Cum îți activezi jocurile pe Xbox One ori planul Xbox One Live Gold

Cum îți activezi jocurile pe Xbox One ori planul Xbox One Live Gold

Atunci când vă cumpărați o consolă Xbox One, veți primi în mod gratuit o versiune de evaluare pentru serviciul Xbox One Live Gold, ce oferă acces la toate caracteristicile și serviciile consolei. De asemenea, puteți primi și un cod de activare pentru un joc anume, în funcție de versiunea de Xbox One cumpărată. De exemplu, eu mi-am luat Xbox One Fifa 14 Special Edition, ce include un card cu detaliile necesare activării jocului Fifa 14. În acest ghid voi arăta cum să vă activați versiunea de evaluare a serviciului Xbox One Live Gold, precum și orice joc oferit cu consola ori achiziționat separat.

Reclamă

Pasul 1. Mergeți la Magazinul de Jocuri

Întâi trebuie să porniți consola și să vă autentificați cu contul vostru Microsoft. Apoi căutați cardul ce oferă detaliile de activare pentru ceea ce doriți să activați (serviciul Xbox One Live Gold ori un joc anume). Pe acest card veți găsi un cod de activare și un QR cod ori doar un cod de activare.

Acum mergeți la Store (Magazin) și selectați Games (Jocuri).

“xbox
“xbox

Magazinul Xbox One vă afișează o listă cu cele mai noi jocuri disponibile pentru cumpărare. Derulați la dreapta și veți găsi o dală pe care scrie "Use a code" (Folosește un cod). Selectați-o!

“xbox
“xbox

Dacă doriți să vă folosiți vocea pentru a naviga mai rapid, porniți serviciul de recunoaștere vocală și spuneți "Xbox, use a code" (Xbox, utilizează un cod).

Pasul 2. Activați Planul Xbox One Live Gold ori Jocul Dorit

Luați cardul cu codul QR pentru revendicarea jocului ori a planului Xbox One Live Gold și poziționați-l în fața senzorului Kinect. Acesta va recunoaște cardul și va scana codul QR în mod automat. Dacă scanarea nu funcționează ori aveți doar un cod disponibil, alegeți "Or enter the 25-character code" (Sau introduceți codul de 25 de caractere), introduceți codul respectiv și selectați Enter.

“xbox
“xbox

Apoi, Xbox One va afișa un sumar despre ceea ce va activa (jocul ori planul Xbox One Live Gold). Dacă urmează să activeze ceea ce doriți și nu altceva, selectați Confirm (Confirmare). Altfel, selectați Cancel (Revocare) și repetați procedura.

“xbox
“xbox

Acum sunteți informați de succesul activării.

“xbox
“xbox

Selectați Close (Închidere) și ați terminat. Dacă ați activat un plan Xbox Live One Gold, nu mai aveți nimic de făcut. Dacă ați activat un joc, urmați pașii din următoarea secțiune.

Pasul 3. Instalați jocul activat

Dacă ați activat un joc, trebuie să-l descărcați și să-l instalați după activare. Pentru asta, mergeți la Store (Magazin) și alegeți Games (Jocuri). Apoi, în lista de jocuri din magazin, căutați jocul tocmai activat, selectați-l și apoi apăsați pe Install (Instalează).

Așteptați ca jocul să fie descărcat și instalat. Acest proces va dura mult pentru jocurile mari, gen Fifa 14.

Concluzie

După cum vedeți, procesul de activare a jocurilor ori a planului Xbox One Live Gold nu este foarte complicat. Senzorul Kinect ajută foarte mult în a face acest proces rapid și eficient, atât prin faptul că scanează coduri QR cât și pentru că acceptă comenzi vocale pentru o navigare mai rapidă.

Înainte de a închide acest articol, nu ezitați să ne spuneți cum a funcționat experiența voastră de activare. Ați întâmpinat probleme ori a mers totul bine?

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Xbox One