Cum setezi Meniul Start să ocupe tot ecranul în Windows 10

Cum setezi Meniul Start să ocupe tot ecranul în Windows 10

Atunci când folosești Windows 10 pe o tabletă sau un dispozitiv convertibil cu ecran tactil, precum un Microsoft Surface Pro, Surface Go, Samsung Galaxy Book, HP Envy sau Lenovo Miix, este posibil să vrei să vezi Meniul Start pe tot ecranul, în loc să fie afișat doar în colțul stânga jos al ecranului. Astfel, vei avea mai mult spațiu să fixezi aplicații, dale și scurtături, pentru a fi mai productiv. Iată cum setezi Meniul Start din Windows 10 astfel încât să ocupe tot ecranul și cum să revii la mărimea inițială, când nu-l mai vrei pe tot ecranul:

Reclamă

Windows 10: Meniul Start normal vs. Meniul Start pe tot ecranul

Deoarece majoritatea utilizatorilor de Windows 8 nu apreciau faptul că ecranul Start ocupa tot ecranul, în Windows 10, Microsoft a decis să opteze pentru o abordare familiară utilizatorilor de Windows 7. Drept urmare, în Windows 10, Meniul Start ocupă doar o porțiune din ecran, atunci când îl deschizi.

Meniul Start din Windows 10
Meniul Start din Windows 10

Această abordare este potrivită pentru majoritatea utilizatorilor de Windows 10 care folosesc laptopuri și PC-uri fără un ecran tactil. Dar, atunci când ai un ecran tactil, este mai util dacă acest meniu ocupă tot ecranul, pentru a avea și mai mult spațiu de lucru.

Meniul Start din Windows 10 atunci când ocupă tot ecranul
Meniul Start din Windows 10 atunci când ocupă tot ecranul

Noi preferăm să-l avem pe totul ecranul atunci când folosim Surface Pro, de exemplu. Dacă vrei să încerci și tu această variantă, citește în continuare.

Cum setezi Meniul Start din Windows 10 să ocupe tot ecranul

Dacă vrei să setezi ca Meniul Start să ocupe tot ecranul, pentru început deschide aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe Start și apoi pe Setări. O altă metodă rapidă este să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Comanda rapidă pentru Setări din Meniul Start
Comanda rapidă pentru Setări din Meniul Start

În aplicația Setări, mergi la secțiunea Personalizare.

Setări Windows 10
Setări Windows 10

În stânga ferestrei, mergi la secțiunea Start. În partea dreaptă, caută un comutator numit "Utilizați Start pe ecran complet". Mută acest comutator pe poziția Activat.

Setările Meniului Start din Windows 10
Setările Meniului Start din Windows 10

Asta e tot! De acum încolo, când apeși butonul Start, nu mai vezi Meniul Start clasic. În schimb, este înlocuit cu ceva similar ecranului Start cu care poate că te-ai obișnuit în Windows 8.

Reclamă

Cum setezi Meniul Start din Windows 10 să revină la dimensiunile normale

Dacă nu vrei ca Meniul Start să mai ocupe tot ecranul, urmează procedura din secțiunea precedentă iar la final, setează comutatorul "Utilizați Start pe ecran complet" pe poziția Dezactivat.

Setările Meniului Start din Windows 10
Setările Meniului Start din Windows 10

Închide aplicația Setări și ai terminat. Acum Meniul Start ocupă doar o porțiune din ecranul tău, în colțul din stânga-jos.

Pe ce dispozitive preferi ca Meniul Start să ocupe tot ecranul?

Windows 10 îți permite să înlocuiești Meniul Start cu un ecran Start, totul durând doar câteva clicuri. Încearcă această opțiune și vezi dacă o preferi mărimii standard a Meniului Start. De asemenea, spune-ne într-un comentariu, pe ce fel de dispozitive ai activat Meniul Start să ocupe tot ecranul. Îl folosești pe un dispozitiv Surface Pro sau pe alt tip de dispozitiv?

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Windows