Cum deschizi (File) Explorer și Windows Explorer: 12 metode

File Explorer este una dintre cele mai folosite aplicații din Windows 10, la fel cum Windows Explorer este unul dintre cele mai folosite instrumente din Windows 7. Dacă ai nevoie să copiezi, să muți fișiere ori să le ștergi, există întotdeauna un lucru pe care trebuie să îl faci mai întâi, iar acela este să deschizi File Explorer sau Windows Explorer. Ni s-a părut că ar fi o idee excelentă să scriem un articol în care arătăm toate metodele prin care poți să deschizi File Explorer în Windows 10, precum și să deschizi Windows Explorer în Windows 7. Acestea includ totul, de la căutare la combinații de taste, comenzi vocale și așa mai departe. Să începem:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10 și Windows 7. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu? (5 metode).

1. Deschide (Windows) File Explorer apăsând Win + E pe tastatură

Tastatura oferă scurtături rapide pentru o mulțime de lucruri, inclusiv pentru File Explorer și Windows Explorer. Apasă pe tastele Win + E și File Explorer sau Windows Explorer pornește imediat.

Deschide (Windows) File Explorer apăsând Win + E pe tastatură

2. Folosește scurtătura File Explorer (sau Windows Explorer) de pe bara de activități

În mod implicit, Windows 10 include o scurtătură pentru File Explorer pe bara de activități. Pictograma sa arată ca un folder. Apasă pe ea și se deschide File Explorer.

Folosește scurtătura File Explorer de pe bara de activități

Similar, Windows 7 include o scurtătură pentru Windows Explorer pe bara sa de activități. Pictograma sa arată puțin diferit de cea din Windows 10, dar și ea seamănă tot cu un folder.

Folosește scurtătura Windows Explorer de pe bara de activități

3. Cum deschizi File Explorer (sau Windows Explorer) folosind căutarea

Pe desktop-ul Windows 10, folosește butonul de căutare de lângă meniul Start și, în caseta de căutare care se deschide, scrie cuvântul explorer.

După ce se încarcă rezultatele, apasă pe tasta Enter sau pe rezultatul Explorer.

Cum deschizi File Explorer în Windows 10 folosind căutarea

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează cuvintele “windows explorer” în caseta de căutare. Apoi, dă clic pe scurtătura Windows Explorer.

Cum deschizi Windows Explorer în Windows 7 folosind căutarea

4. Deschide File Explorer în Windows 10 folosind Cortana

În Windows 10, poți și să îi ceri Cortanei să deschidă File Explorer. În partea dreaptă a casetei de căutare de pe bara de activități, apasă pe butonul Cortanei. Apoi, poți fie să scrii “open File Explorer”, fie să apeși pe butonul de microfon și să spui cu voce tare comanda “Open File Explorer!”.

Deschide File Explorer în Windows 10 folosind Cortana

5. Cum deschizi File Explorer în Windows 10 folosind meniul WinX

Dacă folosești Windows 10, apasă Windows + X pe tastatură pentru a deschide meniul WinX. De asemenea, poți să dai clic dreapta pe butonul Start pentru a obține același rezultat. Acest meniu include și o scurtătură pentru (File) Explorer. Apasă pe ea și File Explorer se deschide imediat.

Cum deschizi File Explorer în Windows 10 folosind meniul WinX

6. Cum deschizi File Explorer sau Windows Explorer folosindu-le scurtăturile din Meniul Start

În Windows 10, deschide Meniul Start și derulează prin lista cu toate aplicațiile, până când ajungi la folderul numit “Sistem Windows”. Deschide-l și, înăuntru, ar trebui să găsești o scurtătură pentru (File) Explorer.

Cum deschizi File Explorer folosindu-i scurtătura din Meniul Start

În Windows 7, deschide Meniul Start și mergi la folderul Accesorii. Acolo ar trebui să găsești o scurtătură pentru Windows Explorer.

