Cele mai bune 5 alternative pentru Microsoft Paint

Cine nu a auzit de Paint? L-ai văzut ani la rând de când ai cumpărat primul calculator cu Windows și toți acești ani nu au adus o îmbunătățire semnificativă aplicației. Deși ai multe amintiri legate de Paint, credem că e timpul să încerci ceva mai nou și mai performant. În acest articol vom prezenta cele mai bune 5 alternative pentru Microsoft Paint. Nu vor fi niște competitori adevărați pentru Adobe Photoshop, de exemplu, dar sunt cu siguranță niște programe mai dotate decât tradiționalul Paint. Să începem:

My Paint

Cea mai mare problemă a programelor de acest tip este interfața extrem de complicată. Ești încurcat în zeci de ferestre și instrumente și știi de unde să începi. My Paint este o alternativă bună, mai ales datorită interfeței simple și minimaliste. Are destul de multe instrumente cum ar fi o colecție numeroasă de pensule care simulează creionul, cărbunele sau cerneala. Această aplicație permite utilizarea tabletelor grafice pentru a crea desene mai profesionale. Suprafața este nelimitată și nu va necesar să o redimensionezi.

Microsoft, Paint, alternative, My Paint

Pagină de descărcare: MyPaint.

Paint.Net

Paint.Net a fost creat inițial ca un înlocuitor pentru clasicul Paint, dar s-a dezvoltat și a ajuns unul dintre cele mai puternice instrumente de desen de pe piață. Interfața e ceva mai complicată, dar instrumentele sunt bine organizate și relativ usor de folosit. Această aplicație a fost deseori comparată cu Adobe Photoshop sau Corel Paint Shop Pro, datorită diversității funcțiilor și efectelor pe care le oferă. Poți folosi acest program pentru o mulțime de sarcini, cum ar fi editare foto sau creații proprii. Există niște pluginuri disponibile care vor adăuga mai multe efecte și abilitatea de a lucra cu mai multe tipuri de fișiere.

Microsoft, Paint, alternative, Paint.Net

Pagină de descărcare: Paint.NET.

GIMP

GIMP sau The Gnu Image Manipulation Program este una dintre cele mai apreciate aplicații grafice. Poate fi folosit ca un simplu program de desenat, un editor foto expert și chiar convertor de imagini. Are o colecție mare de instrumente printre care se numără pensule, creioane, clone si gradienți. Spațiul de lucru este limitat doar de spațiul disponibil pe disc. Suportă aproape orice tip de imagine, editarea devenind astfel ușoară și plăcută chiar și pentru un începător.

Microsoft, Paint, alternative, GIMP

Pagină de descărcare: GIMP.

Inkscape

Inkscape nu este la fel de bine cunoscut ca aplicațiile mentionate mai sus, dar este potrivit pentru oricine, chiar dacă ești un designer web, ilustrator, sau doar ai nevoie ocazional de un creator sau editor de imagini. Interfața simplă îmbină un număr mare de instrumente flexibile și compatibilitatea cu multe tipuri de fișiere. Spre deosebire de alte aplicații gratis, are un instrument de text bine pus la punct care include o colecție mare de fonturi și îți oferă posibilitatea de a deplasa orizontal și vertical fiecare literă a unui cuvânt. Acest instrument poate deveni extrem de util dacă lucrezi la un banner, logo sau o diagramă. Inkscape este disponibil pentru Window, Mac OS și Linux.

Microsoft, Paint, alternative, Inkscape

Pagină de descărcare: Inkscape.

Artweaver

Artweaver este disponibil într-o versiune gratis si una premium, Artweaver Plus, care costă în jur de $37. După cum v-ați aștepta, nu toate instrumentele sunt disponibile în versiunea gratuită dar chiar și asa este o alternativă interesantă la Paint. Artweaver oferă o serie de instrumente de editare standard cum ar fi tăiere, umplere, gradienți si selectare și altele mai speciale. De exemplu, Artweaver vă permite să lucrați cu alții la aceeași imagine, folosind Artweaver Team, unde poți crea o nouă echipă sau te poți conecta la una existentă, indiferent dacă folosești Artweaver Free sau Artweaver Plus. De asemenea vă permite să înregistrați întregul proces de creațional pentru a demonstra abilitatea de a desena sau pentru a-ți verifica progresul de la spațiul alb la creația finală.

Microsoft, Paint, alternative, Artweaver

Pagină de descărcare: Artweaver.

Conclusion

Dacă Microsoft Paint nu îți satisface nevoile în ceea de privește editarea de imagini, este timpul să alegi ceva nou. Programele menționate sunt cele mai populare și mai apreciate aplicații grafice de pe Internet. Vă recomandăm să le încercați și să o pastrați pe cea care vă plăcut cel mai mult. Toate cele 5 aplicații sunt gratuite așa că singurul lucru pe care-l veți „pierde” va fi puțin timp. După ce le încercați, vă rugăm, să ne împărtășiți alternativa favorită la Paint.