5 moduri de a accesa meniul Setări pe Android

5 moduri de a accesa meniul Setări pe Android

Setările sunt o parte vitală a utilizării sistemului Android. Acestea conțin tot ce ai nevoie pentru a-ți configura și personaliza smartphone-ul în funcție de preferințele tale. Accesarea Setărilor pe Android este destul de intuitivă, dar este posibil să întâmpini unele probleme, în special pe un smartphone nou, cu o versiune de Android care nu îți este familiară. Citește acest tutorial pentru a afla cum să deschizi meniul Setări pe Android:

Reclamă

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un Google Pixel 4a cu Android 12 și un Samsung Galaxy A51 care folosește Android 11. Procedurile sunt similare pe toate dispozitivele cu Android, așa că ar trebui să te poți descurca chiar dacă ai un smartphone de la Xiaomi , Huawei, Nokia, Asus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă.

1. Deschide Setări pe Android din ecranul Toate aplicațiile

Chiar având aceeași versiune de Android, interfața cu utilizatorul este ușor diferită de la un producător la altul. Indiferent de aspect însă, locul în care vei găsi întotdeauna Setări este în ecranul Toate aplicațiile. Pe Ecranul de pornire, glisează în sus sau atinge butonul Toate aplicațiile, care este disponibil pe majoritatea smartphone-urilor Android. Pe ecranul Toate aplicațiile, derulează până ajungi la aplicația Setări și atinge-i pictograma (o roată dințată). Această acțiune deschide meniul Setări pe Android. Iată cum arată pe Pixel 4a, care rulează Android 12:

Deschide Setări din ecranul Toate aplicațiile pe Android 12

Deschide Setări din ecranul Toate aplicațiile pe Android 12

Pe Samsung A51, care rulează Android 11, singura diferență este că, în loc să derulezi, trebuie să glisezi spre stânga pentru a naviga prin paginile de aplicații. De cele mai multe ori, nu vei avea nevoie sa schimbi pagina însă, pentru că pe dispozitivele Samsung Galaxy noi, aplicația Setări este pe prima pagină:

Deschide Setări din ecranul Toate aplicațiile pe dispozitive Samsung

Deschide Setări din ecranul Toate aplicațiile pe dispozitive Samsung

SFAT: Dacă nu găsești pictograma Setări, poți introduce și cuvântul „setări” în câmpul de căutare afișat în partea de sus a ecranului Toate aplicațiile. Acest lucru se aplică atât pentru Android 11, cât și pentru Android 12.

Reclamă

2. Deschide Setări pe Android folosind scurtătura de pe Ecranul de pornire

Dacă ai nevoie să accesezi des Setări pe Android, poți crea o scurtătură pe Ecranul de pornire al smartphone-ului. Pentru Android 12, glisează în sus sau atinge butonul Toate aplicațiile și găsește aplicația Setări. Dacă ții apăsat pe ea și îți miști degetul, va apărea Ecranul de pornire sub pictogramă. După ce apare, poți poziționa scurtătura așa cum dorești. Ridică degetul de pe ecran pentru a fixa pictograma. Data viitoare când trebuie să deschizi meniul Setări pe Android, poți face acest lucru atingând scurtătura nou-creată pe Ecranul de pornire.

Creează o scurtătură pentru Setări pe Ecranul de pornire pe Android 12

Creează o scurtătură pentru Setări pe Ecranul de pornire pe Android 12

Pe dispozitivele Samsung Galaxy, procedura este foarte asemănătoare: și aici, trebuie să deschizi ecranul Toate aplicațiile, să găsești pictograma Setări și să ții degetul apăsat pe ea. Diferența este că nu trebuie să miști degetul pentru a face să apară Ecranul de pornire. Continuă să ții degetul pe ecran. Odată ce apare Ecranul de pornire, plasează pictograma unde dorești și ridică degetul.

Creează o scurtătură pentru Setări pe Ecranul de pornire pe dispozitivele Samsung cu Android 11

Creează o scurtătură pentru Setări pe Ecranul de pornire pe dispozitivele Samsung cu Android 11

SFAT: Dacă vrei mai multe detalii despre adăugarea și eliminarea pictogramelor de pe Ecranul de pornire, avem un tutorial simplu pentru Android 12 și unul pentru dispozitivele Samsung Galaxy care rulează Android 11.

