Cinci metode de a înregistra apelurile telefonice pe orice smartphone cu Android

Pentru mulți oameni este important să aibă opțiunea de a înregistra apelurile telefonice. Poate vrei să îți înregistrezi apelurile pentru că memoria ta nu este extraordinară și uiți informații importante pe care le discuți cu managerul tău sau cu soțul ori soția. Dacă îți înregistrezi apelurile, atunci le poți reasculta oricând vrei pentru a găsi informațiile de care ai nevoie. Iată cinci metode pentru a face asta pe un smartphone cu Android:

NOTĂ: Înainte de a începe să înregistrezi apelurile telefonice, verifică legalitatea acestei acțiuni. De obicei, ambii interlocutori trebuie să accepte înregistrarea anterior convorbirii. În România, de exemplu, trebuie ca persoana cu care vorbești să accepte acest lucru, altfel înregistrarea convorbirii fiind considerată de către lege ca o încălcare a dreptului la viață privată. În alte țări însă, înregistrările sunt ilegale indiferent de situație.

1. Înregistrează apelurile telefonice cu Automatic Call Recorder

Una dintre cele mai ușoare metode de a înregistra apelurile telefonice este să folosești o aplicație specializată. Există multe astfel de aplicații în Magazinul Play din Android, dar numai câteva merită să fie folosite. Am testat unele dintre cele mai populare și cea care ne-a plăcut cel mai mult se numește Automatic Call Recorder.

După ce descarci și instalezi aplicația pe smartphone-ul tău cu Android, o poți folosi pentru a înregistra toate sau doar o parte dintre apelurile tale telefonice. În mod implicit, Automatic Call Recorder înregistrează toate apelurile telefonice și apoi îți dă opțiunea de a le alege pe cele pe care vrei să le păstrezi. Îți salvează înregistrările telefonice local, pe spațiul de stocare al smartphone-ului tău. Numărul de conversații telefonice pe care le poți salva este limitat numai de spațiul de stocare disponibil.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Automatic Call Recorder îți permite să folosești și locații de stocare în cloud pentru a stoca și sincroniza înregistrările apelurilor. Dacă permiți acest lucru, Automatic Call Recorder poate să lucreze atât cu Google Drive cât și cu Dropbox pentru a face asta.

În mod implicit, Automatic Call Recorder este setat să înregistreze toate apelurile telefonice pe care le primești și pe care le faci, cu excepția acelor apeluri pe care le ai cu persoanele configurate explicit să nu fie înregistrate. Însă, poți să setezi aplicația și să înregistreze doar apelurile telefonice cu persoanele pe care nu le cunoști, adică nu ai numerele lor de telefon în lista ta de contacte.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Dacă vrei să folosești o aplicație pentru a înregistra apelurile telefonice pe care le faci pe smartphone-ul tău cu Android, Automatic Call recorder este probabil cea mai bună aplicație pe care o poți găsi. Totuși, trebuie să știi și că aplicația are două versiuni: una gratuită și alta plătită. Versiunea gratuită afișează reclame și nu are toate opțiunile pe care le ai în varianta plătită, dar are tot ce ai nevoie pentru a face înregistrări cu apelurile telefonice de pe smartphone-ul tău.

Descărcare: Automatic Call Recorder

2. Înregistrează apelurile telefonice cu Call Recorder -ACR

Call Recorder – ACR, altfel cunoscut ca Another Call Recorder este încă o aplicație de Android care a fost creată pentru a înregistra apeluri telefonice. Interfața sa de utilizare arată ca interfețele create de Google și asta înseamnă că este ușor de înțeles și folosit.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Aplicația îți oferă multe caracteristici de folosit și setări de modificat, inclusiv:

  • Opțiunea de a înregistra apeluri telefonice automat sau manual;
  • Capacitatea de a căuta prin înregistrările apelurilor telefonice din trecut;
  • Opțiunea de a grupa înregistrările telefonice după dată;
  • Ștergerea înregistrărilor telefonice automat;
  • Posibilitatea de a exclude anumite contacte de la înregistrarea automată;
  • Integrare cu Dropbox, Google Drive, FTP și altele.

Poți să asculți fiecare înregistrare a unui apel telefonic direct în aplicație și poți să partajezi și poți să adaugi notițe text la fiecare înregistrare.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Another Call Recorder îți dă inclusiv opțiunea de a edita înregistrările telefonice.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Deși majoritatea caracteristicilor oferite de Another Call Recorder sunt gratuite, dacă vrei să folosești tot ce are de oferit această aplicație, trebuie să îți cumperi o licență pentru ea. Printre caracteristicile premium la care primești acces, se numără capacitatea de a înregistra după contacte, opțiunea de a înregistra apeluri manual și integrările cu Dropbox și Google Drive. Achiziționarea versiunii Pro elimină și reclamele din aplicație. Per total, dacă ai nevoie de aceste caracteristici, aplicația își merită banii.

