Cum să vezi mereu procentul de baterie rămasă, pe un iPhone sau iPad

Dacă ai un iPhone sau un iPad și te uiți la ecranul său, singurele lucruri pe care ți le spune despre baterie sunt faptul că are destulă energie, că trebuie să o încarci și dacă "Mod Consum redus" este activat. Atunci când are destulă energie, pictograma bateriei este verde, sau interiorul ei este plin. Atunci când trebuie să îți încarci dispozitivul, pictograma bateriei este roșie, iar când este activat "Mod Consum redus", pictograma bateriei este galbenă. Nu ar fi mai util să știi câte procente din baterie ți-au mai rămas? Dacă vrei să vezi întotdeauna procentul de baterie disponibil pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, citește acest ghid:

NOTĂ: Acest tutorial este valabil pentru iOS 11.4 și a fost creat folosind un iPhone SE. Dacă folosești o versiune diferită de iOS, un iPad sau un model diferit de iPhone, capturile noastre de ecran s-ar putea să fie puțin diferite față de ce vezi tu pe ecranul tău, dar pașii ar trebui să fie similari.

1. Deschide aplicația Configurări de pe iPhone sau iPad

Pentru a îți face iPhone-ul sau iPad-ul să afișeze procentul de baterie în bara sa de stare, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să accesezi aplicația Configurări. Mergi la ecranul de pornire, găsește pictograma Configurări și apasă pe ea.

2. Mergi la Baterie

În Configurări, derulează în jos până găsești Bateria. Apoi, apasă pe ea.

3. Activează "Procent baterie"

Pe ecranul Baterie, ar trebui să găsești un comutator numit "Procent baterie".

În mod implicit, comutatorul "Procent baterie" este dezactivat.

Activează comutatorul "Procent baterie" și iPhone-ul sau iPad-ul tău îți arată acum procentul de baterie rămas, în stânga pictogramei de baterie, de pe bara de stare.

NOTĂ: Aparent, dacă ai un iPhone X, nu poți să îl setezi să afișeze mereu procentul de baterie pe bara de stare. Acest lucru probabil că nu este posibil pentru că iPhone X are o tăietură în partea de sus a ecranului, iar aceasta nu mai lasă destul spațiu pentru a afișa și procentul bateriei. Însă, pe iPhone X, poți să vezi procentul bateriei în "Centrul de control", glisând cu degetul din colțul dreapta sus al ecranului.

Tu preferi să vezi mereu procentul bateriei pe iPhone-ul sau iPad-ul tău?

Sau vrei să vezi doar simpla pictogramă a bateriei care îți oferă doar câteva informații despre cât de multă energie a mai rămas în baterie? Noi preferăm să vedem informații detaliate și să știm mereu care este procentul de energie rămasă în dispozitivele noastre. Tu ce crezi că este mai bine? Folosește secțiunea de comentarii pentru a ne spune părerea ta.