Recenzie Cooler Master MasterCase MC600P: Superbă, silențioasă și bine gândită!

Recenzie Cooler Master MasterCase MC600P: Superbă, silențioasă și bine gândită!
Rating

Recent a fost nevoie să renunț la carcasa mea pentru PC, veche de doisprezece ani. Am dorit o carcasă care să aibă spațiu generos pentru multe plăci PCI-Express și pentru câteva unități de stocare. De asemenea, mi-am dorit să aibă un design elegant, curat, cu răcire bună, care să nu permită propagarea zgomotului în mediul care o înconjoară. După câteva zile de cercetare, am decis să-mi cumpăr Cooler Master MasterCase MC600P. Este o carcasă de tip mid-tower, care iese în evidență prin mai multe aspecte. Citește acest review și vezi ce are de oferit și ce părere am despre achiziția făcută:

Reclamă

Cooler Master MasterCase MC600P: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest produs este o alegere bună pentru următorii utilizatori:

 • Adulții care preferă un design sobru, curat și elegant
 • Persoanele care vor să își construiască un sistem de răcire cu apă pentru PC
 • Utilizatorii care vor o carcasă compatibilă cu toate standardele de iluminare RGB de la majoritatea producătorilor de plăci de bază
 • Cei care vor să economisească bani și să-și construiască un sistem de răcire cu aer, pentru PC, achiziționând o carcasă care are coolere incluse
 • Utilizatorii care vor o carcasă ușor de personalizat, care facilitează managementul cablurilor din PC

Pro și contra

Cooler Master MasterCase MC600P are multe aspecte pozitive:

 • Un design minimalist și monolitic, care arată superb
 • Construirea unui PC folosind această carcasă este o experiență foarte satisfăcătoare
 • Un design modular, care-ți permite să ajustezi tot ce-ți dorești
 • Mult loc pentru orice îți dorești să ai în PC
 • Compatibilă cu multe standarde de iluminare RGB
 • Managementul cablurilor se face ușor

Sunt și câteva neajunsuri:

 • Nu există port USB Type C și buton Reset pe panoul de sus
 • Nu are ventilatoare RGB incluse. Acestea ar fi ridicat costul carcasei
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Cooler Master MasterCase MC600P este o capodoperă inginerească, la un preț corect. Nu este ieftină, dar la prețul său este dificil să găsești alternative mai bune. Ne place mult estetica sa, design-ul modular, dar mai ales cât de satisfăcătoare este experiența montării unui PC în această carcasă și cât de bine este echipată cu accesorii pentru montaj, pentru orice nevoi ar putea avea utilizatorii. Cooler Master MasterCase MC600P reprezintă o alegere excelentă pentru utilizatorii care vor să-și construiască un PC cu sistem de răcire cu apă, cât și pentru cei care vor să economisească bani și să rămână la un sistem de răcire cu aer. Dacă nu vrei o carcasă RGB împopoțonată cu foarte multe lumini și preferi o carcasă silențioasă și discretă, Cooler Master MasterCase MC600P este carcasa pe care ar trebui să o cumperi. Îți va plăcea foarte mult, așa cum ne place și nouă!

Reclamă

Despachetarea Cooler Master MasterCase MC600P

Așa cum îți imaginezi, MC600P vine într-o cutie mare și grea. Pe o laterală este o poză mare cu carcasa, iar pe celelalte sunt informații despre caracteristicile sale tehnice și despre facilitățile pe care le oferă.

Cutia în care vine Cooler Master MasterCase MC600P
Cutia în care vine Cooler Master MasterCase MC600P

Deși este o carcasă de tip mid-tower, s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unei alte persoane ca să scoți MasterCase MC600P din cutie. Un aspect plăcut este faptul că MC600P este înăuntrul unei plase mari, pe care o poți folosi pentru a căra carcasa oriunde dorești. Poate la un LAN party organizat cu prietenii tăi ori la o competiție de gaming?

Plasa în care vine Cooler Master MasterCase MC600P
Plasa în care vine Cooler Master MasterCase MC600P

După ce o scoți din plasă și despachetezi elementele de protecție din ambalaj, poți vedea, în sfârșit, Cooler Master MasterCase MC600P. Găsești și un manual care-ți arată cum se montează totul în carcasă. Îți recomandăm să-l citești înainte de a te apuca să-ți asamblezi PC-ul.

Cooler Master MasterCase MC600P și manualul de utilizare
Cooler Master MasterCase MC600P și manualul de utilizare

În carcasă este și o cutie cu accesorii, care are logo-ul Cooler Master pe ea. Aceasta conține toate șuruburile, cablurile, plăcile și celelalte accesorii, de care ai nevoie în procesul de asamblare al PC-ului. Ar trebui să-l păstrezi la îndemână, pentru a-ți construi PC-ul.

Cutia cu accesorii pentru Cooler Master MasterCase MC600P
Cutia cu accesorii pentru Cooler Master MasterCase MC600P

Un alt aspect util este faptul că primești și o cârpă pentru a curăța panoul lateral din sticlă securizată, precum și partea exterioară a carcasei.

Cârpa de curățare oferită în pachetul Cooler Master MasterCase MC600P
Cârpa de curățare oferită în pachetul Cooler Master MasterCase MC600P

Sunt necesare două persoane pentru despachetarea rapidă a Cooler Master MasterCase MC600P. Despachetarea în sine este o experiență plăcută, iar Cooler Master include în pachet un set generos de accesorii pentru a-ți asambla PC-ul cât mai repede.

Caracteristici hardware și design

Cooler Master MasterCase MC600P are un design curat, simplu și monolitic. Este toată neagră și "serioasă". Pe o laterală vine cu un panou din sticlă securizată, care îți permite să vezi tot ce este înăuntrul PC-ului. Este perfectă pentru un adult pasionat de jocuri, căruia nu-i plac carcasele "tinerești" pline de luminițe RGB.

Cooler Master MasterCase MC600P - panoul din sticlă securizată
Cooler Master MasterCase MC600P - panoul din sticlă securizată

Panourile sunt netede, fine la atingere și arătoase. Sunt realizate din plastic în timp ce șasiul este fabricat din oțel. Există orificii subțiri pentru fiecare colț al carcasei, pentru a asigura ventilația. Poți să deschizi ușor panourile frontale și superioare, pentru a avea mai multe opțiuni de răcire, astfel încât să intre mai mult aer în interiorul carcasei.

Panourile carcasei Cooler Master MasterCase MC600P
Panourile carcasei Cooler Master MasterCase MC600P

Pe panoul frontal avem doar logo-ul Cooler Master, acesta ascunzând orice unitate optică Blu-Ray ai putea avea în PC. Panourile din față, de sus și din spate sunt magnetizate pe șasiu. Le poți scoate cu o apăsare, ca și cum ai apăsa un buton. În partea de jos a panoului frontal, este o lampă RGB, pe care o poți conecta la o placă de bază cu funcții de iluminare RGB. Un aspect pozitiv este faptul că MasterCase MC600P este compatibilă cu sistemele de iluminare RGB dezvoltate de ASUS, MSI, AsRock și Gigabyte. Drept urmare, ar trebuie să funcționeze corect cu toate plăcile de bază cu RGB.

Demontarea panoului frontal al Cooler Master MasterCase MC600P
Demontarea panoului frontal al Cooler Master MasterCase MC600P

Pe partea din spate a carcasei sunt un ventilator de 140mm și șapte scuturi pentru diferite plăci pe care le conectezi la PC. Este suficient loc pentru două plăci video, dacă ești pasionat de gaming și vrei maximum de performanță în jocuri. De asemenea, este și o aplică pentru montarea sursei.

Spatele carcasei Cooler Master MasterCase MC600P
Spatele carcasei Cooler Master MasterCase MC600P

Sub sursă, găsim un filtru de aer, care poate fi scos din carcasă cu ușurință. Pe fundul MC600P sunt picioarele care-i asigură stabilitatea pe orice suprafață. De asemenea, acestea înalță carcasa, astfel încât fundul ei să nu atingă direct podeaua ori biroul unde o amplasezi. Astfel, componentele din PC nu sunt în contact direct nici cu praful și cu mizeria de pe podea, nici cu potențiale scurgeri accidentale de apă sau alte lichide.

Partea dorsală a Cooler Master MasterCase MC600P
Partea dorsală a Cooler Master MasterCase MC600P

Sub panoul din față, avem filtrele care opresc praful și două ventilatoare de 140mm. La fel ca ventilatorul din spate, acestea nu au iluminare RGB. Dar, poți cumpăra ventilatoare cu RGB și să le înlocuiești pe cele standard.

Ventilatoarele din partea frontală a Cooler Master MasterCase MC600P
Ventilatoarele din partea frontală a Cooler Master MasterCase MC600P

Blocurile magnetice sunt montate pe arcuri, ce-ți permit să ridici panourile de sus și din față, atunci când ai nevoie de mai mult aer înăuntrul carcasei. De asemenea, poți adăuga până la trei radiatoare: unul sus, unul în față și unul în spate. Carcasa oferă suficient loc și pentru rezervoarele folosite în sistemele de răcire cu apă, fiind o alegere versatilă pentru orice tip de utilizator de PC. Pe panoul de sus, găsești mai multe porturi și butoane, ascunse sub un panou pivotant: două porturi USB 3.1, două porturi USB 2.0, butonul pentru Pornire, butonul pentru controlul iluminării carcasei, o mufă pentru microfon și una pentru căști.

Demontarea panourilor de pe Cooler Master MasterCase MC600P
Demontarea panourilor de pe Cooler Master MasterCase MC600P

Așa cum se vede și în poza de mai jos, MasterCase MC600P are un design cu două camere, care izolează sursa și cablurile care ies din ea de restul componentelor. Astfel este mai ușor să administrezi cablurile din PC. Cuștile pentru hard disk-uri și unitățile optice pot fi amplasate unde vrei, folosind panourile de tip clip-și-clic din carcasă. Există și două "buzunare" pentru unități SSD care au patru poziții disponibile pentru montaj: două deasupra sursei și două în spatele plăcii de bază. Dacă nu ai suficiente accesorii, poți să cumperi separat: un suport pentru placa video, o cușcă cu loc pentru două sau trei hard disk-uri, "buzunare" adiționale pentru SSD-uri, etc.

