Cele mai bune 5 aplicații de înregistrare voce pentru smartphone-urile cu Android

Cele mai bune 5 aplicații de înregistrare voce pentru smartphone-urile cu Android

Ești un student și profesorul tău vorbește atât de repede când predă că nu ai timp să îți iei notițe? Ai un șef care vorbește prea rapid și atunci când a terminat habar nu ai ce a vrut să îți spună? Ai vrut vreodată să te înregistrezi în timp ce cânți? Ori poate că ai vrut să te înregistrezi în timp ce vorbești în somn, noaptea? 🙂 Toate acestea sunt întrebări care au același răspuns: găsește-ți un înregistrator de voce (voice recorder)! Sau și mai bine, dacă ai un smartphone sau o tabletă cu Android, ia-ți o aplicație de înregistrare de voce. Ca să îți fie mai ușor să alegi una dintre multele aplicații disponibile în Magazinul Play, am creat acest articol pentru tine:

Reclamă

1. Voice Recorder Vox

Voice Recorder Vox este o aplicație simplă pentru Android care îți oferă tot ce este esențial din punct de vedere al înregistrării vocale. Poți să înregistrezi sunet folosind microfonul inclus sau microfonul camerei dacă smartphone-ul tău are așa ceva. Poți să asculți înregistrările direct din aplicație. Voice Recorder Vox arată bine și este ușor de folosit. Cel mai bun lucru este că nu există limită pentru cât de lungi sunt înregistrările audio. Cât timp cât ai spațiu pe dispozitivul tău cu Android, poți să înregistrezi sunet. Asta înseamnă că aplicația este o alegere excelentă pentru studenții care vor să înregistreze lecții întregi, pentru oamenii de afaceri care vor să înregistreze ședințe, sau chiar și pentru oamenii care vor să se înregistreze în timp ce vorbesc în somn, așa cum își fac publicitate chiar creatorii aplicației. 🙂 Aplicația este gratuită dar afișează reclame. Poți să le elimini dacă plătești o taxă mică, o singură dată.

Inregistrare, voce, Android
Inregistrare, voce, Android

Descărcare: Voice Recorder Vox

2. Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder este o altă aplicație de înregistrare de voce pentru Android care este simplă și ușor de folosit, exact cum îți spune și numele ei. Include toate funcțiile de bază al unei astfel de aplicații: poți să o folosești pentru a înregistra audio și poți să îți asculți înregistrările direct din aplicație. Easy Voice Recorder nu îți limitează dimensiunea înregistrărilor. Așa că singura limită este dimensiunea spațiului de stocare disponibil pe dispozitivul tău cu Android. Dacă achiziționezi versiunea Pro, cele mai interesante două caracteristici pe care le primești sunt faptul că poți să utilizezi un microfon Bluetooth pentru a înregistra sunet și poți să îți încarci înregistrările automat în contul tău de Google Drive sau Dropbox.

Inregistrare, voce, Android
Inregistrare, voce, Android

Descărcare: Easy Voice Recorder

3. Smart Voice Recorder

Smart Voice Recorder folosește microfonul dispozitivului tău cu Android pentru a captura și salva sunetele. Interfața este foarte simplă: ecranul principal al aplicației îți arată doar un grafic al sunetului, un cronometru roșu și câteva butoane care sunt folosite pentru înregistrare.

Reclamă

Aplicația îți dă posibilitatea de a îți asculta înregistrările direct, fără a fi nevoie să folosești un alt player audio pentru asta. Ce ne-a plăcut nouă cel mai mult la Smart Voice Recorder este faptul că include o caracteristică numită Skip silence (Omite liniștea) care, atunci când este activată, detectează liniștea și nu o înregistrează. Acest lucru este foarte util când ai nevoie să înregistrezi sunet pentru o perioadă lungă de timp, deoarece fișierele sunt mai scurte și mai mici. Aplicația este gratuită, dar afișează reclame. Dacă vrei să le elimini, trebuie să plătești o mică taxă.

Inregistrare, voce, Android
Inregistrare, voce, Android

Descărcare: Smart Voice Recorder

4. Hi-Q MP3 Voice Recorder

Hi-Q MP3 Voice Recorder este o aplicație de Android care poate fi folosită cu doar câteva apăsări pe ecran, dacă nu vrei altceva decât să înregistrezi audio. Este, de asemenea, o aplicație cu o mulțime de caracteristici și setări pe care le poți configura. Dacă nu îți pasă prea mult de aceste lucruri, poți să apeși pe butonul de înregistrare de pe ecranul principal. Apoi, după ce ai terminat de înregistrat, poți să asculți ce ai făcut, direct din aplicație. Cât despre caracteristicile și setările avansate, cel mai bun lucru este că poți să îți încarci automat înregistrările în Dropbox și Google Drive, poți să alegi ce microfon este folosit pentru înregistrare și poți să specifici ce nivel de volum este aplicat peste sunet. Din păcate, versiunea gratuită a aplicației Hi-Q MP3 Voice Recorder îți dă voie să înregistrezi doar 10 minute. Dacă vrei mai mult, trebuie să cumperi versiunea Pro.

Inregistrare, voce, Android
Inregistrare, voce, Android

Download: Hi-Q MP3 Voice Recorder

5. Audio Recorder

Audio Recorder este probabil cea mai simplă și mai ușor de folosit aplicație de înregistrare vocală pentru Android pe care am testat-o. Aceasta este realizată de către Sony și poate fi folosită de oricine pe orice tip de dispozitiv cu Android, nu doar pe smartphone-urile Sony (am vrut să includem și o aplicație similară de la Samsung, dar am aflat că funcționează doar pe dispozitive Samsung, lucru care nu e frumos!). Audio Recorder este o aplicație pe care o deschizi și în care apeși pe butonul de înregistrare. Apoi, poți să îți asculți înregistrările în secțiunea recordings (Înregistrări). Dacă vrei, poți să alegi calitatea audio a înregistrărilor și dacă preferi sunetul stereo sau mono. Asta e tot! Este, de asemenea, important să reții faptul că Audio Recorder este singura aplicație din acest articol care nu afișează reclame și este complet gratuită.

Inregistrare, voce, Android
Inregistrare, voce, Android

Descărcare: Audio Recorder

Concluzie

Probabil că exisă zeci sau chiar sute de aplicații de înregistrare vocală în Magazinul Play. Totuși, multe dintre ele sunt vechi sau de slabă calitate și nu fac ce te aștepți de la ele. Ori dacă o fac, arată urât sau sunt pline de reclame enervante. Lista pe care am făcut-o pentru voi conține cele mai bune aplicații de înregistrare de voce pe care le-am găsit și sperăm să te ajute să găsești o aplicație care să îți placă. Dacă știi și alte aplicații similare care ar trebui să fie în listă, nu ezita să ni le spui, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate