Cele mai bune 5 alternative pentru Windows DVD Maker

Cele mai bune 5 alternative pentru Windows DVD Maker

Windows DVD Maker a fost un instrument gratuit de creare de DVD-uri, inclus în unele ediții ale sistemelor de operare Windows Vista și Windows 7. Din păcate, chiar dacă a fost folosit de mulți oameni, Microsoft a decis să nu îl mai includă în sistemele lor de operare, începând cu Windows 8. Dacă ai un calculator cu Windows 10 sau Windows 8.1, nu îl vei găsi inclus. Drept urmare, ne-am gândit că ar fi o idee bună să căutăm alternative gratuite pentru Windows DVD Maker, pe care să le împărtășim cu voi. Citește lista cu cele mai bune alternative gratuite pentru Windows DVD Maker pe care le-am putut găsi:

Reclamă

1. DVD Styler

DVD Styler este o aplicație gratuită de creare de DVD-uri, disponibilă pe Windows și pe Linux. Aceeastă aplicație îți oferă posibilitatea de a crea și scrie propriile tale DVD-uri. Include majoritatea instrumentelor de personalizare a DVD-urilor pe care și le-ar dori orice entuziast video, precum crearea propriului meniu DVD interactiv sau folosirea unui meniu dintr-o listă de șabloane predefinite. De asemenea, îți permite să creezi prezentări de imagini, să adaugi subtitrări și fișiere audio multiple pentru clipurile tale video.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

DVD Styler este ușor de instalat și ne-a plăcut faptul că nu încearcă să instaleze diverse aplicații software provenite din terțe părți sau "oferte speciale" pe care nu le vrei. Interfața de utilizare ni s-a părut simplă și intuitivă. Nu am simțit niciodată nevoia de a căuta prin documentație pentru a afla cum se face un anumit lucru. Dacă vrei un instrument de creare DVD-uri care să fie drăguț, simplu și direct, atunci DVD Styler este mai mult decât capabil să îți ofere tot ce ai nevoie pentru a-ți crea propriile tale DVD-uri.

Descărcare: DVD Styler.

2. WinX DVD Author

Una dintre cele mai bune alternative pentru Windows DVD Maker din lista noastră este WinX DVD Author. Această aplicație obișnuia să fie shareware în trecut, dar nu mai este așa și în prezent. Acum, o poți găsi gratuită pe saitul web oficial. WinX DVD Author îți dă opțiunea să îți creezi propriile DVD-uri folosind aproape orice tip de fișiere video, precum MKV, MP4, FLV, MPEG, MOV, RM, H.264 sau fișiere AVI. Poți chiar și să adaugi subtitrări la clipurile video dacă vrei.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

Un alt lucru pe care oricine îl va aprecia este faptul că include și o metodă ușoară de a îți crea propriile meniuri cu capitolele DVD-urilor. Le poți personaliza folosind una dintre imaginile implicite incluse de aplicație, sau poți să îți folosești propriile imagini ca fundal. În plus, poți adăuga inclusiv muzică pe fundalul meniului DVD-ului.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

Aplicația WinX DVD Author are unul dintre cele mai ușoare procese de editare/scriere pe care le-am văzut la astfel de aplicații. Adaugi fișierele video și subtitrările, dacă există; editezi meniurile și modul de redare al DVD-ului; scrii DVD-ul pe disc. Este cât se poate de simplu.

Descărcare: WinX DVD Author.

3. DeVeDe

DeVeDe este una dintre acele aplicații care sunt cu adevărat gratuite, în cel mai complet sens al cuvântului. Această aplicație a fost creată inițial de o companie numită Rastersoft pentru Ubuntu și pentru alte sisteme de operare bazate pe Debian. A fost apoi portată de către altă companie - MajorSilence - pe Windows. DeVeDe nu este o aplicație completă de creare de DVD-uri, însă tot credem că merită să fie parte din lista noastră de alternative pentru Windows DVD Maker, deoarece poate crea DVD-uri dar nu le poate și scrie efectiv pe discuri. Rezultatul pe care ți-l oferă DeVeDe este un fișier ISO, pe care îl poți scrie pe un disc folosind orice aplicație de "ars" discuri, precum Instrumentul Windows de inscripționare a imaginilor de disc.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

Cu DeVeDe poți să lucrezi cu fișiere video codate cu aproape orice tip de codec video. Lista de formate de fișiere este foarte lungă și include toate tipurile comune precum AVI, MP4, MPG și MKV. De asemenea, îți dă opțiunea de a îți crea meniuri pentru DVD-uri, de a adăuga subtitrări la videoclipuri și chiar și de a adăuga surse audio multiple. DeVeDe este unul dintre cele mai bune instrumente gratuite pe care le vei găsi pentru editarea de discuri DVD.

Descărcare: DeVeDe.

Reclamă

4. DVD Flick

DVD Flick este un alt instrument gratuit de creare de DVD-uri. Abordarea acestei aplicații este să fie cât mai simplă posibil, dar în același timp să ofere toate opțiunile principale de care are nevoie orice utilizator. DVD Flick suportă o varietate mare de codecuri video și audio, așa că vei putea să îți creezi DVD-urile pornind de la aproape orice fel de fișier video. Un alt aspect pozitiv este faptul că DVD Flick îți permite și adăugarea de subtitrări pentru clipurile video de pe DVD. Totuși, în timp ce îl testam, am observat și câteva neajunsuri. Cel mai important este că îi lipsește suportul pentru fișierele imagine - nu poți să creezi prezentări foto, deoarece DVD Flick poate lucra doar cu fișiere video și audio. Cel de-al doilea neajuns este numărul mic de șabloane de meniuri DVD și lipsa unei opțiuni de a-ți crea propriul meniu. Ești blocat cu unul dintre cele șase șabloane implicite de meniuri DVD, toate fiind foarte simple și, sincer, nu prea frumoase.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

DVD Flick este ușor de instalat, nu încearcă să te facă să instalezi și alte software-uri adiționale pe care nu ți le dorești, iar interfața sa este atât de simplă încât o poți numi spartană. Dacă vrei un instrument de creare DVD-uri care își face treaba bine și nu ai nevoie să creezi prezentări foto sau să faci lucruri deosebite precum propriile tale meniuri DVD interactive, atunci DVD Flick este o opțiune bună.

Descărcare: DVD Flick.

5. Freemake Video Converter

Freemake Video Converter poate nu sună ca o aplicație pe care o poți folosi pentru a-ți crea propriile DVD-uri, dar este mai mult decât capabilă să facă acest lucru. Deși aplicația este destinată în principal pentru conversiile video, ea îți permite și să îți creezi propriile tale DVD-uri. Suportă o gamă largă de formate video și audio, așa că adăugarea oricărui fel de clipuri video, fișiere audio sau imagini nu va fi o problemă. Freemake Video Converter include câteva șabloane de meniuri DVD care pot fi personalizate cu propria ta imagine de fundal și, de asemenea, suportă adăugarea de subtitrări.

Totuși, Freemake Video Converter nu este o aplicație complet onestă. Deși poate face tot ce am menționat până acum, unele dintre caracteristicile sale nu sunt gratuite. Pe timpul procesului de instalare, Freemake Video Converter va încerca să instaleze software adițional pe care poate nu îl vrei. Se numește Pluto TV și este un "software potențial nedorit" - nu este un virus dar este un adware care se infiltrează în sistemul tău de operare și în browserele tale. Îți recomandăm să alegi opțiunea de instalare personalizată (custom) a software-ului Freemake și să blochezi instalarea acestui software nedorit.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

Un alt aspect negativ este faptul că, deși Freemake își prezintă produsul ca fiind unul gratuit, îți va cere să faci plăți pentru a putea debloca unele opțiuni, precum abilitatea de a adăuga subtitrări sau de a accesa șabloane de meniuri DVD suplimentare. În mod clar nu este o aplicație gratuită și puțin mai multă sinceritate ar fi fost de apreciat.

Windows DVD Maker, alternative
Windows DVD Maker, alternative

Trebuie să admitem că am fost foarte tentați să nu mai inlcudem acest software în lista noastră de alternative gratuite pentru Windows DVD Maker. Dar până la urmă, dacă poți să treci peste aceste alegeri nefericite de monetizare pe care Freemake le face, aplicația lor Video Converter face o treabă destul de bună în a te ajuta să îți creezi propriile tale DVD-uri. Dar, trebuie să fii foarte atent atunci când îl instalezi pe calculatorul tău.

Descărcare: Freemake Video Converter.

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune alternative gratuite pe care le-am găsit pentru aplicația Windows DVD Maker a celor de la Microsoft. Deși oricare dintre cele cinci de mai sus își va face treaba, părerea noastră este cele mai bune sunt DVD Styler, WinX DVD Author și DeVeDe. Acestea sunt aplicațiile cu cel mai mare număr de opțiuni de personalizare a DVD-urilor, toate suportă un număr mare de formate pentru fișierele video și audio pe care vrei să le folosești, pot adăuga subtitrări și îți dau opțiunea de a îți crea propriile meniuri pentru DVD-uri. Mai mult, ele sunt oneste și nu încearcă să instaleze software nedorit pe calculatorul tău, nici nu îți cer să plătești pentru a le putea folosi toate opțiunile.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Recomandate Redare media Windows