Reclamă

3. Deschide Setările pe Android din bara de Favorite

Pe smartphone-urile Android, bara Favorite este secțiunea de jos a Ecranului de pornire. Această secțiune rămâne pe ecran, indiferent pe ce pagină a Ecranului de pornire te afli, și poți plasa mai multe pictograme în ea. Multe smartphone-uri au deja o scurtătură pentru Setări în bara Favorite. De exemplu, pe Google Pixel 4a cu Android 12, poți atinge pictograma direct din Ecranul de pornire:

Deschide Setări cu ajutorul scurtăturii din bara Favorite pe Android 12

Deschide Setări cu ajutorul scurtăturii din bara Favorite pe Android 12

Pe alte dispozitive, cum ar fi Samsung Galaxy A51, care rulează Android 11, aplicația Setări nu se află în bara Favorite, dar poți adăuga o scurtătură acolo. Mai întâi, glisează în sus sau atinge butonul Toate aplicațiile. Apoi, apasă și ține apăsat pe aplicația Setări. Continuă să ții degetul pe ecran și vei observa că apare ecranul de pornire. Trage apoi scurtătura în bara Favorite, fie într-un loc gol, fie într-un folder.

Creează o scurtătură pentru Setări pe bara Favorite pe dispozitivele Samsung cu Android 11

Creează o scurtătură pentru Setări pe bara Favorite pe dispozitivele Samsung cu Android 11

SFAT: Pentru a afla mai multe despre personalizarea ecranului de pornire Android, citește Personalizarea Ecranului de pornire din Android în 6 pași simpli.

4. Deschide Setările pe Android din Setări rapide

Poți găsi o scurtătură pentru aplicația Setări în meniul Setări rapide. Pentru a deschide Setările rapide, glisează în jos din partea de sus a ecranului. Pe unele dispozitive, obții același rezultat glisând în jos din orice parte a ecranului de pornire. Pe unele smartphone-uri Xiaomi, cum ar fi Xiaomi 11T, pe care l-am testat cu ceva timp în urmă, în mod implicit, trebuie să tragi în jos din partea dreaptă a ecranului pentru a accesa Centrul de control (versiunea Xiaomi a Setărilor rapide).

Reclamă

În funcție de smartphone-ul tău și de ecranul de pe care glisezi, operațiunea deschide fie vizualizarea compactă, fie vizualizarea detaliată a Setărilor rapide. Pe unele smartphone-uri, vizualizarea compactă afișează o pictogramă asemănătoare unei roți dințate, pe care o poți folosi pentru a accesa meniul Setări pe Android. Pe Samsung Galaxy A51, care rulează Android 11, pictograma se află în colțul din dreapta sus al meniului Setări rapide:

Accesează Setări rapide glisând în jos din marginea superioară a ecranului

Accesează Setări rapide glisând în jos din marginea superioară a ecranului

Dacă nu găsești pictograma Setări în vizualizarea compactă, glisează din nou în jos pentru a accesa meniul extins Setări rapide. Pe Pixel 4a, pictograma Setări este afișată numai în meniul extins:

Extinde Setările rapide și apasă pe pictograma pentru Setări

Extinde Setările rapide și apasă pe pictograma pentru Setări

SFAT: Dacă vrei să citești și despre personalizarea Setărilor rapide pe Android, avem un articol pentru tine: Cum personalizezi setările rapide din Android.

5. Deschide Setările pe Android cu Asistentul Google

Dacă îți place să utilizezi Asistentul Google, asigură-te mai întâi că te ascultă fie rostind „OK Google”, fie atingând pictograma reprezentând un microfon din bara de căutare de pe Ecranul de pornire. Apoi, spune „settings” pentru a deschide meniul Setări. Iată cum arată pe Pixel 4a (stânga) și Samsung A51 (dreapta) butonul de activare a Asistentului Google.

Deschide Setări cu ajutorul Asistentului Google

Deschide Setări cu ajutorul Asistentului Google

Care este pentru tine cel mai simplu mod de a deschide aplicația Setări?

Noi accesăm destul de des meniul Setări pe smartphone-urile noastre cu Android, așa că am decis să folosim bara Favorite pentru a accesa mai ușor aplicația. Tu poate preferi o altă metodă pentru deschiderea acesteia. Înainte de a închide această pagină, spune-ne cât de des accesezi Setări. Ce setare modifici cel mai mult? Pe care dintre metodele ilustrate mai sus o preferi? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Android Ghiduri Sistem și Securitate