Cum folosești și schimbi răspunsurile rapide disponibile în Android

Un răspuns rapid este un mesaj SMS scurt pe care-l poți trimite atunci când respingi un apel pe smartphone-ul tău cu Android. Aceste mesaje generice te ajută să îi spui persoanei care te-a apelat că nu poți răspunde acum și să îi oferi o recomandare despre ce să facă: să te sune mai târziu, să îți scrie un mesaj, etc. Sistemul de operare Android îți oferă patru răspunsuri rapide implicite pe care le poți personaliza. Iată cum se folosesc răspunsurile rapide pe un telefon cu Android și cum se schimbă în mesaje compuse de tine:

NOTĂ: Acest ghid a fost verificat pe Android 7 Nougat și Android 6 Marshmallow . Procedura este similară pe toate dispozitivele cu Android, chiar dacă ai o versiune diferită de cele menționate. Ghidul nostru a fost creat pe un smartphone Google Nexus 6P, cu o distribuție curată de Android 7 Nougat.

Cum se folosesc răspunsurile rapide pe telefoanele cu Android?

Când te sună cineva pe un smartphone cu Android, vezi ecranul de apel. Dacă apeși pe pictograma Telefon , o poți glisa în trei direcții:

  • Sus, pentru a respinge apelul și a trimite un mesaj rapid prin SMS. Trebuie să alegi unul din mesajele disponibile.
  • Dreapta, pentru a răspunde la apel.
  • Stânga, pentru a respinge apelul fără a trimite un mesaj rapid.

Când glisezi pictograma Telefon în sus, poți trimite unul dintre cele patru răspunsuri disponibile, apasând pe răspunsul pe care îl dorești:

  • Can't talk now. What's up? (Nu pot vorbi acum. Ce s-a întâmplat?)
  • I'll call you right back (Te sun eu imediat)
  • I'll call you later (Te sun eu mai târziu)
  • Can't talk now. Call me later? (Nu pot vorbi acum. Sună-mă mai târziu)

Ai și opțiunea de a îți scrie propriul mesaj, dacă ai timp pentru a face asta.

Cum se personalizează răspunsurile rapide din Android

Dacă acțiunea de a trimite un răspuns rapid unei persoane, atunci când nu poți răspunde apelului este foarte utilă, mesajele din Android nu sunt neapărat, utile, mai ales că ele nu sunt traduse complet în română nici măcar atunci când folosești limba română drept limbă de afișare. De aceea, este mai bine să-ți creezi propriile mesaje rapide pe care să le folosești atunci când respingi apeluri.

Pentru a le personaliza, deschide aplicația Telefon , dând clic pe scurtătura sa de pe ecranul principal ori pe scurtătura sa din lista de aplicații.

În aplicația Telefon , apasă pe cele trei puncte din colțul dreapta-sus.

Este afișat un meniu cu mai multe opțiuni. Apasă pe Setări.

În lista de setări disponibile, apasă pe Răspunsuri rapide.

Acum vezi o listă cu răspunsurile rapide disponibile pe telefonul tău cu Android. Le poți personaliza apasând pe ele.

Când apeși pe un răspuns rapid, se deschide o fereastră de editare în care poți scrie propriul mesaj. Când l-ai terminat de scris, apasă pe OK.

Repetă procesul pentru toate răspunsurile rapide pe care vrei să le personalizezi. Când ai terminat, închide aplicația Telefon.

Concluzie

Acum știi cum se customizează răspunsurile rapide disponibile în Android și le poți personaliza pentru a răspunde mai bine nevoilor tale. Atunci când nu vei putea răspunde unui apel, poți trimite rapid un mesaj SMS care exprimă mai bine de ce nu poți răspunde și ce vrei să facă persoana care te-a sunat. Dacă ai întrebări despre procedura descrisă în acest articol, nu ezita să folosești formularul de comentarii disponibil mai jos.