Cum schimbi tonul de sonerie pe smartphone-ul tău Android

Cum schimbi tonul de sonerie pe smartphone-ul tău Android

Schimbarea tonului de sonerie este poate unul dintre primele lucruri pe care le faci pe un nou smartphone cu Android. Nimănui nu-i place să aibă un ton de sonerie implicit, care poate fi confundat ușor cu al altcuiva. Poți duce lucrurile mai departe și seta tonuri de sonerie diferite pentru anumite persoane de contact. Acest tutorial ilustrează cum schimbi tonul de sonerie implicit pe smartphone-ul tău cu Android și cum alegi un ton special pentru unele persoane:

Reclamă

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro cu Android 9 Pie. Procedurile sunt similare pe toate dispozitivele cu Android, deci ar trebui să te poți descurca și dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, OnePlus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

Cum schimbi tonul de sonerie implicit pe smartphone-ul tău cu Android

Pentru a schimba tonul de sonerie implicit pe smartphone-ul tău cu Android, mai întâi, accesează aplicația Setări și apasă pe Sunet. Pe anumite smartphone-uri cu Android, această opțiune se numește "Sunete și vibrații".

Accesează Sunet
Accesează Sunet

În ecranul de setări pentru Sunet, apasă pe "Ton de sonerie al telefonului". Numele tonului de sonerie curent - în cazul nostru, Festival - este afișat lângă opțiune.

PONT: Din ecranul de setări Sunet, poți schimba și "Sunetul de notificare prestabilit" și, dacă apeși pe Avansat, "Sunetul de alarmă prestabilit". Indiferent ce alertă de sunet încerci să schimbi, procesul este același din acest punct înainte.

Apasă pe Ton de sonerie al telefonului
Apasă pe Ton de sonerie al telefonului

Ecranul "Ton de sonerie al telefonului" afișează o listă cu toate tonurile de sonerie disponibile momentan pe smartphone-ul tău cu Android. Apasă pe oricare din ele pentru a selecta tonul de sonerie și a asculta o mostră din el. După ce l-ai ales pe cel care îți place, asigură-te că este selectat și apasă pe OK.

Alege tonul preferat și apasă OK
Alege tonul preferat și apasă OK

Tonul tău de sonerie este salvat și ar trebui să îl auzi data viitoare când primești un telefon.

Cum schimbi tonul de apel pentru o anumită persoană de contact

Procesul este diferit dacă vrei să alegi un ton de apel pentru o anumită persoană de contact. Pentru început, accesează ecranul Toate Aplicațiile glisând în sus sau apăsând pe butonul Toate aplicațiile, disponibil pe majoritatea smartphone-urilor cu Android.

Glisează în sus de pe Ecranul de pornire pentru a deschide Toate Aplicațiile
Glisează în sus de pe Ecranul de pornire pentru a deschide Toate Aplicațiile

În ecranul Toate Aplicațiile, găsește aplicația Agendă și apasă pe ea.

Reclamă

PONT: Îți poți accesa agenda și deschizând aplicația Telefon și apăsând pe fila Agendă.

Accesează Agendă
Accesează Agendă

Asta deschide agenda ta. Găsește persoana de contact căreia vrei să-i setezi un ton de apel diferit și apasă pe ea.

Alege o persoană de contact căreia vrei să-i setezi un nou ton de apel
Alege o persoană de contact căreia vrei să-i setezi un nou ton de apel

În următorul ecran, poți vedea detalii despre persoana de contact selectată. Apasă pe butonul "Mai multe opțiuni", care arată ca trei puncte verticale.

Accesează Mai multe opțiuni
Accesează Mai multe opțiuni

Se deschide un meniu, unde găsești opțiunea "Setați ton apel". Apasă pe ea.

IMPORTANT: Pe anumite dispozitive cu Android, trebuie să editezi persoana de contact și/sau să derulezi lista de acțiuni de sub detaliile persoanei de contact pentru a găsi opțiunea "Ton de apel".

Apasă pe Setați ton apel
Apasă pe Setați ton apel

Acum poți vedea o listă cu toate tonurile de sonerie disponibile pe smartphone-ul tău cu Android și selectarea oricăruia dintre ele îți permite să asculți o mostră. Când te-ai decis, selectează tonul de apel și apasă OK pentru a-l asocia acelei persoane.

Alege un ton de apel și apasă OK
Alege un ton de apel și apasă OK

PONT: Dacă decizi că nu mai vrei un ton de apel distinct pentru acel contact, urmează pașii din această secțiune și alege din listă "Ton de sonerie prestabilit".

Schimbările tale sunt salvate și ar trebui să auzi tonul de apel setat data viitoare când persoana respectivă te sună.

Folosești tonuri de apel speciale pentru persoanele din agendă?

Noi suntem de părere că personalizarea smartphone-urilor poate fi foarte utilă și, dacă ești de aceeași părere, poți încerca și să-ți schimbi imaginea de fundal. Cu toate astea, setarea de tonuri de apel diferite pentru persoanele care ne sună des este mai importantă pentru noi, pentru că are un impact direct asupra vitezei și energiei folosite atunci când căutăm și răspundem la telefon. Dar tu? Te obosești să selectezi tonuri de apel diferite pentru anumiți oameni speciali sau folosești tonul de sonerie implicit? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Smartphone Android Aspect și Personalizare Ghiduri Hardware și sunete Recomandate