Șasiul Cooler Master MasterCase MC600P
Șasiul Cooler Master MasterCase MC600P

Cooler Master MasterCase MC600P este compatibilă cu toate formatele pentru plăci de bază: E-ATX, ATX, Micro ATX și Mini ITX. Asta oferă flexibilitate ridicată, mai ales dacă ții cont de dimensiunile generoase ale carcasei: 544 x 235 x 548mm în lungime x lățime x înălțime. Greutatea sa este de 15,7 kg.

Reclamă

Pentru a afla toate caracteristicile tehnice ale acestui produs, vezi Specificațiile MasterCase MC600P sau citește Fișa Produsului.

Asamblarea unui PC folosind Cooler Master MasterCase MC600P

Asamblarea unui PC cu Cooler Master MasterCase MC600P este o adevărată plăcere. În timp ce asamblezi fiecare componentă, observi atenția la detalii și expertiza companiei care a creat acest produs. Simți că lucrezi cu o carcasă de foarte bună calitate, gândită pentru a oferi maximum de flexibilitate, un parcurs eficient al aerului și un nivel redus de zgomot.

Cooler Master MasterCase MC600P
Cooler Master MasterCase MC600P

Totul din interiorul MasterCase MC600P este bine etichetat, astfel încât să știi exact unde înșurubezi placa de bază și alte componente. De asemenea, dacă citești manualul de utilizare, nu vei avea probleme în asamblarea PC-ului.

Etichetele din Cooler Master MasterCase MC600P
Etichetele din Cooler Master MasterCase MC600P

Mi-a plăcut faptul că pot monta SSD-urile în spatele plăcii de bază, astfel încât acestea să fie mai reci, departe de căldura emanată de placa video și celelalte componente. De asemenea, placa din spate face o treabă bună în a ascunde cablurile pe care le folosești. În spatele său, sunt trei legături Velcro care te ajută să ții cablurile într-un loc. Drept rezultat, MC600P arată foarte bine, chiar dacă nu petreci foarte mult timp optimizând așezarea cablurilor.

Placa din spate a Cooler Master MasterCase MC600P
Placa din spate a Cooler Master MasterCase MC600P

Introducerea unitățile optice și a hard disk-urilor este ușoară, datorită panourilor clip-și-clic. De asemenea, ai suficient loc pentru două plăci video mari, cât și pentru un cooler înalt, pentru procesor. Spațiul disponibil pentru placa video este de 412 mm fără cușca de 3,5 inci pentru hard disk-uri, și de 296 mm cu cușca respectivă. Spațiul disponibil pentru procesor este de 190mm.

Componentele unui PC în Cooler Master MasterCase MC600P
Componentele unui PC în Cooler Master MasterCase MC600P

Deși are un design monolitic, panoul magnetizat din față oferă acces facil la unitatea Blu-Ray, dacă ai una. Panoul frontal se deschide suficient de larg pentru a introduce un disc în unitatea optică, fără ca tava unității Blu-Ray să lovească panoul.

Deschiderea panoului frontal al Cooler Master MasterCase MC600P
Deschiderea panoului frontal al Cooler Master MasterCase MC600P

Nu am avut o placă de bază RGB și, drept urmare, nu am putut conecta și testa lampa RGB din partea de jos a carcasei. Panoul din sticlă securizată arată foarte bine și-ți permite să vezi ce se întâmplă în PC. Este o carcasă frumoasă, chiar și fără iluminare RGB.

Un PC construit cu Cooler Master MasterCase MC600P
Un PC construit cu Cooler Master MasterCase MC600P

Panoul din sticlă securizată are o bază metalică care-i permite să stea pe șasiu. Un truc util este faptul că poți să deschizi panoul de sticlă cu o monedă și acesta rămâne fără susține, deschis în unghi. Este util atunci când ai nevoie să auzi cum sună PC-ul tău, pentru a depana posibilele probleme.

Deschiderea panoului din sticlă al Cooler Master MasterCase MC600P
Deschiderea panoului din sticlă al Cooler Master MasterCase MC600P

În cele două săptămâni de utilizare a carcasei Cooler Master MasterCase MC600P, înainte de a deschide acest review, nu am întâmpinat niciun fel de neajuns, cu excepția lipsei unui port USB Type C pe panoul de sus. MC600P arată excelent, iar asamblarea unui PC este o experiență plăcută. Carcase are un sistem eficient de răcire, care asigură un flux adecvat de aer, cu componente separate inteligent unele de altele.

Care este părerea ta despre Cooler Master MasterCase MC600P?

Acum știi că ne place MasterCase MC600P și de ce ne place. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne părerea ta despre acest produs. Dacă ai deja această carcasă, spune-ne despre experiența ta cu ea, astfel încât și alte persoane să știe mai multe. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate