3 moduri în care închizi orice aplicație din Windows, inclusiv pe o tabletă

Atunci când folosești pentru prima dată aplicații din Magazinul Windows, care merg și pe tablete și dispozitive cu ecrane tactile, nu este ușor să-ți dai seama cum se închid, atunci când nu mai ai nevoie să le folosești. Dacă ai noroc să folosești o tastatură și cunoști câteva scurtături, le poți închide într-o secundă. Dar, ce faci dacă ai doar un ecran tactil la dispoziție? Cum le închizi? Sau, cum închizi o aplicație pentru tablete folosind mouse-ul? În acest ghid îți prezentăm toate modurile prin care închizi orice fel de aplicație Windows folosind degetul, mouse-ul ori tastatura:

Cum închizi aplicații Windows pe dispozitive cu ecrane tactile?

Să presupunem că ai o tabletă cu Windows 8.1 sau Windows 10 și interacționezi cu aplicațiile tale folosind degetul pe ecran. În acest caz, închiderea aplicațiilor, în special a aplicațiilor Windows universale (UWP) nu este foarte intuitivă.

Cu aplicația pe care vrei să o închizi încă deschisă pe ecran, apasă și ține apăsat degetul tău pe partea de sus a ecranului. Cu degetul încă apăsat, trage fereastra aplicației în jos.

Vei observa că aplicația se transformă într-o pictogramă. Continuă să tragi degetul în jos până la capătul de jos al ecranului.

Când ajungi în partea de jos a ecranului, eliberează degetul de pe ecran și aplicația este închisă.

Dacă lucrezi cu o aplicație desktop pe o tabletă, apasă cu degetul pe semnul X din colțul dreapta sus al ferestrei aplicației și ea se va închide.

Cum închizi aplicații Windows folosind mouse-ul

Dacă folosești mouse-ul, atunci închiderea aplicațiilor desktop pentru Windows este la fel de ușoară ca executarea unui clic pe semnul X din colțul dreapta sus al ferestrei aplicației. Dacă folosești o aplicație modernă din Magazinul Windows, care merge și pe ecrane tactile, atunci închiderea ei diferă în funcție de versiunea de Windows folosită.

De exemplu, în Windows 8.1, aplicațiile moderne din Magazinul Windows se încarcă pe tot ecranul. Pentru a le închide cu mouse-ul, mută cursorul în colțul dreapta sus al ecranului și se afișează o bară de titlu care include și tradiționalul buton X. Dă clic pe el și aplicația se închide.

În Windows 10, aplicațiile moderne din Magazinul Windows afișează în mod implicit butonul X, în colțul dreapta sus, dacă lucrezi în modul desktop.

Dacă folosești aplicații Windows din Magazinul Windows în modul tabletă, mută cursorul mouse-ului în colțul dreapta sus al ecranului pentru ca bara de titlu să fie afișată. Apoi, dă clic pe butonul X care închide aplicația.

Cum închizi aplicațiile Windows folosind tastatura

Cea mai rapidă metodă de a închide orice aplicație Windows este să folosești tastatura. Această metodă funcționează la fel, indiferent de versiunea de Windows folosită și de tipul aplicației. Tot ce trebuie să faci este să apeși tastele ALT și F4 simultan cu aplicația deschisă și în prim plan, pe ecran.

Comanda respectivă îți va închide aplicația imediat.

Concluzie

După cum vezi, procedurile descrise în acest ghid nu sunt foarte complicate. Cu puțin exercițiu ți le vei reaminti foarte ușor. Dacă mai știi și alte metode simple pentru a închide aplicații Windows, nu ezita să le împărtășești într-un comentariu.