Cum deschizi Windows Explorer folosindu-i scurtătura din Meniul Start

7. Deschide File Explorer folosindu-i butonul din Meniul Start

O altă metodă de a deschide File Explorer în Windows 10 este să adaugi un buton pentru el în Meniul Start. O poți face ușor din Setări, navigând la “Personalizare -> Start -> Alegeți ce foldere să apară în Start” și, apoi, activând comutatorul Explorer.

Activare Explorer în Setări -> Personalizare -> Start -> Alegeți ce foldere să apară în Start

Apoi, Windows 10 afișează un buton nou pentru File Explorer, în partea stângă a Meniului Start.

Deschide File Explorer folosindu-i butonul din Meniul Start

Apasă pe el pentru a deschide File Explorer.

8. Creează o scurtătură pentru File Explorer pentru a-l deschide de oriunde vrei

Poți oricând să creezi o scurtătură pentru Explorer. Dacă folosești Windows 10, o metodă foarte ușoară este să tragi scurtătura Explorer din Meniul Start pe desktop sau în orice alt folder vrei tu.

Scurtătură File Explorer fixată pe desktop, în Windows 10

O altă metodă este să creezi manual o scurtătură pentru File Explorer sau Windows Explorer. Ai grijă să scrii explorer la ținta scurtăturii.

Creare scurtătură pentru (Windows File) Explorer

NOTĂ: Dacă ai nevoie de ajutor pentru a crea scurtături, citește Cum creezi scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web în Windows 10. Deși acest tutorial este scris pentru Windows 10, primele secțiuni din el se aplică și la Windows 7.

9. Deschide (Windows) File Explorer folosind Linia de comandă sau PowerShell

Dacă folosești Linia de comandă sau PowerShell, poți să tastezi comanda explorer și să apeși pe Enter. Această comandă deschide imediat File Explorer în Windows 10 sau Windows Explorer în Windows 7.

Deschide (Windows) File Explorer folosind Linia de comandă sau PowerShell

10. Cum deschizi File Explorer sau Windows Explorer folosind Managerul de activități

O altă metodă de a deschide File Explorer sau Windows Explorer este să folosești Managerul de activități. Deschide Managerul de activități: o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe tastele Ctrl + Shift + Esc. Dacă folosești Windows 10 și Managerul de activități se deschide în modul compact, apasă pe “Mai multe detalii”. Apoi, deschide meniul Fișier și apasă pe “Rulare activitate nouă”.

Rulare activitate nouă în Managerul de activități

În fereastra “Creare activitate nouă”, scrie explorer și apasă pe Enter sau pe OK.

Cum deschizi File Explorer sau Windows Explorer folosind Managerul de activități

11. Deschide File Explorer sau Windows Explorer din fereastra Executare

Ultima metodă pe care o știm pentru a deschide (File) Explorer sau Windows Explorer este bazată pe folosirea ferestrei Executare. Deschide fereastra Executare (o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe tastele Win + R) și să scrii cuvântul explorer în ea. Apoi, apasă pe OK sau pe Enter.

Deschide File Explorer sau Windows Explorer din fereastra Executare

12. Unde este File Explorer în Windows 10 (și Windows 7)? Deschide-l rulând explorer.exe

Atât Windows 10, cât și Windows 7 salvează fișierul executabil file pentru File Explorer în folderul standard Windows. Drept rezultat, deși este destul de redundant, poți naviga la folderul Windows și, apoi, să dai dublu clic pe fișierul explorer.exe pentru a deschide File Explorer sau Windows Explorer.

Unde este File Explorer în Windows 10 (și Windows 7)? Deschide-l rulând explorer.exe

Cum deschizi (Windows) File Explorer?

Acestea sunt toate metodele pe care le știm pentru a deschide (File) Explorer în Windows 10 și și Windows Explorer în Windows 7. Dacă știi și altele, nu ezita să ni le spui și nouă în secțiunea de comentarii de mai jos. Promite că vom actualiza acest articol.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Explorer Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează