Cum pornești iPhone 11 și trei moduri de a-l opri

Dacă ai un nou iPhone 11, poate fi o provocare să îl deschizi și să îl închizi. Deși este destul de intuitiv cum pornești iPhone 11, poate fi complicat să îl oprești, din cauza măsurilor de siguranță introduse ca să nu îți închizi dispozitivul accidental. Dacă vrei să știi cum deschizi un iPhone 11, acest tutorial oferă răspunsul și îți arată și trei moduri de a închide iPhone 11:

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Dacă nu știi sigur ce model folosești, am creat un tutorial pentru a te ajuta să afli ce iPhone ai.

Cum pornești iPhone 11 cu butonul lateral

Doar ce ți-ai luat un nou iPhone 11 și nu știi cum să-l pornști. Sau ai rămas fără baterie după o lună în care nu ai închis deloc iPhone 11 și vrei să-l folosești din nou. Mai întâi, lasă-ți telefonul la încărcat măcar câteva minute pentru a te asigura că are destulă baterie. Apoi, tot ce trebuie să faci este să apeși și să menții apăsat butonul lateral, localizat pe marginea dreaptă a iPhone-ului tău, până când apare logoul Apple pe ecran. Dă drumul butonului și așteaptă ca iPhone 11 să pornească.

Folosește butonul lateral pentru a porni iPhone 11

Apoi, introdu codul PIN al cartelei SIM și ar trebui să-ți poți folosi telefonul iPhone 11. Dacă este un dispozitiv nou, poate vrei să schimbi limba de afișare sau să setezi un ton de apel personalizat pe iPhone.

Deși modelele recente de iPhone au un buton lateral ca să le pornești, pe alte modele, cum ar fi iPhone 5 SE de mai jos, trebuie să folosești butonul de sus pentru a-ți porni iPhone-ul.

Pe modele mai vechi de iPhone, butonul care le pornește este în partea de sus

Cum oprești iPhone 11 ținând apăsat butonul lateral și Volum mai mare/mic

Dacă dispozitivul tău nu răspunde sau merge încet sau dacă nu ai un încărcător și vrei să economisești baterie, poți închide iPhone 11 folosind trei metode diferite. Să începem cu cel mai cunoscut. Modelele mai vechi de iPhone se închideau ținând apăsat pe același buton folosit la pornire. Însă problema era că dispozitivul se putea închide accidental în buzunar sau în geantă, deci Apple a înlocuit procesul cu unul mai sigur.

Pentru a opri iPhone 11, mai întâi, trebuie să menții apăsat simultan pe butonul lateral și pe unul din butoanele de volum din stânga (nu contează care).

PONT: Ține apăsate cele două butoane pentru câteva secunde, până ajungi pe ecranul de urgență. Nu le da drumul prea devreme! Dacă apeși scurt pe butonul lateral și cel de volum mai mare, iPhone 11 face o captură de ecran.

Menține apăsat pe butonul lateral și pe Volum mai mare sau mai mic

Eliberează cele două butoane când ajungi pe ecranul de urgență. Poți vedea opțiunea „glisați pentru oprire” în partea de sus a ecranului. Pentru a închide iPhone 11, trage glisorul de oprire spre dreapta și așteaptă ca dispozitivul tău să se oprească.

Glisează la dreapta pentru a închide iPhone 11

Ecranul de urgență este și cum anunți că ești în pericol, deci ai grijă când folosești această metodă. Dacă vrei să eviți cu totul acest risc, s-ar putea să preferi următoarele două metode.

Cum oprești iPhone 11 apăsând în succesiune rapidă butoanele sale fizice

Mai există un mod de a închide iPhone 11 folosind butoanele sale fizice și eu îl prefer celui precedent.

Fă următoarele acțiuni în succesiune rapidă: apasă scurt și dă drumul butonului Volum mai mare, urmat de Volum mai mic, iar apoi apasă și menține apăsat butonul lateral.

Apasă Volum mai mare, Volum mai mic și menține apăsat butonul lateral

Ecranul următor este similar celui de urgență, dar are numai două opțiuni. Trage înspre dreapta de glisorul de oprire de sus pentru a închide iPhone 11.

Glisează conform instrucțiunilor pentru a opri dispozitivul

Cum oprești iPhone 11 din Configurări

Dacă nu îți place să apeși butoane fizice sau dacă acestea nu merg, poți să închizi iPhone 11 și din aplicația Configurări. Deschide Configurări și apasă pe General.

Accesează configurări General(e)

Pe următorul ecran, derulează și, apoi, apasă pe ultima opțiune, Opriți.

Închide iPhone 11 din Configurări

La fel ca înainte, pentru a confirma închiderea unui iPhone 11, trebuie să tragi înspre dreapta comutatorul „glisați pentru oprire”.

Glisează pentru a opri iPhone 11

După câteva momente, iPhone 11 se închide.

Crezi că Apple ar trebui să ofere un mod mai simplu de a închide iPhone 11?

Dacă anulezi oricare din cele trei metode descrise de a-l închide, iPhone 11 se încuie și dezactivează Face ID până când introduci codul de acces. Aceasta poate fi o unealtă utilă într-o situație de risc, dar este și enervant dacă ajungi des la acest meniu din greșeală (ceea ce, mai ales dacă ai avut Android înainte, se întâmplă des din cauza scurtăturilor similare). Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne cum închizi tu iPhone 11. Ți se par complicate metodele de mai sus? Crezi că Apple ar trebui să ofere un mod mai simplu de a închide iPhone 11? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate iOS Sistem și Securitate