Cum scapi de notificările permanente din Android

Ai un smartphone sau o tabletă cu Android 9 Pie sau Android 8 Oreo? Folosești aplicații precum Samsung Health sau AVG Antivirus, ale căror notificări nu dispar niciodată din sertarul de notificări? Când apeși pe butonul de eliminare, toate celelalte notificări dispar, dar rămâne una sau două care nu sunt șterse niciodată? Dacă ai această problemă, în acest articol îți arătăm cum să o rezolvi:

NOTĂ: Acest ghid funcționează în Android 9 Pie și Android 8 Oreo. Procedura este similară pentru toate dispozitivele cu Android, deci ar trebui să fie similară și dacă folosești altă versiune de Android. Capturile de ecran din Android 9 sunt în partea stângă, iar cele din Android 8 sunt în partea dreaptă. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește acest articol: Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!.

Descrierea problemei: Notificările anumitor aplicații din Android nu dispar niciodată

Trage cu degetul în jos, din partea de sus a ecranului, pentru a vedea toate notificările afișate de aplicațiile tale în Android. După ce le-ai verificat, apasă pe opțiunea de ștergere și majoritatea notificărilor dispar, cu câteva excepții care sunt afișate permanent. Aceste notificări sunt afișate de obicei de aplicații care rulează permanent în fundal. Samsung Health, AVG Antivirus, ESET Mobile Security, LastPass sau CyberGhost sunt exemple bune de aplicații pentru Android care afișează notificări permanente.

Notificări permanente din Android

Aceste aplicații oferă servicii utile și probabil că nu vrei să le dezinstalezi. Este posibil să vrei ca acestea să nu mai afișeze notificările permanente care îți umplu sertarul de notificări cu informații care nu îți sunt utile.

Soluția: Editează setările notificărilor pentru aplicația Android care afișează notificări permanente

Când verifici notificările de pe dispozitivul tău cu Android, apasă și ține apăsat pe notificarea de care vrei să scapi. Această acțiune extinde notificarea și afișează un comutator și două butoane. Cea mai rapidă modalitate de a scăpa de notificarea permanentă este să dezactivezi comutatorul pe care îl vezi aici, în notificarea extinsă:

Dezactivarea unei notificări permanente în Android

După ce dezactivezi comutatorul, apasă pe Efectuat pentru a salva noua setare.

O altă soluție pentru dezactivarea notificărilor permanente în Android

De asemenea, poți dezactiva notificările permanente trimise de o aplicație și din Setările smartphone-ului tău cu Android. În loc să dezactivezi comutatorul notificării, așa cum ți-am arătat în soluția anterioară, apasă pe Mai multe setări.

Butonul Mai multe setări din notificarea extinsă a unei aplicații

Acesta deschide aplicația Setări și te duce la pagina de configurare a notificărilor respectivei aplicații. Acolo, caută tipul de notificări permanente pe care vrei să le dezactivezi.

Unele aplicații folosesc numele de Notificare permanentă (Permanent notification), în timp ce altele utilizează nume alternative, precum Sticky în cazul AVG AntiVirus. Când identifici notificările care te enervează, apasă pe ele.

Intrarea unei notificări permanente din setările de notificări din Android

Pe ecranul următor, ar trebui să vezi un comutator numit „Permitere notificări”.

Comutatorul Permitere notificări

Dezactivează comutatorul „Permitere notificări” pentru a scăpa de acele notificări permanente.

O notificare permanentă din Android, dezactivată

Asta a fost tot!

Ce aplicații afișează notificări permanente pe dispozitivele tale cu Android?

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să scapi de notificări de acest tip. Acum că ai rezolvat problema, spune-ne ce aplicații au afișat notificări permanente pe smartphone-ul tău cu Android. A fost vorba de vreo aplicație de fitness precum Samsung Health, o aplicație de securitate precum AVG AntiVirus, sau altceva total diferit? Comentează de mai jos și hai să ne împărtășim experiențele.