Cum conectez un smartphone Huawei la un PC cu Windows?

Cum conectez un smartphone Huawei la un PC cu Windows?

Dacă ai un smartphone sau o tabletă cu Android produsă de Huawei și vrei o modalitate de conectare la calculatorul tău cu Windows, trebuie să folosești HiSuite. Poți să vezi și să imporți fișiere de pe smartphone, poți să trimiți mesaje, să faci capturi de ecran sau să faci o copie de rezervă a smartphone-ului tău cu Android. Toate acestea le poți face stând confortabil în fața PC-ului tău cu Windows. Hai să vedem cum setăm HiSuite și cum conectăm un smartphone Huawei la un calculator cu Windows:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind un calculator cu Windows 10 și un smartphone Huawei P10 cu Android 8 Oreo. Aplicațiile HiSuite pentru Windows și Android ar trebui să meargă la fel pe toate computerele cu Windows și smartphone-urile și tabletele Huawei.

Utilizarea HiSuite față de alte metode de a conecta un smartphone Huawei la un PC cu Windows 10

HiSuite este soluția de la Huawei pentru conectarea dispozitivului tău cu Android la calculatorul tău cu Windows. Este o combinație de două aplicații: una pentru Windows și una pentru Android. Aplicațiile sunt făcute pentru o conexiune cu cablu USB. Atenție: am găsit numeroase referințe la o conexiune WiFi în HiSuite, dar acestea par să indice versiuni mai vechi ale aplicației. Această funcționalitate pare să fi dispărut din ultima versiune pe care am folosit-o la crearea acestui tutorial.

După ce ai conectat smartphone-ul tău cu PC-ul tău cu Windows, poți să faci următoarele activități:

 • Vizualizarea, importul și exportul de contacte, mesaje, imagini, videoclipuri și fișiere
 • Vizualizarea și dezinstalarea de aplicații de pe dispozitivul tău Huawei
 • Sincronizarea contactelor și a calendarului cu Microsoft Outlook
 • Duplicarea ecranului smartphone-ului Huawei pe calculatorul tău cu Windows
 • Realizarea de capturi ale ecranului de smartphone
 • Copierea de rezervă a smartphone-ului Huawei și restabilirea din acea copie
 • Actualizarea de firmware pentru smartphone-ul Huawei
 • Recuperarea sistemului pentru un smartphone care nu mai pornește

Aceste funcționalități sunt accesate prin trei tipuri diferite de interfață:

 • Butoanele de pe imaginea smartphone-ului tău Huawei
 • Dispozitiv care are diferite carduri care acționează ca niște comenzi rapide
 • Butoanele de la baza ferestrei de aplicație HiSuite
Interfața de utilizare a HiSuite
Interfața de utilizare a HiSuite

Interfața de utilizare din HiSuite poate să deruteze în special din cauza butoanelor de pe imaginea telefonului care apar doar atunci când treci cu mausul peste ele. După ce te obișnuiești cu interfața, devine ușor de lucrat cu ea, dar Huawei putea să vină cu un design mai bun. Dacă vrei să vezi lista completă de funcționalități descrisă de Huawei, vezi pagina HiSuite (în engleză).

Dacă vrei să eviți aplicația oferită de Huawei, există soluții alternative pentru conectarea dintre computere cu Windows și dispozitive cu Android deși niciuna nu oferă toate funcționalitățile din HiSuite:

Instalează HiSuite pe calculatorul tău cu Windows

HiSuite pornește instalarea cu o aplicație Windows dezvoltată de Huawei pentru a integra dispozitivele lor (smartphone-uri și tablete) cu calculatoarele cu Windows. În navigatorul tău web, navighează la pagina de suport HiSuite și descarcă fișierul de instalare. Pe pagina de instalare, care este disponibilă în limba engleză, apasă pe butonul Windows Download (Descărcare Windows). Rulează fișierul de instalare în Windows numit HiSuite_[număr _de_versiune].exe și urmează instrucțiunile expertului de instalare fără să conectezi încă dispozitivul Huawei la calculator.

Instalarea HiSuite în Windows
Instalarea HiSuite în Windows

Pentru a te asigura că ai ultima versiune a aplicației HiSuite pentru Windows, apasă pe numele aplicației, scris cu litere mici în colțul din stânga jos.

Verifică versiunea de HiSuite
Verifică versiunea de HiSuite

Dacă există o versiune mai nouă, apasă pe butonul de Actualizare.

Versiune nouă disponibilă pentru HiSuite
Versiune nouă disponibilă pentru HiSuite

După ce descarci și instalezi noua versiune, ești gata să conectezi smartphone-ul sau tableta ta Huawei la calculatorul cu Windows.

Reclamă

Instalează și activează HiSuite pe dispozitivul tău Huawei

Deschide HiSuite și conectează smartphone-ul Huawei la calculatorul tău cu Windows folosind un cablu USB.

Smartphone Huawei conectat cu un cablu USB la un computer
Smartphone Huawei conectat cu un cablu USB la un computer

Smartphone-ul tău Huawei are nevoie de câteva intervenții. Prima este să permiți HiSuite să se conecteze la smartphone-ul tău. Huawei a adăugat o setare specifică pentru HiSuite în implementarea lor de Android. Mesajul care apare pe ecran este clar despre ce ai de făcut: "Accesați Setări și introduceți HDB în caseta de căutare, apoi atingeți Permiteți HiSuite utilizarea HDB".

Mesajul de permisiune HDB pentru HiSuite
Mesajul de permisiune HDB pentru HiSuite

Deschide Setări pe smartphone-ul tău Huawei, caută "HDB" și asigură-te că "Se permite HiSuite utilizarea HDB" este activat. Ruta completă de acces în Setări este: "Siguranță și confidențialitate → Mai multe (Blocare SIM, administratori dispozitiv) → Se permite HiSuite utilizarea HDB".

Se permite HiSuite utilizarea HDB
Se permite HiSuite utilizarea HDB

Dacă smartphone-ul nu apare automat la următoarele conectări, dezactivează și reactivează setarea HDB. Dacă aplicația HiSuite nu este deja instalată pe smartphone-ul tău cu Android, aplicația din Windows declanșează instalarea.

Mesajul de instalare HiSuite
Mesajul de instalare HiSuite

După ce s-a instalat aplicația Android (poate să dureze câteva minute în funcție de dispozitiv și de conexiunea la internet), apare un mesaj nou pe smartphone. Îți sugerăm să marchezi "Permiteți întotdeauna conexiunea HiSuite de la acest computer" pentru a evita această solicitare în viitor. Apasă OK.

Permite conexiunea în modul HDB
Permite conexiunea în modul HDB

Am terminat cu instalarea și setarea de software și putem începe să folosim aplicația.

Reclamă

Folosește HiSuite pentru a vedea, importa și exporta contacte, mesaje, imagini, videoclipuri și fișiere

Aplicația HiSuite are o zonă de lucru denumită Dispozitiv care permite transferul de contacte, mesaje, imagini și videoclipuri între calculatorul cu Windows și smartphone-ul cu Android. Ecranul principal al aplicației pentru Windows listează numărul de înregistrări găsite pe smartphone pentru fiecare categorie într-un card separat. Apasă pe unul din carduri pentru a-i deschide ecranul. Dacă apeși pe Dispozitiv, se deschide ultima zonă folosită în sesiunea curentă de HiSuite.

Accesul la Dispozitiv în HiSuite
Accesul la Dispozitiv în HiSuite

HiSuite îți permite să vezi, să gestionezi și să transferi informații între PC-ul cu Windows și dispozitivul Huawei pentru contacte, mesaje, imagini, videoclipuri și fișiere. Folosește zona de navigare din stânga pentru schimba categoria curentă de înregistrări.

Atunci când folosești Dispozitiv în HiSuite pentru a face transferuri între calculatorul cu Windows și smartphone-ul sau tableta Huawei, HiSuite îți arată următoarele butoane de acțiune:

 • Import - preia informații de pe calculatorul cu Windows și le stochează în dispozitivul Huawei
 • Export - preia informații de pe dispozitivul Huawei și le stochează pe PC-ul cu Windows
 • Ștergere - șterge înregistrările selectate de pe dispozitivul Huawei
 • Reîmprospătează - actualizează lista de înregistrări din HiSuite cu cele mai noi informații de pe dispozitivul Huawei
 • Nou - disponibil doar la mesaje, îți permite să creezi și să trimiți un mesaj nou SMS din aplicația HiSuite din Windows
Ecranul de mesaje din HiSuite
Ecranul de mesaje din HiSuite

Reține că deși HiSuite numără toate contactele din smartphone-ul tău Huawei, poate să gestioneze doar contactele stocate pe cardul SIM sau în lista internă a telefonului. Nu poate să gestioneze contactele din Google sau cele din rețelele sociale (de exemplu, din Facebook). Aceste contacte nu sunt afișate și nu pot fi gestionate în HiSuite.

În zona de navigare, poți să deschizi un Manager fișiere care permite transferul și gestionarea de fișiere de pe smartphone. În Manager fișiere, ai butoane suplimentare pentru Copiere, Lipire și Folder nou, care funcționează la fel ca în Explorer în Windows.

Folosește HiSuite pentru a dezinstala aplicații de pe un smartphone Huawei

Lista de aplicații instalate pe smartphone este, de asemenea, vizibilă în HiSuite. Singura operațiune pe care poți să o faci în HiSuite este să le dezinstalezi (ai butoane doar pentru Dezinstalare și Reîmprospătare). Avantajul folosirii HiSuite este că poți dezinstala un număr mare de aplicații de o dată. Dacă vrei să îți cureți sertarul de aplicații de pe dispozitivul tău Huawei, HiSuite îți permite să analizezi și să dezinstalezi aplicații lucrând confortabil în Windows.

Aplicațiile de pe smartphone-ul sau tableta ta Huawei
Aplicațiile de pe smartphone-ul sau tableta ta Huawei

Folosește HiSuite pentru a sincroniza un smartphone Huawei cu Microsoft Outlook

Ultimele două opțiuni din Dispozitiv permit sincronizarea Microsoft Outlook cu smartphone-ul Huawei (contacte și calendar). Aceasta este în special de folos pentru mediul de corporație unde Outlook continuă să domine ca soluție de email.

Sincronizează Agenda și Calendarul cu Outlook
Sincronizează Agenda și Calendarul cu Outlook

Folosește HiSuite pe PC-ul tău cu Windows, pentru a duplica ecranul și a face capturi de ecran de pe un smartphone Huawei

În partea de jos a imaginii cu dispozitivul Huawei, care se găsește pe ecranul Acasă din HiSuite, găsești patru butoane de acțiune pentru Demonstrație, Reîmprospătare, Captură de ecran și Deschideți.

Butoanele de pe imaginea telefonului
Butoanele de pe imaginea telefonului

Atunci când apeși Demonstrație, imaginea dispozitivului Huawei se mărește pe tot ecranul în Windows (ecran complet). Poți să afișezi, să schimbi orientarea, să îngheți ecranul sau să faci capturi de ecran în timp ce se rulează sesiunea. Butonul de Reîmprospătare actualizează imaginea smartphone-ului. Acesta este făcută automat de HiSuite, dar poate să aibă câteva secunde de întârziere. Butonul Captură de ecran are o săgeată în jos care permite opțiuni de stocare a capturilor în clipboard sau pe o partiție din Windows. Butonul Deschideți deschide folderul din Windows unde sunt stocate capturile de ecran.

Folosește HiSuite pentru a face o copie de rezervă, a restabili, actualiza sau recupera un smartphone Huawei

Zona de la baza ferestrei de pe ecranul principal din HiSuite are patru butoane de acțiune: Copiere rezervă (Copiere rez.), Restabilire (Restab.), Actualizare sistem (Act. sist.) și Recuperare sistem (Rec. sist.).

Copiere rezervă, Restabilire, Actualizare sistem și Recuperare sistem în HiSuite
Copiere rezervă, Restabilire, Actualizare sistem și Recuperare sistem în HiSuite

Copiere rezervă și Restabilire pot să includă următoarele date de pe dispozitivul Huawei: Contacte, Mesaje, Registru apel, Note, Înregistrări, Calendar, Imagini, Muzică, Videoclipuri, Documente, Aplicații și Setări. În cazul datelor de Contacte, Imagini, Muzică, Aplicații și Setări, poți să selectezi ce anume vrei să copiezi. Pentru motive de siguranță, poți să criptezi copiile de rezervă și să stabilești o parolă. Copierea de rezervă și restabilirea se fac folosind un folder din Windows ca locație de stocare.

Butonul de Actualizare verifică ultimul firmware disponibil pentru dispozitivul tău Huawei folosind conexiunea la internet din Windows. Dacă găsește o versiune nouă, poți să o descarci și să o instalezi folosind HiSuite.

Recuperare sistem este o intervenție de criză pe dispozitivul Huawei. Dacă nu mai poți să pornești smartphone-ul sau tableta Huawei, conectează dispozitivul la calculatorul cu Windows și încearcă o recuperare folosind HiSuite.

Ce date vrei să transferi între smartphone-ul tău Huawei și PC-ul tău cu Windows?

Ai văzut acum cum se instalează HiSuite și ce poți face cu această soluție. Ce vrei să copiezi sau să sincronizezi folosind HiSuite? Comentează mai jos și spune-ne cum folosești aplicația și dacă ești mulțumit de ea.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows