Review TP-Link Archer T2U Plus: Un adaptor USB WiFi cu preț accesibil

Review TP-Link Archer T2U Plus: Un adaptor USB WiFi cu preț accesibil
Rating

Adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus nu este un dispozitiv hardware scump, dar este interesant. Are un preț accesibil și promite să ofere acoperire wireless și viteze bune, atât pe benzile wireless la frecvența de 5GHz cât și pe cele la 2,4 GHz. L-am testat câteva zile, pentru a-i evalua performanțele și pentru a vedea ce ne oferă. Dacă vrei să știi mai multe despre ce poate face adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus, citește acest review:

Reclamă

Adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus este o alegere bună pentru:

Vezi prețul:
  • Utilizatorii care au nevoie de un adaptor USB WiFi modern dar care să nu coste o avere
  • Persoanele care vor un adaptor WiFi cu antenă puternică, pentru acoperire extinsă
  • Cei care vor un adaptor USB WiFi plug-and-play care pur și simplu merge, fără niciun soft adițional

Pro și contra

Avem multe lucruri bune de spus despre adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus:

  • Se poate conecta la rețelele wireless difuzate atât pe benzile la 2,4 GHz cât și 5 GHz
  • Are o antenă puternică de 5dBi care oferă acoperire excelentă
  • Antena poate fi rotită și poziționată oricum ai nevoie
  • Prețul său este mic și accesibil

Nu avem nimic de menționat contra achiziției acestui adaptor WiFi.

Notă produs5/5
Verdict

Verdict

TP-Link Archer T2U Plus este un adaptor WiFi excelent, care oferă viteze bune, conexiuni stabile și o acoperire wireless foarte bună. Prețul său este accesibil și caracteristicile sale îl fac să fie o alegere bună pentru majoritatea oamenilor. Când ai nevoie de un adaptor USB WiFi care să nu coste o avere, dar care să îți ofere performanțe cel puțin satisfăcătoare, TP-Link Archer T2U Plus este un dispozitiv pe care merită să îl cumperi.

Adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus vine într-o cutie mică, din carton. Partea frontală a ambalajului îți spune cum arată adaptorul USB WiFi și îți oferă informații despre puterea antenei, vitezele maxime pe care le poate atinge și faptul că poziția antenei este ajustabilă.

Pachetul în care vine TP-Link Archer T2U Plus
Pachetul în care vine TP-Link Archer T2U Plus

Pe spatele cutiei, vei găsi tipărite și alte informații. De exemplu, afli că adaptorul WiFi folosește o antenă de putere mare, ceea ce înseamnă că se poate conecta la router-ul tău de la distanțe mai mari decât adaptoarele obișnuite cu antene obișnuite. În interiorul cutiei, găsești adaptorul USB wireless Archer T2U Plus, un CD cu drivere și software, un ghid de instalare rapidă, un tutorial despre cum să te conectezi la rețele WiFi în Windows, precum și documentele de garanție.

TP-Link Archer T2U Plus - Ce găsești în cutie
TP-Link Archer T2U Plus - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare este rapidă și simplă. Primești tot ce îți trebuie pentru a putea începe să folosești adaptorul USB wireless TP-Link Archer T2U Plus.

Reclamă

Design și specificații hardware

Din punct de vedere al designului adaptorului USB wireless TP-Link Archer T2U Plus, cel mai interesant și util este faptul că poți să îi ajustezi poziția antenei cum vrei tu. Antena se poate roti la 180° relativ la adaptorul USB și la 90° pe orizontală.

Antena este omnidirecțională
Antena este omnidirecțională

Deși partea de adaptor USB a lui TP-Link Archer T2U Plus este mică, antena sa este destul de lungă, după cum poți vedea în imaginea de mai jos. Totuși, partea bună la antenă este faptul că cei 5dBi ai săi ar trebui să îți ofere o acoperire wireless excelentă, chiar dacă ești departe de router-ul tău WiFi.

TP-Link Archer T2U Plus
TP-Link Archer T2U Plus

TP-Link Archer T2U Plus folosește un port USB 2.0 și se poate conecta la rețelele WiFi difuzate atât pe benzile de 2,4 GHz cât și pe cele de 5 GHz. Acesta oferă suport pentru toate standardele wireless moderne de rețelistică, până la 802.11ac sau Wi-Fi 5.

