ASUS Prime AP201 este o carcasă de PC MicroATX promițătoare

ASUS Prime AP201 este o carcasă de PC MicroATX promițătoare

La începutul lunii iunie, ASUS a prezentat o nouă carcasă de calculator compactă, proiectată special pentru plăcile de bază MicroATX. Disponibilă în alb sau negru, aceasta este suficient de mare pentru a găzdui o sursă de alimentare standard ATX, coolere AIO mari pentru procesoare și plăci video masive. Dacă vrei să construiești un calculator puternic, dar compact, pentru jocuri sau orice alte activități solicitante, această carcasă de PC ar putea fi exact ceea ce-ți trebuie. Ești interesat să afli mai multe despre ea? Citește acest articol și află ce primești de la ASUS Prime AP201 MicroATX Case:

Reclamă

Ce oferă ASUS Prime AP201 MicroATX Case

Când am primit ASUS Prime AP201, prima mea impresie a fost că mă aflu în fața unei carcase de calculator cu un design plăcut, cu un material tip plasă pe toate laturile. Măsurând 20,5 x 35 x 46 centimetri, este în mod evident o carcasă de PC compactă. Cu toate acestea, este surprinzător de spațioasă, oferind mai mult decât majoritatea carcaselor MicroATX pe care le-am văzut sau despre care am citit online.

ASUS Prime AP201 este o carcasă MicroATX compactă

ASUS Prime AP201 este o carcasă MicroATX compactă

Volumul total al ASUS Prime AP201 este de nici mai mult, nici mai puțin de 33 de litri și, în ciuda dimensiunilor compacte, aceasta poate găzdui orice sursă de alimentare obișnuită ATX de până la 18 centimetri lungime, orice cooler de procesor AIO (All In One) cu un radiator de până la 360 de milimetri și plăci video cu o lungime maximă de 338 de milimetri. Chiar și monstrul GeForce RTX 3090 Ti de la Nvidia, cu lungimea sa uriașă de 336 mm, poate încăpea în această carcasă de PC de mici dimensiuni. O adevărată performanță, nu-i așa?

În ASUS Prime AP201 pot încăpea o sursă de alimentare standard și plăci video mari

În ASUS Prime AP201 pot încăpea o sursă de alimentare standard și plăci video mari

Lateralele carcasei pot fi detașate fără să ai nevoie de vreo unealtă. Și acestea sunt, de asemenea, concepute pentru o eficiență maximă a răcirii. Oriunde te uiți, carcasa este perforată de găuri mici. Potrivit ASUS, există peste 57.000 de astfel de găuri, fiecare cu un diametru de 1,5 mm. Numai un robot ar putea număra așa ceva 🙂

Reclamă

Și, apropo, modelele perforate îți permit, de asemenea, să arunci o privire asupra componentelor hardware din interior. Efectul vizual ar putea fi destul de interesant, chiar dacă carcasa nu are iluminare RGB încorporată.

Panourile din plasă îți permit să arunci o privire la hardware-ul din interior

Panourile din plasă îți permit să arunci o privire la hardware-ul din interior

În interiorul carcasei, ASUS a reușit să creeze o configurație care-ți permite să montezi și să instalezi până la șase ventilatoare pentru răcire. Pe partea din spate, este preinstalat un ventilator de 120 mm, în timp ce pe partea inferioară, poți monta încă două ventilatoare de 120 mm. Pe partea superioară a carcasei, există spațiu pentru trei ventilatoare de 120 mm, două ventilatoare de 140 mm sau un sistem de răcire cu apă cu un radiator de o lungime de până la 360 mm.

Poți monta până la șase ventilatoare în interiorul carcasei ASUS Prime AP201

Poți monta până la șase ventilatoare în interiorul carcasei ASUS Prime AP201

Și gestionarea cablurilor este bună: poți să direcționezi toate cablurile PSU, SATA și alte tipuri de cabluri de la componentele hardware printr-un spațiu de 32 mm și alte decupaje mai mici pentru a le ascunde.

Managementul cablurilor este excelent

Managementul cablurilor este excelent

Iar numărul de cabluri din interiorul unui calculator desktop DIY (Do-It-Yourself/făcut de tine) poate crește foarte mult, mai ales dacă instalezi și o mulțime de unități. Ceea ce mă bucur să pot spune că poți face în ASUS Prime AP201, deoarece această carcasă este dotată cu un compartiment de 2,5" și un alt compartiment combo, care poate găzdui trei unități de 2,5" sau 3,5"!

Reclamă

Revenind la partea exterioară a carcasei, designul minimalist continuă și pe panoul frontal. Pe lângă butonul de alimentare, mufele pentru căști și microfon, ai la dispoziție două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A și un port USB 3.2 Gen Type-C, care acceptă transferuri de date la viteze de până la 10 Gbps.

Panoul frontal include un port USB-C rapid

Panoul frontal include un port USB-C rapid

La final, sunt destul de sigur că designul și specificațiile carcasei ASUS Prime AP201 MicroATX au potențialul de a intriga atât profesioniștii, cât și utilizatori de business și gamerii. Dacă te afli în căutarea unei carcase compacte pentru a construi un calculator nou și puternic, atunci aceasta ar putea fi alegerea potrivită!

P.S. Poți afla mai multe despre această carcasă de pe site-ul web ASUS: Prime AP201 MicroATX Case.

Cum ți se pare carcasa ASUS Prime AP201 MicroATX Case?

În zilele noastre, se pare că tot mai mulți oameni doresc să construiască calculatoare desktop minimaliste și compacte. Fie din cauza spațiului limitat în biroul de acasă, fie pur și simplu datorită configurațiilor curate, carcasele compacte pentru PC se bucură în mod clar de un interes tot mai mare. Ți se pare interesantă carcasa ASUS Prime AP201? Mie da, și abia aștept să pun mâna pe o placă de bază MicroATX pentru a construi un nou PC în această carcasă. Spune-mi ce părere ai despre ea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete