Review TP-LINK LB130: Bec color, inteligent și cu WiFi

Review TP-LINK LB130: Bec color, inteligent și cu WiFi
Rating

TP-LINK face multe dispozitive pentru casele inteligente, nu doar routere wireless. Am primit recent în teste unul dintre cele mai complexe și interesante becuri inteligente din portofoliul companiei: TP-LINK LB130. Acesta oferă culori folosind tot spectrul RGB, integrare cu Amazon Alexa și Google Assistant, o aplicație mobilă care este ușor de folosit în configurarea și instalarea becului, precum și economii în ceea ce privește consumul de curent. Citește această recenzie pentru a afla părerea noastră despre acest bec inteligent, bazată pe două săptămâni de utilizare:

Reclamă

Becul color, inteligent și cu WiFi, TP-LINK LB130 este foarte bun la următoarele lucruri:

 • Crearea de scene vizuale pentru evenimente: o cină romantică, o petrecere pentru copii, o seară tematică, citit nocturn ș.a.m.d.
 • Este perfect pentru camera copilului. Copii adoră acest bec și-l vor personaliza în foarte multe moduri.
 • Economii de energie: aplicația mobilă Kasa oferă statistici despre consumul de energie al acestui bec și te ajută să-l configurezi pentru cel mai bun echilibru între nevoia de lumină și consumul de curent.

Pro și contra

TP-LINK LB130 are următoarele atuuri:

 • Este simplu de instalat și configurat, folosind aplicația mobilă Kasa
 • Poți lumina o cameră folosind orice culoare din spectrul RGB
 • Este perfect pentru a lumina evenimente tematice
 • Este foarte distractiv pentru copii
 • Oferă date și rapoarte despre consumul de energie
 • Actualizările de firmware se realizează cu ușurință prin aplicația Kasa
 • Integrare cu Amazon Alexa și Google Assistant

Există și câteva puncte slabe:

 • Acest bec inteligent nu se poate conecta la rețele wireless pe frecvența de 5 GHz, care folosesc standardul 802.11ac
 • Nu poți configura de la distanță becul, atunci când nu ești acasă și nu ești conectat la aceeași rețea cu becul
 • Nu poate fi administrat de pe PC ori dintr-un browser web. Ești obligat să folosești aplicația mobilă pentru Android sau iOS
 • Prețul ridicat
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

TP-LINK LB130 este unul dintre cele mai scumpe becuri inteligente, deoarece oferă lumină folosind tot spectrul RGB și este integrat cu asistenți virtuali precum Amazon Alexa și Google Assistant. De asemenea, este ușor de configurat și oferă multe opțiuni de personalizare. În plus, îți oferă economii reale în ceea ce privește consumul de energie electrică și rapoarte despre consumul său zilnic. Un atu este faptul că nu ai nevoie de un hub pentru casa inteligentă, ca să îl poți folosi, ci doar de o aplicație instalată pe smartphone. Dacă vrei lumină în tot spectrul RGB, într-un bec inteligent ușor de folosit, TP-LINK LB130 este o alegere excelentă.

Becul inteligent TP-LINK LB130 vine într-o cutie surprinzător de mare, cu 171 x 104 x 79 mm în lățime x lungime x înălțime. Cutia de carton în care vine este albă, cu o poză mare a becului și o listă cu caracteristicile sale principale.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Experiența de despachetare este plăcută și imediat ce deschizi cutia poți vedea becul inteligent pe care tocmai l-ai cumpărat.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Înauntru vei găsi multe pliante: manualul pentru configurarea rapidă, informații despre serviciul de suport tehnic, o broșură care descrie aplicația mobilă folosită împreună cu TP-LINK LB130 și informații despre garanție.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

TP-LINK LB130 oferă o experiență de despachetare foarte plăcută, demnă de un dispozitiv premium.

Caracteristici hardware și design

TP-LINK LB130 este mai mare decât alte becuri cu LED deoarece include hardware adițional care-l face "inteligent". De asemenea, becul este destul de greu, având 175 de grame. Îl poți vedea în poza de mai jos.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Luminozitatea sa este de 800 lumeni și consumă 11 Wați. Temperatura culorii poate varia între 2500K și 9000K, în funcție de cât de intensă vrei să fie lumina oferită. De asemenea, becul poate lumina în orice culoare din spectrul RGB.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

TP-LINK LB130 se poate conecta doar la rețele wireless pe frecvența de 2,4 GHz, folosind standardele 802.11b/g/n. Funcțiile care-l fac inteligent pot fi accesate și configurate doar prin aplicația mobilă Kasa, care merge pe Android 4.1 sau mai nou, ori pe iOS 8 sau mai nou. Poți folosi aplicația Kasa pentru a împerechea TP-LINK LB130 cu Amazon Echo, Dot, ori Tap și cu Google Assistant, astfel încât să poți rosti comenzi vocale pentru administrarea becului.

Dacă vrei să citești caracteristicile hardware oferite pe saitul oficial, mergi la această pagină: TP-LINK LB130 specificații tehnice.

Reclamă

Instalarea și configurarea becului inteligent TP-LINK LB130 se face doar folosind aplicația mobilă Kasa pentru Android și iOS. După ce scoți becul din cutie, amplasează-l acolo unde vrei să-l folosești. Apoi, ia smartphone-ul, descarcă și instalează aplicația Kasa pentru Android sau iOS. Pornește becul și expertul pentru instalare rapidă din aplicația Kasa. Acesta te va sfătui în toți pașii de instalare.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Este bine să-i dai un nume descriptiv becului pe care-l instalezi, asta dacă nu ești pasionat de Lucruri Fierbinți și Lumina Dragostei. 🙂 De asemenea, este bine să-i personalizezi și pictograma, astfel încât să-ți fie ușor să știi ce bec configurezi, din ce cameră, mai ales dacă folosești mai mult de un bec inteligent în casa ta.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Apoi, alegi rețeaua wireless la care se va conecta becul. Din păcate, TP-LINK LB130 poate lucra doar cu rețele wireless pe banda de 2.4 GHz.

După ce se conectează la rețea, configurarea inițială s-a terminat și acum poți seta în detaliu orice parametru de funcționare. Ne place faptul că aplicația mobilă Kasa, funcționează ca un hub pentru toate dispozitivele marca TP-LINK, destinate caselor inteligente. O poți folosi pentru a administra și prize inteligente, camere de supraveghere, etc.

În aplicația Kasa, apasă pe numele becului.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Poți configura becul doar dacă este pornit și conectat la rețeaua ta wireless. De asemenea, smartphone-ul trebuie să fie și el conectat la aceeași rețea WiFi. Altfel, când vrei să configurezi becul inteligent, vei primi un mesaj de eroare precum cel de mai jos.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Cel mai bun aspect la TP-LINK LB130 este faptul că poate lumina o încăpere folosind orice culoare din spectrul RGB. Poți alege culori diferite pentru ocazii diferite, poți ajusta intensitatea luminii de la lumină albă discretă (2700K) la lumina zilei (9000K). Poți folosi culori inedite și configura scene pentru activități precum cititul unei cărți, o cină romantică, o petrecere ori o seară în care vrei să adormi cât mai repede.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

O altă facilitate utilă este modul Circadian, care ajustează în mod automat intensitatea și culoare luminii în funcție de ora din zi, astfel încât să se potrivească cu momentele în care soarele răsare ori apune.

De asemenea, poți crea programe de funcționare, astfel încât lumina din casă să varieze în funcție de zi și intervalul orar.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Din moment ce este un bec inteligent, primești acces și la rapoarte cu consumul său. Ai date zilnice, săptămânale și lunare, care sunt foarte utile.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Poți crea diferite comportamente implicite pentru bec, accesa informații despre hardware și firmware.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Am folosit aplicația pentru a face o actualizare de firmware și procesul a mers din prima, fără erori.

TP-LINK LB130
TP-LINK LB130

Există și câteva neajunsuri notabile la aplicația Kasa: este disponibilă doar în engleză, nu și în română și nu oferă opțiunea de a o proteja cu un PIN sau parolă. Kasa este portalul către toate dispozitivele tale TP-LINK și ar fi trebuit să aibă un PIN separat ori să ofere autentificare prin amprentă.

TP-LINK LB130 este un bec inteligent ușor de folosit și configurat, folosind aplicația pentru smartphone Kasa. Am fost foarte mulțumiți de modul în care a funcționat pe parcursul testelor noastre.

La final știi cum s-a comportat becul inteligent TP-LINK LB130 în testele noastre. Acum vrem să știm și noi care este părerea ta despre el. Îl consideri util? Vrei să ți-l cumperi? Ce părere ai despre prețul său? Împărtășește-ți opinia folosind formularul de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smarthome Recenzii Rețea și Internet Wireless