Cum împarți conexiunea de internet de pe Android cu un PC cu Windows, prin USB

Partajarea conexiunii de internet de pe smartphone-ul tău cu Android, cu un PC cu Windows, prin intermediul unui cablu USB, se numește tethering USB. Este una dintre cele mai ușoare și mai de încredere metode de a obține acces la internet pe PC, laptop, convertibil sau tabletă, atunci când călătorești. Dacă nu ai acces la o rețea Wi-Fi publică gratuită, dar ai un abonament generos de date pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, s-ar putea să vrei să împarți conexiunea și cu celelalte calculatoare sau dispozitive cu Windows pe care le ai. Iată cum poți să îți partajezi conexiunea de internet de pe Android printr-un cablu USB:

NOTĂ: Pentru a crea acest ghid, am folosit un smartphone Motorola Nexus 6, cu Android 7.0 Marshmallow. Deși unele capturi de ecran s-ar putea să fie puțin diferite pe un smartphone cu o altă versiune de Android, majoritatea setărilor ar trebui să arate și să funcționeze la fel.

Pasul 1. Activează conexiunea de date/internet pe smartphone-ul tău cu Android

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să te asiguri că smartphone-ul tău cu Android are conexiune la internet. Aceasta se activează din Setări. Trage cu degetul din partea de sus a ecranului și apasă pe butonul Setări. Este cel care arată ca o mică rotiță dințată.

Pe ecranul Setări, derulează până la secțiunea Wireless și rețele și apasă pe Utilizarea datelor.

Caută o setare numită Date mobile și asigură-te că este activată.

Pasul 2. Conectează-ți smartphone-ul cu Android la PC-ul cu Windows, folosind un cablu USB

Folosește un cablu USB pentru a îți conecta smartphone-ul cu Android la PC-ul cu Windows. Dacă încă îl mai ai, este preferabil să folosești cablul USB original pe care l-ai primit odată cu smartphone-ul.

De asemenea, dacă folosești un PC desktop, este recomandat să folosești unul dintre porturile USB din spatele lui, pentru a conecta cablul USB. Aceste porturi sunt, de obicei, mai rapide decât cele din față.

Pasul 3. Activează opțiunea Tethering prin USB, pe smartphone-ul tău cu Android

După ce ți-ai conectat smarthpne-ul cu Android la PC-ul cu Windows, mergi înapoi la Setările telefonului. Apoi mergi la Wireless și rețele apasă pe Mai multe.

Apasă pe Tethering și hotspot portabil.

Prima opțiune pe care o vei vedea în Tethering și hotspot portabil se numește Tethering prin USB și, în mod implicit, este dezactivată.

Activează comutatorul Tethering prin USB.

Pasul 4. Așteaptă până când PC-ul tău cu Windows instalează driverele necesare

Pe PC-ul tău cu Windows, s-ar putea să vezi că sistemul de operare instalează o serie de drivere. Acestea sunt necesare pentru ca tethering-ul prin USB să funcționeze, deoarece smartphone-ul cu Android va lucra ca un modem USB. Acest proces ar trebui să fie terminat într-un minut ori două și va avea loc doar o singură dată, atunci când îți folosești prima oară smartphone-ul pentru a îți conecta PC-ul la internet prin USB.

Asta a fost tot! Acum ar trebui să ai o conexiune funcțională de internet pe PC-ul cu Windows, prin cablul USB conectat la smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Deschide-ți browser-ul web favorit și începe să navighezi pe internet.

Fii atent la următoarele aspecte:

Deși accesul la internet prin conexiunea USB a smartphone-ului tău cu Android este ușoară, nu uita de următoarele lucruri:

  • Îți vei folosi abonamentul de date mobil, ceea ce poate să însemne costuri mari dacă îi depășești limitele, în funcție de contractul pe care îl ai cu operatorul tău de telefonie mobilă.
  • În timp ce îți folosești conexiunea de internet de pe smartphone prin USB, el se va încărca încet. Deși acesta poate să fie un lucru bun deorece smartphone-ul nu își va consuma bateria, poate să fie și o problemă dacă dispozitivul tău cu Windows este un latpop ori o tabletă și nu este conectat(ă) la priză. În acest caz, bateria laptopului sau a tabletei se va descărca mai repede decât în mod normal, deoarece îți încarcă și telefonul.

Concluzie

Acum știi cât de ușor este să îți folosești smartphone-ul sau tableta cu Android pentru a obține acces la internet pe orice PC cu Windows, fie că este vorba de un calculator desktop, un laptop, un convertibil ori o tabletă. Îți este utilă această caracteristică? O folosești des? Spune-ne în comentariile de mai jos.