10 metode de a deschide (File) Explorer și Windows Explorer în Windows

File Explorer este una dintre cele mai folosite aplicații din Windows 10 și Windows 8.1, la fel cum Windows Explorer este unul dintre cele mai folosite instrumente din Windows 7. Dacă ai nevoie să copiezi sau să muți fișiere ori să le ștergi, există întotdeauna un lucru pe care trebuie să îl faci mai întâi, iar acela este să deschizi File Explorer sau Windows Explorer. Ni s-a părut că ar fi o idee excelentă să scriem un articol în care arătăm toate metodele prin care poți să deschizi File Explorer în Windows 10 și 8.1, precum și să deschizi Windows Explorer în Windows 7. Ele includ totul de la căutare la combinații de taste, la vorbire și așa mai departe. Să începem:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate trei versiunile de Windows, altele doar în una sau două. Pentru fiecare metodă, am menționat versiunea de Windows în care funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Apasă tastele Win + E (în toate versiunile de Windows)

Tastatura oferă scurtături rapide pentru o mulțime de lucruri, inclusiv pentru File Explorer și Windows Explorer. Apasă pe tastele Win + E și File Explorer sau Windows Explorer pornește imediat.

File Explorer, Windows Explorer

2. Folosește scurtătura File Explorer sau Windows Explorer de pe bara de activități (în toate versiunile Windows)

În mod implicit, Windows 10 și Windows 8.1 includ o scurtătură pentru File Explorer pe bara de activități. Pictograma sa arată ca un folder. Apasă pe ea și File Explorer se deschide.

File Explorer, Windows Explorer

Similar, Windows 7 include o scurtătură pentru Windows Explorer pe bara sa de activități. Pictograma sa arată puțin diferit de cea din Windows 10 sau Windows 8.1, dar și ea seamănă tot cu un folder.

File Explorer, Windows Explorer

3. Folosește căutarea (în toate versiunile de Windows)

Pe desktop-ul Windows 10, folosește butonul de căutare de lângă meniul Start și, în caseta de căutare care se deschide, scrie cuvântul explorer. După ce se încarcă rezultatele, apasă pe rezultatul Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

În Windows 8.1, mergi pe ecranul Start și începe să tastezi cuvântul explorer. Când apar rezultatele, apasă pe Enter pe tastatură sau apasă pe rezultatul Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

În Windows 7, deschide Meniul Start și tastează cuvintele „windows explorer” în caseta de căutare. Apoi, dă clic pe scurtătura Windows Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

4. Cere-i Cortanei să deschidă File Explorer (doar în Windows 10)

În Windows 10, poți să îi ceri Cortanei să deschidă File Explorer, dacă folosești una dintre limbile pe care ea le știe, cum ar fi limba engleză. În partea dreaptă a casetei de căutare de pe bara de activități, apasă pe iconița microfon pentru a o face pe Cortana să te asculte. Alternativ, poți să zici direct „Hey, Cortana”, dacă ai activat această caracteristică în Windows 10.

Apoi, folosește-ți vocea pentru a spune următoarea comandă: „Open File Explorer!”.

File Explorer, Windows Explorer

5. Folosește scurtătura (File) Explorer din meniul WinX (în Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, apasă tastele Windows + X de pe tastatură, pentru a deschide meniul WinX. De asemenea, poți să dai clic dreapta pe butonul Start pentru a obține același rezultat.

Acest meniu include și o scurtătură pentru (File) Explorer. Apasă pe ea și File Explorer se deschide imediat.

File Explorer, Windows Explorer

6. Folosește scurtătura File Explorer din Meniul Start (în Windows 10 și Windows 7) sau de pe ecranul Start (în Windows 8.1)

În Windows 10, deschide Meniul Start și derulează prin lista cu toate aplicațiile până când găsești un folder numit „Sistem Windows”. Deschide-l și înăuntru ar trebui să găsești o scurtătură pentru (File) Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

În Windows 7, deschide Meniul Start și mergi la folderul Accesorii. Acolo ar trebui să găsești o scurtătură pentru Windows Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

În Windows 8.1, mergi pe ecranul Start și deschide vizualizarea aplicații apăsând pe săgeata mică din partea de jos a ecranului.

File Explorer, Windows Explorer

Navighează până la folderul Sistem Windows și vei găsi o scurtătură pentru (File) Explorer.

File Explorer, Windows Explorer

7. Creează o scurtătură și fixeaz-o pe desktop-ul tău (în toate versiunile de Windows)

Poți oricând să creezi o scurtătură pentru Explorer și să o fixezi pe desktop. Dacă nu știi cum să creezi scurtături, citește acest ghid: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

File Explorer, Windows Explorer

8. Folosește Linia de comandă sau PowerShell (în toate versiunile de Windows)

Dacă folosești Linia de comandă sau PowerShell, poți să tastezi comanda explorer și să apeși pe Enter. Această comandă deschide imediat File Explorer în Windows 10 și 8.1, sau Windows Explorer în Windows 7.

File Explorer, Windows Explorer

9. Folosește Managerul de activități (în toate versiunile de Windows)

O altă metodă de a deschide File Explorer sau Windows Explorer este să folosești Managerul de activități. Deschide Managerul de activități: o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe tastele Ctrl + Shift + Esc. Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1 și Managerul de activități se deschide în modul compact, apasă pe „Mai multe detalii”. Apoi, în toate versiunile de Windows, deschide meniul Fișier și apasă pe „Rulare activitate nouă”.

File Explorer, Windows Explorer

În fereastra „Creare activitate nouă”, tastează explorer și apasă pe Enter sau pe OK.

File Explorer, Windows Explorer

10. Folosește fereastra Executare (în toate versiunile de Windows)

Ultima metodă pe care o știm pentru a deschide (File) Explorer sau Windows Explorer este bazată pe folosirea ferestrei Executare. Deschide fereastra Executare (o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe tastele Win + R) și să scrii cuvântul explorer în ea. Apoi, apasă pe OK sau pe Enter.

File Explorer, Windows Explorer

Concluzie

Acestea sunt toate metodele pe care le știm pentru a deschide (File) Explorer în Windows 10 și Windows 8.1, precum și Windows Explorer în Windows 7. Dacă știi și altele, nu ezita să ni le spui și nouă în secțiunea de comentarii de mai jos. Promite că vom actualiza acest articol.