3 moduri de a porni și opri iPhone 12 (și alte modele de iPhone)

3 moduri de a porni și opri iPhone 12 (și alte modele de iPhone)

Dacă ai un nou iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13, poate fi o provocare să îl deschizi și să-l închizi. Deși modul de pornire al unui iPhone este destul de intuitiv, poate fi complicat să îl oprești, din cauza măsurilor de siguranță introduse ca să nu îți închizi accidental dispozitivul. Dacă vrei să știi cum deschizi un iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13, acest tutorial oferă răspunsul și îți arată și trei moduri de a închide un iPhone:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este valabil atât pentru toate telefoanele din gama iPhone 11 (iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max), cât și pentru gamele iPhone 12 și iPhone 13 (incluzând Mini, Pro și Pro Max) folosind iOS 14 și iOS 15. Dacă nu știi sigur ce model folosești, am creat un tutorial pentru a te ajuta să afli ce iPhone ai.

Cum pornești un iPhone cu butonul lateral

Doar ce ți-ai luat un nou iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13 și nu știi cum să-l pornești. După cum te-ai obișnuit de la alte smartphone-uri, tot ce trebuie să faci este să apeși și să menții apăsat butonul lateral, localizat pe marginea dreaptă a iPhone-ului tău, până când apare logoul Apple pe ecran. Dă drumul butonului și așteaptă ca iPhone-ul tău să pornească.

Butonul lateral de pe un iPhone 12 Mini

Butonul lateral de pe un iPhone 12 Mini

Apoi, introdu codul PIN al cartelei SIM și ar trebui să-ți poți folosi iPhone-ul. Dacă este un dispozitiv nou, poate vrei să schimbi limba de afișare sau să setezi un ton de apel personalizat pe iPhone. Deși modelele recente de iPhone au un buton lateral ca să le pornești, pe alte modele, cum ar fi iPhone SE (2016) de mai jos, trebuie să folosești butonul de pe latura superioară pentru a-ți porni iPhone-ul.

Butonul de pornire de pe iPhone SE (2016)

Butonul de pornire de pe iPhone SE (2016)

PONT: Dacă vrei să dăruiești sau să-ți vinzi iPhone-ul, iată un articol despre cum ștergi conținutul și setările unui iPhone.

Reclamă

Pornește-ți iPhone-ul prin conectarea la o priză

Dacă butonul lateral nu funcționează, există un alt mod de a porni un iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13 fără folosirea butonului. Pur și simplu conectează cablul de încărcare la un încărcător alimentat, o baterie externă sau un port USB alimentat, apoi introdu cablul în smartphone. iPhone-ul ar trebui acum să pornească.

Începe să-ți încarci iPhone-ul și va porni

Începe să-ți încarci iPhone-ul și va porni

NOTĂ: Dacă bateria de pe iPhone-ul tău este la sub trei la sută, telefonul se va încărca până ajunge la această valoare și abia atunci, va porni. Asta se aplică și la următoarea metodă.

Pornește-ți iPhone-ul așezându-l pe un suport de încărcare wireless

Toate iPhone-urile moderne sunt capabile de încărcare wireless. Deci, dacă butonul de pornire nu mai funcționează sau doar vrei să pornești dispozitivul fără să apeși vreun buton, pune-l pe un suport de încărcare wireless, iar iPhone-ul tău va porni.

Plasarea iPhone-ului pe un suport de încărcare pornește dispozitivul

Plasarea iPhone-ului pe un suport de încărcare pornește dispozitivul

Cum oprești un iPhone ținând apăsat butonul lateral și Volum mai mare/mic

Dacă dispozitivul tău nu răspunde sau merge încet sau dacă nu ai un încărcător și vrei să economisești baterie, îți poți închide iPhone-ul folosind trei metode diferite. Să începem cu cel mai cunoscut. Modelele mai vechi de iPhone se închideau ținând apăsat pe același buton folosit la pornire. Însă problema era că dispozitivul se putea închide accidental în buzunar sau în geantă, deci Apple a înlocuit procesul cu unul mai sigur.

Reclamă

Pentru a opri iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13, trebuie să menții apăsat simultan pe butonul lateral și pe unul din butoanele de volum din stânga (nu contează care). Ține apăsate cele două butoane pentru câteva secunde, până ajungi pe ecranul de urgență. Nu le da drumul prea devreme! Dacă apeși scurt pe butonul lateral și cel de volum mai mare, iPhone-ul face o captură de ecran.

Menține apăsat pe butonul lateral și pe Volum mai mare sau mai mic pentru a-ți opri iPhone-ul

Menține apăsat pe butonul lateral și pe Volum mai mare sau mai mic pentru a-ți opri iPhone-ul

Eliberează cele două butoane când ajungi pe ecranul de urgență. Poți vedea opțiunea „glisați pentru oprire” în partea de sus a ecranului. Pentru a-ți închide iPhone-ul, trage glisorul de oprire spre dreapta și așteaptă ca dispozitivul tău să se oprească.

Glisează butonul la dreapta pentru a finaliza procesul

Glisează butonul la dreapta pentru a finaliza procesul

Ecranul de urgență este și cel din care anunți că ești în pericol, deci ai grijă când folosești această metodă. Dacă vrei să eviți cu totul acest risc, s-ar putea să preferi una din următoarele două metode.

Cum oprești un iPhone apăsându-i butoanele fizice în succesiune rapidă

Mai există un mod de a închide iPhone 11 folosind butoanele sale fizice. Asigură-te că ecranul este oprit și fă următoarele acțiuni în succesiune rapidă: apasă scurt butonul Volum mai mare, apoi apasă scurt Volum mai mic, după care apasă și menține apăsat butonul lateral.

Apăsarea butoanelor în succesiune rapidă oprește iPhone-ul

Apăsarea butoanelor în succesiune rapidă oprește iPhone-ul

Ecranul care apare este similar celui de urgență, dar are numai două opțiuni. Trage spre dreapta comutatorul „glisați pentru oprire” din partea de sus pentru a închide iPhone-ul.

Trebuie să confirmi acțiunea folosind glisorul

Trebuie să confirmi acțiunea folosind glisorul

Cum oprești un iPhone din Configurări

Dacă nu-ți place să trebuiască să menții apăsate butoane sau dacă acestea nu merg, poți să-ți închizi iPhone-ul și din aplicația Configurări. Deschide Configurări și apasă pe General. Pe următorul ecran, derulează și, apoi, apasă pe ultima opțiune, Opriți.

Deschide Configurări, apasă pe General, apoi derulează până la capăt și apasă pe Opriți

Deschide Configurări, apasă pe General, apoi derulează până la capăt și apasă pe Opriți

La fel ca înainte, pentru a confirma închiderea iPhone-ului tău, trebuie să tragi înspre dreapta comutatorul „glisați pentru oprire”. După câteva momente, iPhone-ul tău se închide.

Glisează pentru a finaliza închiderea iPhone-ului tău

Glisează pentru a finaliza închiderea iPhone-ului tău

NOTĂ: Dacă anulezi oricare din cele trei metode descrise de a-l închide, iPhone-ul se blochează și dezactivează recunoașterea facială până când introduci codul de acces. Aceasta poate fi o unealtă utilă într-o situație de risc, dar este și enervant dacă ajungi des la acest meniu din greșeală (ceea ce, mai ales dacă ai avut Android înainte, se poate întâmpla des din cauza scurtăturilor similare).

Crezi că Apple ar trebui să ofere un mod mai simplu de a închide un iPhone?

Acum știi trei moduri de a porni un iPhone 11, iPhone 12 sau iPhone 13 și trei metode de a-l opri. Înainte de-a închide acest tutorial, te rugăm să ne spui cum îți închizi tu iPhone-ul. Ți se par complicate metodele de mai sus? Crezi că Apple ar trebui să ofere un mod mai simplu de a închide un iPhone? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate iOS Sistem și Securitate