Vrei să fii Editor Tech în echipa Digital Citizen?

Vrei să fii Editor Tech în echipa Digital Citizen?

Îți plac tehnologia, limba engleză și scrisul? Îți place să-ți ajuți semenii și să-i înveți ceea ce știi? Vrei un job pe care-l poți face din confortul biroului tău de acasă? Vrei să lucrezi într-o echipă mică, pasionată de ceea ce face, tânără și relaxată, fără procese de lucru corporate și șefi bătuți în cap? Atunci hai în echipa Digital Citizen. Căutăm un editor tech, care să scrie alături de noi pentru publicațiile digitalcitizen.life și digitalcitizen.ro.

Reclamă

Cine suntem noi?

Echipa Digital Citizen este formată din trei prieteni (Ciprian, Diana și Codruț), care scriu despre tehnologie pentru oameni care vor să învețe cum să-și folosească calculatoarele, telefoanele și gadget-urile de zi cu zi. Avem peste 1 milion de persoane care ne accesează site-urile în fiecare lună. Cei mai mulți cititori ai noștri sunt din SUA, India, Anglia, Canada, România și Australia.

Colaborăm cu branduri de prestigiu precum ASUS, Samsung, TP-Link, OnePlus, AMD, Intel și altele. Pe parcursul timpului ne-am făcut o reputație de buni profesioniști, care livrează materiale de calitate atât pentru cititori, cât și pentru companiile cu care colaborăm.

Echipa este condusă de Ciprian Rusen, expert în tehnologie, autor și blogger cu multă experiență, recunoscut de Microsoft drept Windows Insider MVP. Până în prezent, Ciprian a scris 9 cărți publicate internațional la edituri de prestigiu precum Microsoft Press, Wiley și For Dummies.

În echipa noastră avem o atmosferă relaxată, orientată către a ne face treaba cât mai bine și a scrie materiale de foarte bună calitate. Râdem când primim cel mai tare compliment pe care-l poți primi pe internet: alte site-uri copiază ceea ce facem ori se chinuie să vină cu materiale și mai bune decât ale noastre. Nu uităm să glumim și uneori să mai facem și mișto-uri ori meme-uri unii de alții, dar fără să depășim normele bunului simț.

Ce cunoștințe sunt necesare:

 • O bună înțelegere a tehnologiei în general. Dacă ai studii în domeniu este și mai bine, dar nu reprezintă o cerință obligatorie.
 • O foarte bună cunoaștere a limbii engleze dar și a limbii române.
 • Cunoștințe tehnice despre Windows, Android și/sau iOS, aplicații pentru aceste ecosisteme, hardware, smartphone-uri, tablete și diverse alte tipuri de gadget-uri din zona consumer-tech.
 • Dacă ai cunoștințe despre macOS, Chrome OS, Linux, sunt binevenite, dar nu obligatorii.
 • Să știi să realizezi tutoriale, recenzii, analize și, uneori, știri despre consumer tech.
 • Capacitatea de a explica simplu și pe înțelesul tuturor termeni și concepte tehnice. Audiența noastră o reprezintă oamenii obișnuiți, care NU SUNT specialiști în tehnologie. Drept urmare preferăm să evităm “geek-talk” în materialele noastre.
 • Să știi să lucrezi cu mașini virtuale în VMWare Player ori Virtualbox (soluții gratuite)

Ce vei avea de făcut ca Editor Tech:

 • Duminică sau cel târziu luni dimineața primești planul editorial cu articolele pe care le ai de realizat în săptămâna care începe. Planul editorial se face într-o aplicație web de Task Management, foarte vizuală și ușor de folosit.
 • Vei scrie mai întâi versiunea în engleză a fiecărui articol, în Google Docs, și-l vei partaja cu colegii tăi, care-ți vor da feedback.
 • Cu siguranță vei primi sugestii, comentarii, cereri de îmbunătățire a materialului respectiv.
 • După ce le rezolvi și primești OK-ul de la coordonatorul echipei editoriale, poți realiza traducerea în română a aceluiași material.
 • Pentru a scrie un material de calitate sunt necesare următoarele:
  • Să citești alte articole de pe internet despre subiectul primit și să-ți notezi ce idei îți plac și le consideri importante de acoperit în materialul tău
  • Să cauți pe Google termeni cheie relevanți pentru subiectul primit și să vezi ce alți termeni complementari îți sugerează Google (People Also Ask)
  • Să folosești o aplicație internă Digital Citizen de keyword research, care-ți spune ce lucruri complementare sunt căutate pe subiectul respectiv
  • Să testezi tu însuți pașii prin care trebuie să treci pentru a scrie un material complet despre subiectul respectiv (adesea vei vedea că alte publicații emit lucruri importante)
  • Pe baza acestor date, gândești o structură a articolului pe care o validezi cu coordonatorul echipei ori cu unul dintre colegii tăi cu experiență
  • Realizezi capturi de ecran pentru toți pașii/secțiunile importante din articol, astfel încât să fie ușor de înțeles pentru cititor ce are de făcut
 • Să comunici cu echipa Digital Citizen prin Slack, WhatsApp ori telefon

Cum lucrăm

Toată munca se realizează de la distanță. Echipa noastră lucrează exclusiv de acasă și ne întâlnim cu toții doar de câteva ori pe an. Nu avem birouri ori sediu și nici nu intenționăm să avem prea curând. Programul de lucru este flexibil, în sensul că ți-l faci singur(ă). Ce dorim de la tine este să realizezi planul editorial al fiecărei săptămâni, fără excepție. Nu impunem volume imense de muncă decât rareori, în condiții excepționale. Tu decizi dacă vrei să lucrezi ziua ori noaptea, în weekend sau exclusiv de luni până vineri.

De ce echipamente ai nevoie pentru job:

 • Să ai un calculator/laptop cu Windows 10 și o conexiune la internet, pe care să-ți scrii materialele
 • Să fii dispus(ă) să instalezi Windows 11 pe PC drept sistem de operare principal ori într-o mașină virtuală. Noi am început deja pregătirile pentru lansarea acestui sistem de operare și va fi important pentru noi să scrii materiale despre Windows 11.

Cum aplici pentru acest job?

Ca să începem discuția despre o posibilă colaborare ori angajare, dă-ne un mesaj la [email protected]. Trimite-ne un CV actualizat în limba engleză și o scrisoare de intenție în care ne spui despre tine, de ce te interesează acest job și ce așteptări ai. De asemenea, ideal ar fi să arunci o privire pe site-urile noastre și să ne spui 1-2 elemente care-ți plac și dacă observi ceva ce merită îmbunătățit.

Detalii despre remunerație și alte beneficii le vom discuta în privat, după ce aflăm mai multe despre tine, ce cunoștințe ai, ce te interesează și ce nevoi ai, inclusiv financiare. Deși nu dăm mai multe detalii acum, te asigurăm că suntem competitivi din punct de vedere al salarizării.

Descoperă: Productivitate Blog Știri