Cum modifici intervalul până la Auto-blocarea ecranului pe iPhone

Cum modifici intervalul până la Auto-blocarea ecranului pe iPhone

Este important să înveți cum modifici cât timp trece până la Auto-blocarea ecranului pe iPhone. Poate că ai mâinile ocupate în timp ce urmezi instrucțiunile afișate pe ecranul dispozitivului tău, așa că ar fi util să știi cum păstrezi ecranul iPhone-ului tău aprins. Sau poate vrei să înveți cum schimbi perioada de timp până la Auto-blocarea ecranului de pe iPhone pentru a-ți proteja datele împotriva accesului neautorizat sau pentru a economisi baterie. Indiferent de motivele tale, citește acest ghid pentru a afla cum setezi cât timp rămâne aprins iPhone-ul tău înainte de a bloca automat ecranul:

Reclamă

Ce este Auto-blocarea pe iPhone?

Caracteristica de așteptare a ecranului de pe iPhone, înainte de a se stinge și bloca automat, se numește Auto-blocare. Probabil ai observat că, dacă nu-i acorzi atenție, iPhone-ul tău închide ecranul și se blochează automat după 30 de secunde - valoarea implicită pentru Auto-blocare.

Funcția de Auto-blocare de pe iPhone închide ecranul și blochează dispozitivul

Funcția de Auto-blocare de pe iPhone închide ecranul și blochează dispozitivul

Auto-blocarea de pe iPhone este menită să economisească baterie, deoarece ecranul consumă o mare parte din aceasta. Ar trebui să contribuie, de asemenea, la siguranță, întrucât poți fi neatent, iar altcineva îți poate accesa datele, dacă dispozitivul tău este deblocat. Cu toate acestea, blocarea automată a ecranului de pe iPhone poate deveni enervantă, dacă gătești și trebuie să verifici din nou rețeta sau când îi dai telefonul unui prieten, ca să vadă ceva pe el. Din fericire, poți modifica acest comportament implicit cu câteva apăsări, deci continuă să citești pentru a afla cum modifici cât timp rămâne aprins ecranul de pe iPhone.

Cum modifici cât timp rămâne aprins ecranul pe iPhone, înainte de Auto-blocare

Dacă te întrebi cum schimbi cât timp se scurge până la Auto-blocarea ecranului pe iPhone, primul pas este deschiderea aplicației Configurări.

Accesează Configurări

Accesează Configurări

Apoi, apasă pe secțiunea Afișaj și luminozitate.

Accesează Afișaj și luminozitate

Accesează Afișaj și luminozitate

Rubrica Auto-blocare de pe iPhone este afișată în partea de jos a ecranului, alături de valoarea sa curentă (cele 30 de secunde implicite). Apasă pe Auto-blocare pentru a modifica durata de timp pentru care rămâne aprins iPhone-ul tău, înainte de a stinge și bloca automat ecranul.

Apasă pe Auto-blocare pentru a ajusta cât timp rămâne aprins ecranul pe iPhone

Apasă pe Auto-blocare pentru a ajusta cât timp rămâne aprins ecranul pe iPhone

SUGESTII: Dacă funcția Auto-blocare de pe iPhone este dezactivată și nu o poți accesa, mergi la secțiunea Baterie din Configurări și oprește, mai întâi, Modul Consum redus. Și, apropo, știai că poți folosi și ecranul Afișaj și luminozitate pentru a activa modul întunecat pe iPhone?

Reclamă

În configurările de Auto-blocare de pe iPhone, poți schimba perioada de timp pentru care rămâne aprins ecranul de pe iPhone, înainte de a se stinge și bloca, după cum arată următoarea secțiune a acestui ghid. Dacă vrei să afli cum dezactivezi blocarea automată a ecranului pe iPhone, derulează la ultimul capitol.

Cum schimbi intervalul până la Auto-blocare pe iPhone

Pe ecranul de configurări pentru Auto-blocare, apare lista de opțiuni pentru timpul de așteptare a ecranului. Acestea pornesc de la 30 de secunde (valoarea implicită) și ajung până la 5 minute. Pentru a schimba intervalul de timp până la blocarea automată a ecranului de pe iPhone, apasă pe opțiunea care ți se potrivește.

Cum schimbi intervalul până la Auto-blocare pe iPhone

Cum schimbi intervalul până la Auto-blocare pe iPhone

Cu cât ecranul rămâne în așteptare mai puțin timp, cu atât economisești mai multă baterie.

Cum păstrezi aprins ecranul iPhone-ului tău (dezactivează Auto-blocare pe iPhone)

Dacă te întrebi cum dezactivezi Auto-blocarea pe iPhone, răspunsul este destul de evident, dar m-am gândit că ar fi preferabil să clarific: apasă pe Niciodată în configurările pentru Auto-blocare de pe iPhone.

Cum să menții aprins ecranul iPhone-ului pe o perioadă nedeterminată

Cum să menții aprins ecranul iPhone-ului pe o perioadă nedeterminată

Opțiunea pe care o selectezi este aplicată imediat, după cum confirmă bifa din dreptul său. Apoi, poți să închizi aplicația Configurări și să te întorci la ceea ce făceai.

De ce ai schimbat intervalul până la Auto-blocare de pe iPhone?

Dacă nu-ți place să-ți deblochezi dispozitivul și nu-ți faci griji în privința siguranței sau a bateriei, s-ar putea ca cea mai bună soluție pentru tine să fie mărirea intervalului de timp până la blocarea automată a ecranului de pe iPhone. Totuși, eu prefer setarea implicită. Dezactivez Auto-blocarea de pe iPhone doar dacă trebuie să urmez instrucțiuni culinare complexe, iar deblocarea telefonului este (la propriu) o mizerie. 🙂 Tu de ce ai nevoie să știi cum schimbi durata de timp până la Auto-blocare pe iPhone? Spune-mi povestea ta în comentariile de mai jos.

Descoperă: Smartphone Aspect și Personalizare Ghiduri Hardware și sunete iOS