Cum înregistrezi un apel telefonic pe Android (4 metode)

Cum înregistrezi un apel telefonic pe Android (4 metode)

Opțiunea de a putea înregistra apelurile telefonice poate fi importantă pentru unii oameni. Poate că vrei să-ți înregistrezi apelurile pentru că memoria ta nu este extraordinară și ai tendința să uiți ce ți-a spus managerul sau chiar și partenerul tău de viață. Dacă îți înregistrezi apelurile, le poți reda oricând și astfel poți să găsești informațiile de care aveai nevoie. Iată patru metode de a face acest lucru pe un smartphone cu Android:

Reclamă

Aspecte legale de care trebuie să fii conștient înainte de a înregistra apeluri telefonice

Înainte de a înregistra apeluri telefonice, este recomandat să verifici legile locale pentru a te asigura că această activitate este legală în țara sau statul în care se află partenerul tău de conversație. De obicei, ambele părți trebuie să fie de acord cu înregistrarea apelului înainte de începerea conversației, iar în unele țări, înregistrarea apelurilor este ilegală.

La fel ca în cazul oricărei alte legi, este responsabilitatea ta să știi dacă ceea ce faci este legal sau nu. Necunoașterea legii nu te scutește de consecințele ei. Așa că ai grijă să îți anunți intenția înainte de a începe conversația propriu-zisă și să obții confirmarea celui cu care discuți. De asemenea, verifică atent dacă înregistrarea apelurilor telefonice este permisă de legile din țara sau statul în care se află partenerii tăi de conversație.

Înregistrarea apelurilor telefonice este ilegală în unele țări

Înregistrarea apelurilor telefonice este ilegală în unele țări

De exemplu, conform Wikipedia, unele țări precum Germania, solicită acordul ambelor părți ale apelului telefonic. În alte țări, precum SUA, doar unele state, ca de exemplu California sau Florida, solicită acordul ambelor părți, în timp ce altele (ca Alaska, Kansas sau New York) solicită acordul doar unui participant. Pe de altă parte, unele țări nu restricționează deloc înregistrările telefonice, așa cum sunt Danemarca, Finlanda, Italia sau România.

Reclamă

Google are o poziție împotriva înregistrării apelurilor telefonice

Având în vedere că problemele legale sunt destul de complicate și diferă mult de la o țară la alta, Google nu a fost niciodată favorabil înregistrărilor telefonice. Începând cu Android 9 Pie, Google a blocat accesul și nu permite niciunei aplicații provenite dintr-o terță parte să înregistreze apeluri telefonice. Citește acest articol pentru mai multe detalii: Android 9 Pie puts an end to third-party call recording apps.

Drept urmare, multe din aplicațiile dezvoltate în acest scop au dispărut din Play Store și nu mai sunt disponibile. Însă, unii dezvoltatori au reușit să găsească metode alternative pentru a își păstra aplicațiile în funcțiune și, în unele cazuri, inclusiv Google îți permite să să înregistrezi apelurile telefonice, folosind aplicația Telefon..

1. Cum înregistrezi un apel telefonic pe Android folosind aplicația Google Telefon

Înainte de a sări la concluzii și a spera că toată lumea poate înregistra apeluri telefonice folosind aplicația standard Telefon de la Google, iată care este lista de cerințe:

  • Smartphone-ul tău trebuie să ruleze Android 9 sau mai nou
  • Aplicația Telefon trebuie să fie preinstalată pe smartphone-ul tău
  • Trebuie să apelezi dintr-o țară sau regiune suportată.

Din păcate, Google nu specifică nicăieri pe site-urile sale care sunt regiunile și țările suportate. De asemenea, se pare că România nu face parte din ele, așa că nu am putut să testăm această funcție.

Însă, din punctul nostru de vedere, înainte de a testa celelalte metode din acest ghid, merită încercat să vezi dacă telefonul tău are funcția disponibilă direct în aplicația Telefon. S-ar putea să ai această opțiune dacă locuiești în Asia sau în America de Sud și s-ar putea să nu ai acces la ea în Uniunea Europeană sau în America de Nord. După cum știi, înregistrarea apelurilor telefonice nu este legală în toate țările și statele lumii, așa că Google s-ar putea să ofere acces la această facilitate în funcție de locul în care te afli.

Dacă aplicația Telefon permite înregistrarea, atunci când inițiezi sau când primești un apel, ar trebui să îl poți înregistra apăsând pe butonul Înregistrare (Record) de pe ecranul smartphone-ului.

Înregistrarea unui apel telefonic cu aplicația Telefon de la Google

Înregistrarea unui apel telefonic cu aplicația Telefon de la Google

Dacă nu vezi un buton de înregistrare pe ecranul de apelare telefonică, Google probabil că nu îți oferă acces la această funcție. Drept urmare, trebuie să folosești un înregistrator extern, ca cel recomandat mai jos, sau o aplicație provenită dintr-o terță parte.

Reclamă

2. Cum înregistrezi un apel telefonic pe Android, folosind un reportofon

Dacă nu poți să folosești funcția de înregistrare a apelurilor telefonice, cea mai bună alternativă pe care o ai este să utilizezi un aparat de înregistrare fizic. Aceste dispozitive costă bani, dar au unele avantaje față de orice aplicație de înregistrare de apeluri. Printre cele mai importante diferențe, am vrea să menționăm faptul că ele au memorie de stocare inclusă. Se pot conecta, de obicei, la smartphone-ul tău, wireless (prin Bluetooth) sau prin intermediul portului USB de pe telefon și pot fi folosite ca înregistratoare de voce independente. Iată un aparat pe care ți-l recomandăm: Reportofon Sony PCM-A10.

Poți înregistra apeluri telefonice cu ajutorul unui reportofon

Poți înregistra apeluri telefonice cu ajutorul unui reportofon

3. Cum înregistrezi automat apelurile telefonice pe Android, folosind o aplicație provenită dintr-o terță parte

Reține că doar câteva dintre aplicațiile de înregistrare de apeluri telefonice din Play Store merită utilizate, iar majoritatea funcționează bine doar pe versiunile mai vechi de Android sau pe smartphone-urile rootate. Am testat câteva dintre cele mai populare și cele care ne-au plăcut cel mai mult au fost Boldbeast Call Recorder și Automatic Call Recorder. Le-am folosit cu succes, pe ambele, pe smartphone-uri cu Android 11 și Android 10. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, iată cum verifici.

Indiferent de ce aplicație de înregistrare apeluri telefonice preferi, după ce o descarci și o instalezi pe smartphone-ul tău cu Android, o poți folosi apoi pentru a înregistra unele sau toate apelurile tale telefonice. Însă, înainte de a putea face aceste lucruri, trebuie să treci printr-un proces lung de configurare, ce implică oferirea multor permisiuni aplicației de înregistrare și activarea accesului său la funcțiile de accesibilitate. Ai grijă să realizezi absolut toți pașii din expertul de configurare, alfel aplicația nu va funcționa corect.

Permisiuni de înregistrare necesare în Android

Permisiuni de înregistrare necesare în Android

Atât Boldbeast Call Recorder, cât și Automatic Call Recorder pot înregistra apelurile tale telefonice și pot salva înregistrările local, în spațiul de stocare al smartphone-ului tău. Numărul de conversații telefonice pe care le poți salva este limitat doar de spațiul tău liber. În plus, poți conecta aplicațiile și cu serviciul tău preferat de stocare în cloud, dacă acesta este Google Drive sau Dropbox.

Apeluri telefonice înregistrate cu Automatic Call Recorder

Apeluri telefonice înregistrate cu Automatic Call Recorder

Ambele aplicații sunt disponibile în două versiuni: gratuite și contra cost. Din păcate, versiunea gratuită a Automatic Call Recorder afișează foarte multe reclame. În același timp, Boldbeast Call Recorder nu afișează niciuna. Drept urmare, o preferăm pe cea de-a doua. Altfel, ambele aplicații includ tot ce îți trebuie pentru a înregistra apelurile telefonice pe smarthpone-ul tău cu Android, chiar dacă folosești versiunile gratuite.

Reclamă

4. Cum înregistrezi apeluri telefonice pe Android, folosind o aplicație de tip reportofon pe un alt dispozitiv

O altă metodă de a înregistra un apel telefonic pe Android este să utilizezi un alt smartphone, tabletă sau calculator. Multe smartphone-uri și tablete cu Android, precum și toate PC-urile cu Windows 10, vin cu o aplicație de tip reportofon preinstalată și, chiar dacă dispozitivul tău nu are așa ceva, poți să descarci și să instalezi o astfel de aplicație. Treci în revistă această listă de aplicații tip reportofon și citește acest ghid pentru dispozitive cu Windows 10: Cum folosești aplicația Reportofon din Windows 10 ca să înregistrezi audio.

Apoi, poți folosi acea aplicație reportofon pentru a înregistra apelurile telefonice pe care le ai pe smartphone-ul tău cu Android. Tot ce trebuie să faci este să activezi înregistrarea în aplicația reportofon și să activezi difuzorul pe telefonul tău.

Înregistrarea unui apel telefonic cu o aplicație reportofon pe Android

Înregistrarea unui apel telefonic cu o aplicație reportofon pe Android

Tu cum înregistrezi apeluri telefonice pe smartphone-ul tău cu Android?

Indiferent de motivele pentru care ai nevoie să înregistrezi apeluri telefonice pe Android, acum știi cum să o faci. Acestea sunt metodele pe care le cunoaștem noi, dar la fel ca majoritatea lucrurilor din lumea tehnologiei, s-ar putea să existe și altele. Dacă știi și alte metode de a înregistra apeluri pe telefoanele cu Android, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete Programe Recomandate