Cum te conectezi la locații FTP, unități de rețea ori partajări web, în Windows 10 și Windows 8.1

Atunci când lucrezi cu mai multe calculatoare în rețea, este posibil să ai nevoie să conectezi o unitate de rețea într-o unitate locală, pentru a o putea accesa direct din File Explorer. De asemenea, dacă ești un programator, este posibil să ai nevoie să lucrezi cu saituri FTP și să le adaugi ca locații de rețea în File Explorer, pentru a fi mai productiv. Același lucru este valabil când lucrezi cu fișiere partajate prin saituri web, cu ajutorul serverelor de fișiere care oferă stocare online. Dacă ai nevoie să afli cum se mapează o locație FTP, o partajare din rețea, o partajare web, în Windows 10 și Windows 8.1, citește acest tutorial:

NOTĂ: Acest ghid este creat doar pentru Windows 10 și Windows 8.1.

Cum adaugi o partajare de rețea în File Explorer

Dacă ai nevoie să accesezi o partajare de rețea sau o unitate din rețea, o poți adăuga drept o literă de unitate locală, pentru a o accesa asemeni oricărei unități de disc locale. Mai întâi, deschide File Explorer. Apoi, apasă pe Acest PC, în panoul din stânga.

După aceea, dă clic pe fila Computer din meniul de tip panglică, de sus, și apasă pe butonul "Conectare unitate de rețea".

Se deschide expertul "Conectare unitate de rețea". Alege unitatea pe care o alegi pentru această conectare. După aceea, dacă știi calea directă către unitatea de rețea, introdu-o în câmpul Folder.

Dacă nu știi calea către unitatea de rețea, apasă pe Răsfoire, navighează până la locația pe care vrei să o conectezi, selecteaz-o și apasă OK.

Bifează opțiunea "Reconectare la sign in" pentru a te asigura că această conectare va fi permanentă pe PC-ul tău cu Windows. Dacă a nevoie să folosești acreditări diferite (un alt cont de utilizator și parolă), de pe calculatorul din rețea la care te conectezi, bifează opțiunea "Conectare cu acreditări diferite". Pentru a trece mai departe, apasă pe Terminare.

Dacă alegi să te conectezi folosind acreditări diferite, trebuie să le introduci. Nu tasta direct utilizatorul și parola. Mai întâi, introdu numele calculatorului care partajează resursa respectivă cu rețeaua. După aceea, scrie semnul \ și apoi numele contului de utilizator pe care-l vei folosi pentru conectare. Introdu și parola și bifează "Memorare acreditări" pentru a nu trebui să te autentifici de fiecare dată. După aceea, apasă OK.

Dacă totul a mers bine, unitatea de rețea se deschide în câteva secunde. Pentru a o accesa mai târziu, deschide File Explorer. Mergi la Acest PC (sau Computer) și o vezi lista "Locații în rețea".

Acum, hai să vedem cum te conectezi la locații FTP și partajări web. După cum vei vedea, procedura este ușor diferită.

Cum adaugi o locație FTP ori o partajare web, în File Explorer

Pentru a te conecta la locații de rețea diferite de folderele partajare prin rețea, cum ar fi o locație FTP ori o partajare web, trebuie să folosești un alt expert de configurare. În File Explorer, dă clic pe legătura Acest PC din panoul din stânga. Apoi, deschide fila Computer din interfața de tip panglică, din partea de sus. Apasă pe butonul "Adăugare locație în rețea".

Se deschide un expert cu același nume. Citește informațiile afișate și apasă pe Următorul.

Apasă pe "Se alege o locație particularizată din rețea" și apoi pe Următorul.

Introdu adresa de rețea dorită în spațiul disponibil. Dacă ai nevoie să te conectezi la un sait FTP, introdu o adresă de genul ftp://ftp.domeniu.com. Dacă vrei să te conectezi la o partajare web, introdu o adresă de genul http://nume_server_sau_adresa/partajare. După ce ai completat adresa, apasă pe Următorul.

Ți se cere să alegi dacă este nevoie să introduci un nume de utilizator și o parolă pentru conectare. Dacă nu ai nevoie, bifează "Logon anonim". Altfel, debifează caseta și introdu numele de utilizator. Apoi, apasă pe Următorul.

Introdu un nume pentru locația de rețea specificată mai devreme și apasă pe Următorul.

Alege dacă vrei să deschizi această locație atunci când termini. După aceea, apasă butonul Terminare.

Locația de rețea este acum adăugată în File Explorer, în lista Locații în rețea.

Pentru o accesa, dă clic sau dublu-clic pe numele său. În funcție de cum este configurată, este posibil să ți se ceară un nume de utilizator și o parolă, pentru autentificare. Dacă introduci datele cerute și alegi opțiunea "Memorare acreditări" aceste date nu-ți vor mai fi cerute de fiecare dată.

Ce fel de locații de rețea ai adăugat în File Explorer?

Așa cum ai văzut în acest ghid, nu-ți trebuie mult timp să adaugi locații din rețea la PC-ul tău cu Windows. După ce le-ai adăugat, le poți răsfoi din File Explorer ca și cum ar fi unități de disc de pe calculatorul tău. De asemenea, aceasta apar și în ferestrele de dialog pentru salvarea de fișiere. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce fel de locații ai vrea să ai adăugate în File Explorer: foldere partajate în rețea, locații FTP, etc.? Comentează mai jos și hai să discutăm.