7 alternative pentru Microsoft Paint

7 alternative pentru Microsoft Paint

Cine nu a auzit de Paint? L-ai văzut ani la rând de când ai cumpărat primul calculator cu Windows. Din păcate, toți acești ani care au trecut nu au adus nicio îmbunătățire semnificativă aplicației. Poate că ai multe amintiri legate de utilizarea ei, dar credem că a venit timpul să încerci ceva mai nou și mai bun. În acest articol îți arătăm șapte alternative gratuite pentru Paint. Nu sunt niște competitori adevărați pentru Adobe Photoshop, de exemplu, dar sunt cu siguranță niște programe mai puternice decât Paint și cu care sigur poți face mai multe. Hai să începem:

Reclamă

1. My Paint

Principala problemă a programelor grafice este că majoritatea au interfețe de utilizare extrem de complicate. De multe ori ești încurcat în zeci de ferestre și instrumente și nu mai știi de unde să începi. My Paint este o alternativă excelentă, mai ales datorită interfeței sale simple și minimaliste. Îți oferă multe instrumente, precum o colecție numeroasă de pensule care simulează creionul, cărbunele sau cerneala. De asemenea, această aplicație poate fi utilizată pe tablete grafice pentru a crea desene mai profesionale. În plus, suprafața de desen este nelimitată, așa că nu este necesar să o redimensionezi.

Alternativă Microsoft Paint: MyPaint

Alternativă Microsoft Paint: MyPaint

Descărcare: MyPaint

2. Paint.Net

Paint.Net a fost creat inițial ca un înlocuitor pentru clasicul Paint. Însă, în timp, dar s-a dezvoltat și a ajuns să fie unul dintre cele mai puternice instrumente de desen de pe piață. Interfața sa este puțin mai complicată, dar instrumentele sunt bine organizate și relativ ușor de găsit.

Reclamă

Această aplicație a fost deseori comparată cu Adobe Photoshop sau Corel Paint Shop Pro, mulțumită diversității instrumentelor, funcțiilor și efectelor pe care le oferă. Poți folosi acest program pentru o mulțime de sarcini, cum ar fi editare foto sau creații proprii. Există și niște pluginuri disponibile care vor adăuga mai multe efecte și abilitatea de a lucra cu și mai multe tipuri de fișiere.

Alternativă MS Paint: Paint.NET

Alternativă MS Paint: Paint.NET

Descărcare: Paint.NET

3. GIMP

GIMP sau The Gnu Image Manipulation Program este una dintre cele mai apreciate aplicații grafice. Poate fi folosit ca un simplu program de desenat, ca editor foto avansat și chiar și ca un convertor de imagini. Are o colecție mare de instrumente printre care se numără pensule, creioane, clone si gradienți. Spațiul de lucru este limitat doar de spațiul disponibil pe disc. De asemenea, suportă aproape orice tip de imagine, acesta fiind un mare plus pentru aplicație.

Alternativă pentru Paint: GIMP

Alternativă pentru Paint: GIMP

Din păcate, GIMP nu are o interfață de utilizare intuitivă, așa că s-ar putea să îți ia puțin timp până să găsești ce îți trebuie. În final, deși poate fi o alternativă excelentă pentru Paint, s-ar putea să nu fie cea care îți place, deci nu ezita să treci în revistă și celelalte aplicații din acest ghid.

Descărcare: GIMP

4. Inkscape

Inkscape nu este la fel de bine cunoscut ca celelalte aplicații menționate în acest ghid. Totuși, este o aplicație potrivită pentru tine dacă vrei să devii sau deja ești un designer web, ilustrator sau doar ai nevoie ocazional de un creator sau editor de imagini vectorial. Interfața de utilizare este simplă și îmbină un număr mare de instrumente flexibile, iar aplicația este compatibilă cu multe tipuri de fișiere. Spre deosebire de alte aplicații gratuite, are un instrument de text bine pus la punct, care include o colecție mare de fonturi și îți oferă posibilitatea de a deplasa orizontal și vertical fiecare literă a unui cuvânt. Acest instrument poate fi extrem de util dacă lucrezi la un banner, logo sau o diagramă. Inkscape este disponibil pentru Windows, Mac OS și Linux.

Un program similar cu Paint: Inkscape

Un program similar cu Paint: Inkscape

Principalul neajuns al Inkscape este faptul că este dificil de învățat și are o interfață de utilizare destul de complicată pentru începători.

Descărcare: Inkscape

5. Artweaver

Artweaver este disponibil într-o versiune gratis si una premium, Artweaver Plus, care costă în jur de 34 de Euro. După cum era de așteptat, nu toate instrumentele sunt disponibile în versiunea gratuită. Chiar și așa, este o alternativă excelentă pentru Paint. Asta pentru că majoritatea instrumentelor premium disponibile doar în versiunea Plus sunt legate de editarea de imagini, nu de desenare.

Reclamă

Artweaver oferă o serie de instrumente de desen și editare standard precum pensule, umplere, gradienți, selectare, tăiere și filtre. În plus, această alternativă excelentă pentru MS Paint suportă și pluginuri, lucrul pe nivele (layere) și transparență.

Alternativă la Paint: Artweaver

Alternativă la Paint: Artweaver

Descărcare: Artweaver

6. EZ Paint

EZ Paint a fost creată cu scopul specific de a deveni o alternativă pentru Paint. Oferă o interfață similară cu Microsoft Paint, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de folosit chiar și de către începători. Această aplicație include multe instrumente de desen, forme 2D și 3D, precum și texturi. Deși îți dă senzația că este puțin mai complex decât Paint, de fapt este alternativa la Paint cea mai simplă și mai prietenoasă pentru utilizatori pe care o poți găsi pe internet.

Alternativă Microsoft Paint: EZ Paint

Alternativă Microsoft Paint: EZ Paint

Descărcare: EZ Paint

7. Fresh Paint

Nu în ultimul rând, o bună alternativă pentru Paint este Fresh Paint. Este o aplicație dezvoltată de, surpriză, Microsoft! Deși Fresh Paint nu este creată pentru a înlocui aplicația Microsoft Paint prezentă în toate sistemele de operare Windows, aceasta poate fi o alternativă în unele cazuri. Fresh Paint este o aplicație distribuită prin Microsoft Store pentru utilizatorii de Windows 10. Vine cu o interfață de utilizare simplă, ce suportă ecranele tactile, mouse-ul și stylusurile, oferindu-ți posibilitatea de a desena cu creioane, pixuri, acuarele în ulei, apă și pastel. Singurul neajuns, cel puțin pentru noi, este că Fresh Paint a fost gândită să imite procesul de pictură din lumea reală și, drept urmare, nu include un instrument de umplere (bucket = găleată). 😊 Altfel, este o alternativă excelentă pentru MS Paint.

Aplicații ca Paint: Fresh Paint (de la Microsoft)

Aplicații ca Paint: Fresh Paint (de la Microsoft)

Descărcare: Fresh Paint

Care este alternativa ta preferată pentru Microsoft Paint?

Dacă Microsoft Paint nu îți satisface nevoile în ceea de privește editarea de imagini, este timpul să găsești o alternativă mai bună. Programele menționate sunt cele mai populare și mai apreciate aplicații grafice gratuite de pe internet. Îți recomandăm să le încerci și să o păstrezi pe cea care ți-a plăcut cel mai mult. Toate aplicațiile sunt gratuite, așa că singurul lucru pe care-l poți “pierde” este puțin timp. După ce le încerci, spune-ne și nouă care este alternativa ta favorită pentru Paint.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Windows