Recenzie Lenovo Legion Y520: O alegere excelentă pentru gameri

Recenzie Lenovo Legion Y520: O alegere excelentă pentru gameri
Rating

Aveam nevoie de un laptop pentru călătorii, pentru rularea de mașini virtuale, testarea de aplicații și funcții din Windows. În plus, suntem și pasionați de jocuri, așa că aveam nevoie de ceva cu putere din punct de vedere al procesării video. Nu numai asta, dar vroiam și o tastatură confortabilă deoarece scriem mult, precum și un sistem de răcire mai silențios decât majoritatea. După ce am căutat pe internet, am ales Lenovo Legion Y520. Pe hârtie, acest laptop de gaming ne îndeplinea toate dorințele. După câteva săptămâni de testare, de joacă și de lucru pe el, află părerea noastră despre Lenovo Legion Y520, din acest review:

Reclamă

La ce este bun laptopul de gaming Lenovo Legion Y520?

Lenovo Legion Y520 este foarte bun la:

 • Gaming - hardware-ul său, împreună cu sistemul de răcire eficient îl fac să fie o alegere ideală pentru orice pasionat de jocuri. Poate să ruleze orice joc, indiferent de cât de pretențios este, la setări de calitate grafică ridicate sau cel puțin medii.

 • Scris - tastatura de pe acest laptop este o alegere inspirată pentru oricine scrie mult. Distanța de apăsare este ideală pentru o tastatură de laptop. În plus, este și iluminată astfel încât să fie ușor de folosit chiar și noaptea.

 • Editare video - dacă îl echipezi cu cel mai nou procesor mobil (Intel Core i7 7700HQ) și o placă video puternică (NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1050 Ti), Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv foarte bun pentru editarea de clipuri video.

Aspecte pro și contra

Iată care sunt motivele principale pentru care ne place Lenovo Legion Y520:

 • Calitatea construcției este bună. Deși carcasa sa este realizată din plastic, pare să fie rezistentă și durabilă
 • Este disponibil în mai multe configurații hardware, cu prețuri pentru bugete diferite
 • Sistemul de răcire este foarte eficient
 • Este o plăcere să apeși pe tastatură și, în plus, este și iluminată
 • Sistemul de sunet oferă o fidelitate bună
 • Valoarea preț/performanță este foarte bună

Există și câteva lucruri care nu sunt la fel de pozitive:

 • Deși folosește tehnologia IPS și unghiurile sale de vizualizare sunt generoase, ecranul are o luminozitate sub medie și culori care tind spre galben
 • Bateria este subdimensionată
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv care oferă multă putere la un preț decent. Îl poți echipa cu cel mai recent procesor Intel, o placă video foarte bună și SSD, fără a îi face prețul de nesuportat. Dacă vrei să te joci jocuri pe el, să rulezi aplicații cu cerințe mari de sistem, să scrii mult, să te bucuri de o bună calitate a sunetului și de un sistem de răcire silențios, Lenovo Legion Y520 este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți faci. Este unul dintre cele mai bine echilibrate laptopuri pe care le-am testat recent și credem că este o achiziție excelentă pentru oricine își caută un laptop de gaming bun.

Despachetarea laptopului de gaming Lenovo Legion Y520

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 vine într-o cutie de carton negru, simplă și minimalistă. Singurul lucru imprimat pe el este un text mare care spune "Legion by Lenovo". Nu sunt imprimate detalii despre laptop.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Deschide cutia și vei găsi laptopul în interiorul unei huse de protecție, împreună cu încărcătorul, cablul de alimentare, ghidul de pornire și cardul de garanție.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 vine într-o cutie simplă. Experiența de despachetare este plăcută, dar nu sunt niciun fel de accesorii incluse, ceea ce ar putea fi dezamăgitor pentru unii utilizatori.

Reclamă

Caracteristici hardware

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 poate fi echipat cu un procesor Intel Core i7 sau un Intel Core i5. Modelul pe care l-am testat noi a venit cu un procesor Intel Core i7 7700HQ, care rulează la o frecvență de 2,80 GHz și până la 3,80 GHz în modul turbo. Acest procesor are patru nuclee fizice și patru fire de execuție, precum și o memorie cache de 6 MO. Intel a lansat acest procesor în primul trimestru din 2017, el fiind unul dintre cele mai puternice procesoare mobile disponibile astăzi.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Procesorul funcționează împreună cu 8 sau 16 GO de memorie RAM DDR4 care rulează la 2400 de MHz. Modelul pe care l-am testat a venit cu 8 GO de RAM, ce ar trebui să fie de ajuns pentru gameri. Totuși, trebuie să știi că poți să mai adaugi încă 8 GO de RAM până la un total de 16 GO RAM dacă dorești.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv de gaming și asta înseamnă că are și o placă grafică decentă înăuntru. Modelul pe care l-am testat a venit cu o placă NVIDIA GeForce GTX 1050 cu 4 GO de memorie RAM GDDR5. Însă, acest laptop poate fi echipat și cu o NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti cu 4 GO de RAM sau cu o NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 3 GO de RAM.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Imaginile sunt proiectate pe un ecran LED de 15.6 inci cu o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli. Ecranul este bazat pe tehnologia IPS (In-plane switching), ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere culori bune și unghiuri de vizualizare generoase. Ecranul este acoperit cu o sticlă mată care ar trebui să fie de ajutor împotriva reflexiilor nedorite. Deși unii ar putea să spună că 1080p este o rezoluție mică după standardele de astăzi, noi suntem de părere că este mai mult decât destul pentru o experiență bună de gaming.

Din punct de vedere al stocării, laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 pe care l-am testat a venit cu un SSD NVMe cu o capacitate de stocare de 256 GO, produs de Samsung. Laptopul poate fi echipat și cu un SSD pe PCIe de 512 GO sau cu un hard-disk tradițional de până la 2 TO și 5400 RPM. De asemenea, este posibil să cumperi acest laptop într-o configurație duală, adică îl poți echipa simultan cu un SSD și cu un HDD. Niciuna dintre configurațiile de stocare disponibile nu inlcude o unitate optică. Dacă încă mai folosești CDuri, DVDuri, sau chiar și discuri Blu-Ray, trebuie să îți cumperi o unitate optică externă.

Partea audio este oferită de două difuzoare de 2W certificate Harman, cu Dolby Audio Premium. De asemenea, în partea de sus a ecranului, ai la dispoziție și o cameră web cu o rezoluție standard 720p, utilă pentru apelurile video.

Din punct de vedere al opțiunilor de conectivitate, laptopul Lenovo Legion Y520 vine cu un port USB 3.0 (Type-C), 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, unul HDMI, 1 jack audio, 1 jack pentru microfon, un port Ethernet pentru conexiuni de rețea cu fir și un cititor de carduri 4 în 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC).

De asemenea, primești ce poate fi mai bun ca opțiuni de rețelistică: un adaptor de rețea wireless (Intel Dual Band Wireless-AC 8265) care suportă standardul 802.11ac. Placa de rețea wireless funcționează cu 2x2 MIMO, ceea ce înseamnă că oferă două fluxuri pentru transmiterea și recepția datelor pe același canal sau frecvență. Împreună cu placa wireless, primești și un cip Bluetooth 4.2. Cât despre rețeaua cu fir, merită menționat faptul că placa de rețea Ethernet este capabilă de viteze de transfer de până la 1 Gbps.

Autonomia lui Lenovo Legion Y520 este oferită de o baterie cu trei celule de 45 de wați-oră. Adaptorul oferă o tensiune de 20V DC, 6,75 A, 135 W, ceea ce este mai mult decât destul pentru a alimenta laptopul în sesiuni lungi de gaming. În funcție de configurația sa, Lenovo Legion Y520 cântărește cel puțin 2,4 kg. Dacă este echipat cu o placă video NVIDIA GeForce GTX1050 or 1050Ti, laptopul are dimensiuni de 380 x 265 x 25,8 mm în înălțime, lățime și adâncime. Dacă este echipat cu o NVIDIA GeForce GTX 1060, are dimensiuni de 380 x 265 x 27,8 mm. Cu alte cuvinte, este puțin mai gros.

Dacă vrei mai multe detalii, poți să găsești specificațiile hardware oficiale aici: Lenovo Legion Y520.

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv care poate fi echipat cu hardware de top. Chiar și în configurația sa de bază, este mai mult decât capabil să ruleze orice joc la setări de calitate înalte.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a vedea care este experiența de utilizare pe care o primești, ce este preinstalat pe Lenovo Legion Y520 și ce rezultate am obținut în testele sintetice.

Descoperă: Divertisment Recenzii Recomandate Windows