Descărcare: Call recorder – ACR

3. Înregistrează apelurile telefonice cu Automatic Call Recorder for Me

Aceasta este una dintre aplicațiile noastre favorite pentru înregistrarea de apeluri telefonice pe Android. Are o interfață de utilizare simplă și bine organizată, ușor de folosit. Asta înseamnă că nu ai la dispoziție tot atât de multe caracteristici, opțiuni și setări ca celelalte aplicații din lista noastră. Totuși, să fim sinceri, nu avem nevoie chiar de toate opțiunile complexe oferite de celelalte aplicații. Automatic Call Recorder for Me îți oferă opțiunile următoare:

  • Înregistrarea apelurilor telefonice, automat sau manual;
  • Poți alege dacă vrei să fie înregistrate toate apelurile telefonice, doar cele pe care le primești sau cele pe care le faci tu, sau doar apelurile pe care le primești de la persoane necunoscute;
  • Partajarea înregistrărilor telefonice;
  • Folosirea unui cod PIN pentru a îți proteja înregistrările telefonice.
Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Din păcate, dacă nu o cumperi, aplicație Automatic Call recorder for Me afișează reclame care ar fi OK dacă ar apărea doar în partea de jos a ecranului. Din nefericire, dezvoltatorii au ales însă să afișeze și reclame pe tot ecranul, iar acelea sunt invazive.

Descărcare: Automatic Call Recorder for Me

4. Înregistrează apelurile telefonice cu opțiunile incluse deja în smartphone-ul tău cu Android

Unii producători de smartphone-uri, ca de exemplu ASUS sau Xiaomi, includ opțiuni de înregistrare a apelurilor telefonice pe smartphone-urile lor, în mod implicit. Dacă deții un astfel de smartphone, nu mai ai nevoie să instalezi o aplicație provenită dintr-o terță parte pentru a putea înregistra apelurile telefonice. Totuși, trebuie să verifici mai întâi dacă smartphone-ul tău are această funcție. Asta deoarece această funcție poate fi prezentă pe un smartphone vândut în România sau în Europa dar s-ar putea să nu fie prezentă pe unul vândut în alte regiuni ale lumii precum America de Nord. Înregistrarea apelurilor telefonice nu este legală în toate țările, așa că producătorii pot să includă sau nu astfel de funcții pe smartpone-urile lor, în funcție de piața pe care le vând.

Dacă smartphone-ul tău are o astfel de funcție de înregistrare a apelurilor, ar trebui să o poți accesa din aplicația Phone (Telefon). Când dai sau când primești un apel, ar trebui să poți să îl înregistrezi apăsând pe un buton Record (Înregistrare) afișat pe ecran. Mai jos poți să vezi cum arată acest buton pe un smartphone ASUS ZenFone AR.

Android, inregistrare, apeluri, aplicatii

Dacă nu vezi un buton de înregistrare pe ecranul de apel telefonic, smartphone-ul tău probabil că nu are o astfel de funcție inclusă și trebuie să folosești o aplicație dintr-o terță parte, precum cele pe care ți le-am recomandat mai devreme.

5. Înregistrează apelurile telefonice cu un recorder extern

Dacă nu îți place să folosești o aplicație pentru a înregistra apelurile telefonice, poate că preferi să folosești un recorder extern. Aceste dispozitive costă mai mult dar au unele avantaje în comparație cu aplicațiile de înregistrare telefonică. Printre cele mai importante diferențe, subliniem faptul că recorder-ele externe au memorie de stocare internă proprie. Ele se pot conecta la smartphone, de obicei, wireless (prin Bluetooth) dar și prin conectarea la portul USB al smartphone-ului. Ele pot fi folosite și ca recordere de voce de sine stătătoare dacă ai nevoie. Iată un exemplu de astfel de recorder: Reportofon Olympus DM-7.

Concluzie

Indiferent de motivul pentru care ai nevoie să înregistrezi apelurile telefonice pe smartphone-ul tău cu Android, acum știi cum să o faci. Acestea sunt metodele pe care le știm noi, dar la fel cum este cazul cu majoritatea lucrurilor în lumea tehnologiei, probabil că mai există și altele. Dacă știi și alte metode de a înregistra apelurile telefonice pe smartphone-urile cu Android, nu ezita să le împărtășești în comentariile de mai jos.