. Deja o ai? Ai recomanda-o și altora?

Descoperă: Productivitate Hardware Recenzii Recomandate