În plus, vine și cu suport pentru 256QAM, ce reprezintă un mod tehnic de a spune că rata de transfer a datelor pe 2,4 GHz poate crește de la valoarea standard de 150 Mbps la 200 Mbps. Pe banda de 5 GHz, când te conectezi la rețele WiFi folosind protocolul 802.11ac, primești o viteză maximă teoretică de 433 Mbps.

TP-Link Archer T2U Plus conectat la un port USB pe un PC desktop
TP-Link Archer T2U Plus conectat la un port USB pe un PC desktop

TP-Link Archer T2U Plus folosește un chipset creat de Realtek, numit RTL8811au.

TP-Link Archer T2U Plus are un chipset Realtek RTL8811au în interior
TP-Link Archer T2U Plus are un chipset Realtek RTL8811au în interior

Dacă vrei să știi dimensiunile fizice exacte ale lui TP-Link Archer T2U Plus, ele sunt 57,8 x 18 x 173,4 mm. Cât despre sistemele de operare suportate, TP-Link Archer T2U Plus funcționează oficial cu orice versiune de Windows și macOS. Găsești mai multe detalii despre acest produs, aici: TP-Link Archer T2U Plus.

TP-Link Archer T2U Plus pare să fie un adaptor USB WiFi excelent care ar trebui să fie capabil să susțină conexiuni wireless chiar și pe distanțe mari. Specificațiile hardware sunt ce te-ai aștepta de la orice adaptor USB WiFi.

Reclamă

Pentru a ne face o idee despre calitatea conexiunilor de rețea oferite de către adaptorul wireless TP-Link Archer T2U Plus, am rulat câteva teste pe un PC desktop care rulează Windows 10 și pe un laptop de gaming Lenovo Legion Y520. Acest laptop are o placă de rețea wireless integrată numită Intel Dual Band Wireless-AC 8265, care suportă standardul 802.11ac, precum și transferuri wireless 2x2 MIMO, adică oferă două stream-uri spațiale de transmisie și recepție a datelor pe același canal sau frecvență. Conexiunea noastră la internet este oferită de un router wireless ASUS RT-AC1200G+ pe banda de 5 GHz, folosind standardul 802.11ac.

Am început prin a rula Speedtest pe PC-ul desktop cu Windows 10, care era conectat la rețeaua WiFi prin intermediul adaptorului TP-Link Archer T2U Plus. Am reușit să obținem niște rezultate bune: ping de 3 ms, viteză de descărcare de 228,57 Mbps și viteză de încărcare de 148,46 Mbps.

Rezultate obținute de TP-Link Archer T2U Plus în Speedtest, pe un PC desktop
Rezultate obținute de TP-Link Archer T2U Plus în Speedtest, pe un PC desktop

Apoi am rulat aceleași teste pe laptopul de gaming. Nu uita că atât PC-ul cât și laptopul erau conectate la aceeași rețea, în același timp și pe același birou. Timpul de ping a fost același. Viteza de încărcare a fost și ea aceeași, dar asta deoarece conexiunea noastră la internet este limitată la 150 Mbps pentru upload. Totuși, viteza de descărcare a fost mai bună pe laptop, dar nu cu foarte mult.

Rezultate în Speedtest cu laptopul de gaming
Rezultate în Speedtest cu laptopul de gaming

De asemenea, am rulat și testele de rețea mai complexe oferite de PassMark Performance Test. Am folosit PC-ul desktop la care era conectat adaptorul USB și am transferat date între PC și laptopul de gaming, pe care îl conectasem la router cu un cablu Ethernet. Conform rezultatelor, conexiunea wireless oferită de TP-Link Archer T2U Plus este destul de stabilă, iar viteza medie este de aproximativ 200 Mbps pe banda de 5 GHz. Este un rezultat satisfăcător!

Rezultate din PassMark Advanced Network Test
Rezultate din PassMark Advanced Network Test

TP-Link Archer T2U Plus a făcut o treabă excelentă și în jocuri. Am jucat câteva meciuri în League of Legends și ping-ul a stat între 46 și 50 ms. De asemenea, nu am întâmpinat nicio cădere de semnal sau pierderi de conexiune.

Performanța wireless oferită de TP-Link Archer T2U Plus este ceea ce te aștepți de la un dispozitiv de acest fel.

Din ce am văzut noi, TP-Link Archer T2U Plus este un adaptor USB WiFi excelent, care funcționează bine și oferă viteze și acoperire WiFi bune. Dacă ai deja acest adaptor, spune-ne care este experiența ta cu el, într-un comentariu mai jos. Ce părere ai despre TP-Link Archer T2U Plus?

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Rețea și Internet Wireless