5 moduri de a accesa Setări pe Android

Setările sunt o parte vitală a experienței tale pe Android. Ele conțin tot ce îți trebuie pentru a-ți seta și personaliza smartphone-ul în funcție de preferințele tale. Deși poți intui cum accesezi Setările pe Android, poți întâlni niște probleme, mai ales pe un smartphone nou, cu o versiune de Android care nu îți este familiară. Citește acest tutorial pentru a afla cum accesezi Setările pe Android:

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro rulând Android 9 Pie. Procedurile sunt similare pe toate dispozitivele cu Android, deci ar trebui să te poți descurca și dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, Nokia sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

1. Deschide Setări pe Android din ecranul Toate Aplicațiile

Dacă folosești un smartphone nou cu Android, ecranul Toate Aplicațiile este un mod sigur de a ajunge la aplicația Setări. Pe ecranul principal, glisează de jos în sus sau apasă pe butonul Toate aplicațiile, care este disponibil pe majoritatea smartphone-urilor cu Android, pentru accesa ecranul Toate Aplicațiile.

Glisează în sus din ecranul principal pentru a deschide Toate Aplicațiile

După ce ajungi în ecranul Toate Aplicațiile, găsește aplicația Setări și apasă pe ea. Pictograma sa arată ca o roată dințată. Asta deschide Setările de pe Android.

Apasă pe aplicația Setări pentru a o deschide

PONT: Dacă nu găsești Setări, poți să introduci cuvântul "setări" în câmpul de căutare afișat în partea de sus a ecranului Toate Aplicațiile.

2. Deschide Setări pe Android folosind scurtătura de pe ecranul principal

Dacă ai nevoie să accesezi des Setări pe Android, poți crea o scurtătură pe ecranul principal al smartphone-ului tău. Glisează în sus sau apasă pe butonul Toate aplicațiile și găsește aplicația Setări. Dacă ții apăsat pe ea și îți miști degetul, o poți trage într-un spațiu liber de pe ecranul principal.

Trage și plasează pictograma pentru a crea o scurtătură pe ecranul principal

Ridică degetul de pe ecran pentru a plasa scurtătura oriunde vrei pe ecranul principal.

Scurtătura este plasată pe ecranul principal

Acum poți deschide Setări pe Android direct de pe ecranul tău principal, apăsând pe scurtătura lui.

PONT: Pentru a afla mai multe despre personalizarea ecranului principal al Androidului tău, citește 7 metode de personalizare pentru ecranul principal al dispozitivului tău cu Android.

3. Deschide Setări pe Android din bara de Favorite

Pe smartphone-ul tău cu Android, bara Favorite este afișată în partea de jos a ecranului și poți plasa în ea aplicațiile tale favorite. Acestea sunt apoi afișate pe toate paginile ecranului principal. Pentru a avea Setările și mai la îndemână, le poți adăuga în Favorite.

Mai întâi, glisează în sus sau apasă pe butonul Toate aplicațiile. Apoi, ține apăsat pe aplicația Setări. Mișcă-ți degetul și trage-o fie într-o poziție liberă, fie într-un folder în bara Favorite.

Trage și plasează pictograma Setări într-un spațiu liber din bara Favorite

Scurtătura este adăugată și o poți folosi pentru a accesa Setări pe Android.

Folosește pictograma din aplicațiile favorite pentru a accesa aplicația

4. Deschide Setări pe Android din setările rapide

Poți găsi o scurtătură pentru aplicația Setări în meniul de setări rapide. Pentru a deschide setările rapide, glisează în jos din partea de sus a ecranului.

Glisează în jos din partea de sus a ecranului pentru a deschide setările rapide

În funcție de smartphone-ul tău și de ecranul pe care te afli când glisezi, această acțiune deschide fie vizualizarea compactă, fie vizualizarea detaliată a setărilor rapide. Pe anumite smartphone-uri, vizualizarea compactă afișează o pictogramă care arată ca o roată dințată, pe care o poți folosi pentru a ajunge la Setări Android.

Roata dințată din setările rapide compacte

Dacă nu găsești acolo pictograma Setări, glisează din nou în jos pentru a accesa meniul extins al setărilor rapide. Pe smartphone-ul nostru, pictograma roată dințată este afișată numai în setările rapide extinse, în colțul din dreapta jos.

Roata dințată din meniul extins al setărilor rapide

PONT: Pentru a afla mai multe despre personalizarea setărilor rapide pe Android, citește Personalizează setările rapide disponibile pe telefoane și tablete cu Android.

5. Deschide Setări pe Android cu Asistentul Google

Dacă îți place să folosești Asistentul Google, mai întâi asigură-te că te ascultă fie spunând "Ok, Google", fie apăsând pe pictograma microfon din bara de căutare de pe ecranul principal.

Apasă pe pictograma microfon pentru a activa Asistentul Google

Apoi spune "settings" pentru a deschide Setări pe Android.

NOTĂ: Asistentul Google nu funcționează în limba română, deci trebuie să schimbi limba pentru acesta în engleză sau în altă limbă în care este disponibil pentru a-l putea folosi.

Care metodă de a deschide Setări îți place?

Noi accesăm Setări pe Android destul de des pe smartphone-ul nostru, deci am decis să folosim bara Favorite pentru a accesa aplicația mai ușor. Însă, poate tu preferi altă scurtătură pentru a o deschide. Înainte de a închide, spune-ne cât de des accesezi Setări? Ce modifici cel mai mult? Pe care dintre metodele ilustrate mai sus o preferi? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Android Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate