Windows 10 May 2021 Update: Ce este nou și ce a fost eliminat?

Windows 10 May 2021 Update: Ce este nou și ce a fost eliminat?

A unsprezecea actualizare „majoră” pentru Windows 10 este Windows 10 May 2021 Update sau versiunea 21H1. Începând cu 18 mai 2021, Microsoft îl oferă într-un ritm discret către utilizatorii din întreaga lume. În primul rând, această actualizare ajunge la utilizatorii care apasă pe butonul „Căutați actualizări” din Windows Update și apoi la ceilalți, în timp ce compania colectează date despre stabilitatea actualizării. Dacă vrei să știi ce este nou și ce a fost eliminat din Windows 10, citește acest articol:

Reclamă

Windows 10 May 2021 Update aduce puține lucruri noi

Această actualizare este una mai degrabă minoră, axată în principal pe remedierea bugurilor și îmbunătățirea calității caracteristicilor introduse în precedenta actualizare - Windows 10 October 2020 Update. Lista noilor caracteristici este incredibil de scurtă și dezamăgitoare:

Windows Hello a primit unele îmbunătățiri

Windows Hello a primit unele îmbunătățiri

  • Windows Hello pentru autentificarea biometrică primește suport pentru mai multe camere. Acum îți permite să setezi o altă cameră implicită atunci când ai un monitor high-end cu cameră web integrată. Acest lucru este util pentru dispozitivele Surface, dacă utilizatorii lor vor să se conecteze la un monitor cu o cameră web suplimentară. Este o nișă destul de mică de utilizatori, nu-i așa?
  • Windows Defender Application Guard a primit îmbunătățiri ale performanței, inclusiv optimizarea timpului de deschidere a documentelor Microsoft Office.
  • Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) are o îmbunătățire a performanței actualizărilor pentru scenarii de lucru la distanță.

Așa cum ai intuit deja, majoritatea utilizatorilor nici măcar nu vor observa că există ceva nou când vine vorba de caracteristicile adăugate la Windows 10. Cu toate acestea, ne vom bucura de o experiență de utilizare ceva mai bună, cu mai puține buguri decât actualizarea anterioară pentru Windows 10.

Vechiul Microsoft Edge a fost eliminat din Windows 10

Actualizarea Windows 10 May 2021 Update introduce câteva modificări sub formă de funcții eliminate sau depreciate, care nu mai primesc suport. Cea mai interesantă modificare este eliminarea versiunii vechi a Microsoft Edge. Din 9 martie 2021, această versiune nu mai primește suport. Microsoft promovează activ noul Edge, bazat pe motorul de redare Chromium, care funcționează și cu extensii de Google Chrome.

Versiunea veche de Microsoft Edge a fost scoasă din Windows 10

Versiunea veche de Microsoft Edge a fost scoasă din Windows 10

Ne place această nouă versiune și o recomandăm tuturor cititorilor noștri. Pentru a vă ajuta, am început deja procesul de actualizare al tutorialelor noastre de Microsoft Edge, ca să se refere la noua versiune.

Reclamă

PONT: Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale noului browser Microsoft Edge este Colecții. Ni se pare utilă și îți recomandăm să o încerci. S-ar putea să-ți placă și ție.

Sincronizarea setărilor de personalizare pentru Windows 10 este depreciată

În Windows 10, poți să ai setările de personalizare sincronizate pe toate dispozitivele unde folosești același cont Microsoft. Lista include imaginea de fundal, expunerea de diapozitive, culorile de accent și imaginile de pe ecranul de blocare.

Setările de personalizare pentru Windows 10

Setările de personalizare pentru Windows 10

Această caracteristică funcționează în continuare în Windows 10 May 2021 Update, dar nu mai este dezvoltată și este planificată eliminarea sa într-o viitoare actualizare pentru Windows 10. Știm că mulți utilizatori au ignorat această funcție de sincronizare, în timp ce alții o detestau. Totuși, nouă ne-a plăcut și ne întristează să o vedem planificată pentru pensionare.

PONT: Vorbind de imagini de fundal, dacă nu ți-ai schimbat wallpaperul de mult timp, citește 4 metode de a schimba imaginea de fundal de pe desktop în Windows 10.

Alte caracteristici tehnice care sunt eliminate sau depreciate din Windows 10

Microsoft a decis să elimine driverul de afișare la distanță Windows 2000 Display Driver Model (XDDM). Este o caracteristică foarte tehnică care privește numai dezvoltatorii și furnizorii independenți de software care utilizează drivere de afișare la distanță bazate pe XDDM. Aceștia ar trebui să planifice o migrare la modelul de drivere WDDM.

Un alt instrument depreciat este linia de comandă Windows Management Instrumentation (WMIC). Instrumentul este depreciat pentru Windows Server și este înlocuit de Windows PowerShell pentru WMI. De reținut că această depreciere se aplică numai instrumentului de gestionare a liniei de comandă și WMI în sine nu este afectat.

Toate acestea sunt lucruri neinteligibile și neinteresante pentru mulți utilizatori de Windows 10. Esența este că nu vom fi afectați negativ de aceste eliminări și deprecieri de caracteristici.

Vrei să instalezi Windows 10 May 2021 Update?

Înainte de a închide acest articol, comentează mai jos și spune-ne dacă vrei actualizarea Windows 10 May 2021 Update. În următoarele câteva zile, vom publica articole despre toate modalitățile de descărcare și instalare. De asemenea, vom publica și un ghid despre cum să amâni această actualizare, dacă vrei acest lucru. Urmărește-ne cu atenție și citește următoarele noastre articole.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Sistem și Securitate Windows