3 moduri în care schimbi motorul de căutare din Mozilla Firefox în Bing, DuckDuckGo, etc

Folosești Mozilla Firefox și vrei să schimbi motorul de căutare implicit și să treci de la Google la Bing, DuckDuckGo sau altceva? Iată trei metode prin care poți să faci această schimbare, astfel încât, atunci când faci căutări în bara de adrese, un alt motor de căutare să-ți răspundă în locul Google:

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind Mozilla Firefox versiunea 57, cunoscut și drept Firefox Quantum. Dacă Mozilla Firefox se schimbă dramatic în timp și acest ghid nu mai funcționează, te rugăm să ne lași un comentariu și noi îl vom actualiza pentru a deveni relevant. Mulțumim!

1. Schimbă motorul de căutare implicit din Mozilla Firefox în Bing, Yahoo! sau DuckDuckGo

Mozilla Firefox face ușoară schimbarea motorului de căutare implicit dacă vrei să treci de la Google la Bing, Yahoo!, DuckDuckGo, Wikipedia, Twitter sau Amazon.com. Dacă motorul de căutare pe care vrei să-l folosești este în această listă, atunci urmează instrucțiunile din această secțiune. Mai întâi deschide Mozilla Firefox și apasă pe butonul în formă de trei linii paralele, din colțul din dreapta-sus. Acest buton se numește "Deschide meniul" (Open Menu). În meniul care se deschide, alege Opțiuni (Options).

Este afișată fila Opțiuni. În partea stângă, dă clic pe Căutare (Search). Apoi, vezi în dreapta secțiunea "Motor de căutare implicit" ("Default Search Engine"). Dă clic pe lista afișată acolo cu motoare de căutare.

Alege din listă motorul de căutare care te interesează.

Închide fila Opțiuni și ai terminat. Mozilla Firefox folosește acum motorul de căutare ales de tine în locul Google.

2. Vizitează motorul de căutare pe care vrei să-l folosești și urmează-i instrucțiunile

Unele motoare de căutare, precum Qwant, când le vizitezi în Mozilla Firefox, îți afișează un buton pentru a le adăuga în Firefox. Dacă motorul de căutare pe care-l dorești face asta, apasă pe butonul Add/Install (Adaugă/Instalează) afișat de acesta. Apoi, urmează instrucțiunile oferite pentru a-l adăuga drept motorul tău de căutare implicit.

Pașii implicați diferă de la un motor de căutare la altul.

\

3. Verifică lista Mozilla cu motoare de căutare care pot fi adăugate

Dacă motorul de căutare pe care vrei să-l adaugi nu este în lista din prima secțiune a acestui ghid, atunci mergi la această pagină de la Mozilla. Ea include o listă lungă de motoare de căutare care pot fi adăugate în Mozilla Firefox.

Derulează în jos până vei găsi motorul de căutare pe care vrei să-l folosești și dă clic pe numele său. Se afișează o descriere a lui și un buton "Add to Firefox" (Adaugă în Firefox). Ți se cere să confimi că vrei să faci asta. Înainte de a apăsa pe Adaugă (Add), bifează opțiunea care spune: "Fă-l motorul de căutare actual" (Make this the current search engine).

După ce apeși Adaugă (Add), motorul de căutare este schimbat din Google în ceea ce ai ales tu.

Ce motor de căutare vrei să folosești în Mozilla Firefox?

Dacă ai ajuns la finalul acestui tutorial, atunci înseamnă că nu mai dorești să folosești Google în Mozilla Firefox, pentru că vrei ceva mai multă confidențialitate ori un motor de căutare mai potrivit nevoilor tale. Indiferent de motiv, înainte de a închide articolul, spune-ne ce motor de căutare preferi să folosești și de ce. Suntem tare curioși.