Top 5 scanere de coduri QR pentru telefoanele cu Android

Top 5 scanere de coduri QR pentru telefoanele cu Android

Codurile QR sunt peste tot în jurul nostru: pe pliante, postere, saituri web, aplicații, reclame pentru evenimente sau meniuri de restaurant. Acestea sunt coduri de bare în două dimensiuni, care conțin de obicei puncte negre pătrate pe un fond alb care pot fi citite de un dispozitiv care preia imagini. Sunt folosite pentru a stoca date alfanumerice și sunt o modalitate bună de a pune la dispoziție informații în mod concis cum ar fi un sait web sau informații despre un produs. Telefonul sau tableta cu Android pot fi transformate rapid într-un scaner de coduri QR, cu aplicația potrivită și folosind camera de pe dispozitiv. Am identificat pentru tine cele mai bune cinci aplicații de citit coduri QR pentru Android. Citește colecția noastră pentru a alege aplicația potrivită pentru tine:

Reclamă

Ce sunt codurile QR? Riscurile de confidențialitate și securitate

Înainte de codurile QR am avut codurile de bare. Scanarea codurilor de bare a apărut ca o soluție de stocare a informației pentru industria vânzării cu amănuntul (retail), bazându-se pe o propunere venită de la IBM. Primul cod de bare scanat într-un magazin a fost un pachet de gumă de mestecat și se întâmpla în 1974. O parte din aplicațiile din lista noastră de scanere de QR pot să scaneze și coduri de bare.

Cod de bare
Cod de bare

Codul de bare este unidimensional și are capacitate limitată de stocare a informației. Codurile uzuale de produse au 12 cifre. În 1994, firma de componente auto Denso a inventat codul QR cu două dimensiuni. Cele două dimensiuni au permis creșterea exponențială a cantității de informație stocată în cod. Pentru mai multe detalii despre codurile QR, citește Ce sunt codurile QR și de ce sunt ele utile?.

Cod QR pentru Digital Citizen
Cod QR pentru Digital Citizen

Google nu a inclus în Android o funcționalitate de scanare a codurilor QR. Rezultatul este că ai nevoie să instalezi o aplicație de la altcineva pentru a decoda un cod QR. Problemele cu aplicațiile de la alții sunt probleme de securitate și protejare a informațiilor personale. Multe dintre aceste aplicații trimit codurile scanate către un server central împreună cu coordonatele GPS ale telefonului tău. Este o formă de plată pentru aplicații care sunt oferite "gratis". Problema aici este că utilizatorii rareori înțeleg pericolele acestor transferuri de date. În acest articol, listăm cinci aplicații care au mai mult de un milion de descărcări. La începutul prezentării fiecărei aplicații, menționăm permisiunile cerute pentru a funcționa în Android, așa cum arată ele la momentul scrierii acestui articol.

QR Scanner de la Kaspersky

Aplicația are acces la Fotografii/Media/Fișiere, Cameră foto, Informații privind conexiunea Wi-Fi, ID-ul dispozitivului și informații despre apeluri. În testele noastre, QR Scanner de la Kaspersky a fost cea mai rapidă aplicație. Faptul că reușește să facă și o verificare de securitate înainte de a deschide un sait web, este cu atât mai remarcabil. Odată ce saitul este declarat sigur, este deschis automat de aplicație. Aplicația poate să păstreze o istorie a codurilor scanate, dar poți să dezactivezi asta din setările aplicației. În plus, dacă vrei, poți să setezi un sunet sau vibrație după o scanare reușită. Aplicația este simplă și directă și are plusul verificării de securitate de la Kaspersky Lab.

QR Scanner de la Kaspersky
QR Scanner de la Kaspersky

Instalare din Google Play: QR Code Reader and Scanner

Reclamă

QR Code Reader de la Scan

Această aplicație are acces la Locație, Fotografii/Media/Fișiere, Cameră foto, Informații privind conexiunea Wi-Fi. QR Code Reader este rapidă și ne place că îți dă opțiunea de a verifica adresa înainte să o deschidă (acest comportament se poate modifica în setări). Aplicația are o istorie a scanărilor tale așa că poți să îți reconstitui activitatea și să accesezi un cod mai târziu.

QR Code Scanner de la Scan
QR Code Scanner de la Scan

Instalare din Google Play: QR Code Reader from Scan

QR Droid

Aplicația are acces la Achiziții în aplicație, Istoricul de pe dispozitiv și din aplicație, Persoane de contact, Locație, Fotografii/Media/Fișiere, Cameră foto, Informații privind conexiunea Wi-Fi, primire date prin internet. Aceasta este singura aplicație din lista noastră care este tradusă în română. Setările acestei aplicații permit un control detaliat. Reține că apare o reclamă în partea de sus a ecranului după fiecare scanare.

Aplicația poate să distingă între tipurile diferite de coduri QR (contact, adresă web, text, eveniment de calendar, rețea WiFi, număr de telefon, SMS, geo locație, email, carte, produs) și să acționeze diferit pentru fiecare. Acțiunea implicită pentru adresele web este să le deschidă imediat, ceea ce este convenabil, dar te poate trimite la o adresă periculoasă înainte să o poți opri (recomandăm să schimbi acest comportament în setări). QR Droid are cel mai personalizabil comportament dintre aplicațiile prezentate în acest articol.

QR Droid
QR Droid

Instalare din Google Play: QR Droid

QuickMark Barcode Scanner

Aplicația are acces la Achiziții în aplicație, Istoricul de pe dispozitiv și din aplicație, Identitate, Persoane de contact, Telefon, Fotografii/Media/Fișiere, Cameră foto, primire date prin internet. QuickMark Barcode Scanner are setări care controlează șase tipuri de coduri scanate (web, telefon, SMS, email, geo coordonate, WiFi).

Reclamă

Comportamentul implicit este să aștepte acțiunea ta înainte să deschidă aceste coduri. Ai o reclamă în partea de jos a ecranului după ce scanezi un cod.

QuickMark Barcode Scanner
QuickMark Barcode Scanner

Instalare din Google Play: QuickMark Barcode Scanner

Norton Snap QR code reader de la Symantec

Această aplicație are acces la Cameră foto, Informații privind conexiunea Wi-Fi. Norton Snap este o aplicație chiar mai simplă decât cea de la Kaspersky. Nu are setări, ci doar un buton în colțul din dreapta-sus care controlează lumina de bliț (la alte aplicații trebuie să faci asta din setările telefonului). Înainte de a deschide o pagină web, face o scurtă pauză pentru a afișa rezultatul verificării de securitate și poți să intervii pentru a opri deschiderea automată. Principalul beneficiu este verificarea de securitate care este efectuată automat.

Norton Snap QR code reader
Norton Snap QR code reader

Instalare din Google Play: Norton Snap QR code reader

Ce scaner de coduri QR pentru Android preferi?

Codurile QR probabil că nu au devenit schimbarea epocală pe care au sperat-o unii, dar le găsești peste tot și au utilitatea lor. Bineînțeles, nu au nicio valoare fără un scaner, dar aici intervine dispozitivul tău cu Android. În Magazinul Play există un număr incredibil de mare de aplicații de scanare și cele mai multe au funcționalități similare. În acest articol, am încercat să prezentăm aplicații care au ceva deosebit cum ar fi verificările de securitate automate. Înainte să închizi articolul, spune-ne care este scanerul tău de coduri QR favorit. Mai șii alte aplicații bune de scanat coduri QR? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Programe Recomandate