Cum schimbi formatul capturilor de ecran pe Android

În mod implicit, sistemul de operare Android îți salvează toate capturile de ecran folosind formatul de fișier PNG. Dar dacă vrei să schimbi formatul capturilor de ecran din PNG în JPG? Sau dacă producătorul telefonului tău a schimbat acest comportament implicit și noul tău dispozitiv cu Android salvează capturile de ecran ca fișiere JPG? Atunci poate vrei să schimbi formatul capturilor de ecran din JPG în PNG. Acest tutorial arată cum schimbi formatul capturilor de ecran pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, indiferent dacă vrei JPG sau PNG pentru imaginile tale:

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru Android 10 și a fost creat folosind Nokia 5.3 și Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G. Pașii sunt similari pe majoritatea dispozitivelor cu Android, deși poți da peste mici diferențe, în funcție de producător.

Cum schimbi formatul capturilor de ecran din Setări (Samsung Galaxy)

Pe anumite dispozitive, precum cele de la Samsung, poți schimba formatul implicit pentru capturi de ecran din aplicația Setări. Deschide Setări și, dacă nu vezi un câmp de căutare, apasă pe butonul lupă pentru a-l accesa.

Apasă pe lupă ca să începi căutarea

Tastează „captură de ecran” în câmpul de căutare din partea de sus și, dacă se găsește vreun rezultat ca „Format captură de ecran”, apasă pe el.

Accesează Format captură de ecran sau orice opțiune similară pe dispozitivul tău cu Android

NOTĂ: Dacă nu găsești nimic similar rezultatului de mai sus, atunci versiunea ta de Android nu permite schimbarea formatului capturilor de ecran. Pentru o soluție alternativă, derulează la secțiunea următoare a acestui tutorial.

Dacă apeși pe „Format captură de ecran”, ajungi pe ecranul „Capturi de ecran și înregistrare ecran”. Formatul actual folosit de dispozitivul tău cu Android este afișat sub opțiunea „Format captură de ecran”. Apas-o pentru a-l schimba.

Apasă din nou pe Format captură de ecran

Pentru a schimba formatul capturilor de ecran de pe Android în JPG sau PNG, apasă pe tipul de fișier pe care vrei să-l folosești din meniul derulant.

Apasă pentru a selecta tipul de fișier pe care vrei să-l folosești

Noul format este afișat imediat sub opțiunea corespunzătoare.

Noul format este afișat imediat

Dacă te răzgândești și vrei înapoi formatul vechi, accesează din nou „Format captură de ecran” și selectează alternativa.

Te poți răzgândi și trece oricând la formatul precedent

Cum schimbi formatul capturilor de ecran cu o aplicație pentru capturi de ecran, precum Screen Master (merge pe toate dispozitivele cu Android)

Dacă nu poți schimba formatul capturilor de ecran pe dispozitivul tău cu Android din Setări, singura soluție este o aplicație din terțe părți pentru capturi de ecran. Deschide Magazinul Google Play și caută aplicații pentru capturi de ecran.

Unul dintre cele mai bune este, după părerea noastră, Screen Master: Screenshot & Longshot, Photo Markup. Instalează și deschide aplicația - citește acest tutorial dacă ai nevoie de ajutor în a lua o aplicație din Magazinul Google Play.

Obține Screen Master din Google Play

După ce ai deschis aplicația, setează-i permisiunile și, apoi, accesează fila Setări din colțul din dreapta jos.

Apasă pe Setări pentru a schimba formatul capturilor de ecran

Ai acces la o listă de setări avansate, inclusiv formatul imaginii pentru capturi de ecran. Apasă pe „Tipul formatul imaginii” pentru a schimba formatul actual (afișat dedesubt).

Apasă pe Tipul formatul imaginii

Apasă pe formatul pe care vrei să-l folosești: JPG sau PNG.

Apasă pe PNG sau JPG pentru a seta formatul capturilor de ecran

Înapoi pe pagina de pornire a aplicației, nu uita să apeși pe butonul „Pornire Screen Capture”, ca aplicația Screen Master să fie folosită pentru a face capturi de ecran.

NOTĂ: Aplicația are nevoie să fie afișată deasupra altor aplicații pentru a face asta, deci, în acest moment, ar trebui și să ceară această permisiune. Permite afișarea deasupra altor aplicații și continuă.

Pornește Screen Capture pentru ca aplicația să fie folosită la capturi de ecran

Mai departe, apare un tutorial scurt despre cum folosești Screen Master. Pentru a profita de această aplicație, ar trebui să te familiarizezi cu toate setările sale și să experimentezi până când totul merge cum vrei tu. Apare pictograma plutitoare Screen Master, pe care o poți trage și plasa pentru a o poziționa oriunde pe marginea ecranului pentru a o folosi ușor.

Pictograma Screen Master

Cum ai schimbat formatul capturilor de ecran pe Android-ul tău?

Sperăm că acest tutorial te-a ajutat să schimbi formatul pictogramelor de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Dacă nu, ce dificultăți ai întâmpinat? Dacă ai găsit alt mod de a face asta pe dispozitivul tău, te rugăm să ne spui în secțiunea de comentarii și vom actualiza acest ghid pentru a ajuta pe cât mai multă lume.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează