Conectează un smartphone cu Android la un laptop (sau tabletă) cu Windows 10, folosind Bluetooth

Bluetooth poate că nu este cea mai nouă tehnologie wireless și cu siguranță nu este nici cea mai stabilă, cel puțin când vine vorba de transferurile de fișiere. Dar, este una dintre cele mai folosite metode de a interconecta diverse dispozitive. Un scenariu dintre cele mai comune presupune utilizarea tehnologiei Bluetooth atunci când vrei să îți conectezi smartphone-ul cu Android la dispozitivul tău cu Windows 10, astfel încât să poți să transferi fișiere între ele sau faci alte sarcini. Astăzi, îți arătăm cum se face această conectare:

NOTĂ: Pentru a arăta pașii pe care trebuie să îi parcurgi, am folosit un laptop cu Windows 10 și un smartphone Nexus 6P cu Android 8 Oreo. Deși capturile de ecran pot să arate puțin diferit pe alte smartphone-uri cu Android, pașii sunt aceiași. Nu ar trebui să ai probleme chiar dacă folosești un dispozitiv cu Android 6 Marshmallow sau chiar Android 5.0 Lollipop.

Pasul 1. Activează Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că Bluetooth este activat pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Găsești instrucțiuni complete despre cum sa face asta, aici: 2 moduri prin care pornești sau oprești Bluetooth, în Windows 10.

Calea rapidă presupune să mergi la: „Setări -> Dispozitive -> Bluetooth și alte dispozitive”. Dacă Bluetooth este dezactivat, mută-i comutatorul pe poziția Activat.

Setările pentru Bluetooth din Windows 10

Imediat ce Bluetooth este activat în Windows 10, sistemul de operare începe căutarea după dispozitive Bluetooth aflate în apropiere. Cât timp păstrezi fereastra cu setările Bluetooth deschisă, dispozitivul tău cu Windows 10 poate fi descoperit de altele care folosesc Bluetooth.

IMPORTANT: Dacă dispozitivul sau calculatorul tău cu Windows 10 nu are un cip Bluetooth încorporat, nu vezi comutatorul de Activare/Dezactivare și nu poți să te conectezi prin Bluetooth decât dacă îți conectezi un adaptor Bluetooth, precum acesta.

Pasul 2. Activează Bluetooth pe dispozitivul tău cu Android

Acum că ai activat Bluetooth în Windows 10, trebuie să faci același lucru și pe smartphone-ul sau tableta cu Android pe care îl/o folosești. Cea mai ușoară metodă de a face acest lucru în Android este să folosești setările rapide. Pentru a ajunge la ele, trage de Notificări din partea de sus a ecranului. Ar trebui să vezi o pictogramă Bluetooth. Dacă este dezactivată, apasă pe ea.

Pictograma Bluetooth din setările rapide ale Android

Poți găsi toate modurile de a activa Bluetooth pe telefoane și tablete cu Android, în acest ghid: 3 moduri de a opri sau porni Bluetooth, pe smartphone-uri și tablete cu Android.

Pasul 3. Conectează laptopul cu Windows 10 (ori tableta sau PC-ul) la telefonul tău cu Android, prin Bluetooth

După ce ai activat Bluetooth atât în Windows 10 cât și în Android, ambele dispozitive ar trebui să caute dispozitivele Bluetooth aflate în apropiere.

Pe PC-ul cu Windows 10, mergi la „Setări -> Dispozitive -> Bluetooth și alte dispozitive”. Acolo, apasă pe butonul: „Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv”.

Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv în Windows 10

În fereastra „Adăugați un dispozitiv” din Windows 10, apasă pe Bluetooth.

Expertul Adăugați un dispozitiv din Windows 10

Windows 10 petrece câteva secunde pentru a căuta dispozitivele Bluetooth din apropiere. După ce găsește dispozitivul tău cu Android (smartphone sau tabletă), apasă pe numele său.

Adăugarea unui dispozitiv Bluetooth în Windows 10

Windows 10 afișează un cod pe ecran. Același cod apare și pe dispozitivul tău cu Android. În Windows 10, apasă pe Conectare și imediat, pe dispozitivul cu Android, apasă Asociați. Este nevoie să faci aceste două lucruri cât mai repede cu putință. Altfel, conectarea între cele două dispozitive eșuează și ți se afișează un mesaje de eroare care-ți recomandă să adaugi din nou dispozitivul Bluetooth.

Conectarea prin Bluetooth între dispozitive cu Windows 10 și Android

Dacă totul a mers bine, calculatorul tău cu Windows 10 este asociat și conectat cu smartphone-ul ori tableta cu Android. Ți se spune că dispozitivul este gata. Apasă pe Gata.

Dispozitivul Bluetooth este configurat în Windows 10

Acum poți folosi conexiunea Bluetooth dintre Windows 10 și Android. Data viitoare când vrei să conectezi aceleași două dispozitive, nu mai trebuie să treci prin procesul de asociere. Aceasta va fi realizată automat.

Ce poți face printr-o conexiune Bluetooth între Android și Windows 10?

După ce îți conectezi prin Bluetooth dispozitivele cu Android și Windows 10, poți folosi conexiunea pentru a transfera fișiere între ele. De exemplu, în fereastra din Windows 10 cu setările Bluetooth, derulează în jos până vezi legătura „Trimiteți și primiți fișiere prin Bluetooth”.

Trimite și primește fișiere prin Bluetooth în Windows 10

Dacă apeși pe această legătură, pornești expertul „Transfer fișiere prin Bluetooth” care te ajută să trimiți sau să primești fișiere prin Bluetooth.

Transfer fișiere prin Bluetooth în Windows 10

Vom reveni cu un tutorial despre acest subiect într-un articol separat.

Ai reușit să conectezi cu succes PC-ul cu Windows 10 la smartphone-ul sau tableta cu Android?

Nu este complicat să apelezi la Bluetooth pentru a îți conecta calculatorul cu Windows 10 cu smartphone-ul sau tableta cu Android. Dar, dacă nu confirmi rapid asocierea între cele două, procesul poate eșua. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă totul a mers bine pentru tine. Ce fel de PC cu Windows 10 ai încercat să conectezi prin Bluetooth și cu ce dispozitiv cu Android? Comentează mai jos și hai să discutăm.