Review Huawei P20: cameră excelentă la un preț mai redus

Review Huawei P20: cameră excelentă la un preț mai redus
Rating

Huawei a primit foarte multe aprecieri din partea presei pentru lansarea modelului Huawei P20 Pro, mai ales în ceea ce privește abilitățile sale fotografice. Mulți au declarat că este cel mai bun smartphone pentru fotografie. Compania a lansat si un model puțin mai ieftin, Huawei P20, cu un aspect aproape identic, hardware similar și două camere principale în loc de trei. Persoanele care nu își pot permite modelul cel mai scump, dar vor o experiență fotografică de calitate, vor fi interesate de Huawei P20. După ce am testat acest model timp de trei săptămâni, iată părerea noastră despre el:

Reclamă

Huawei P20: Pentru cine este o alegere potrivită?

Huawei P20 este o alegere foarte bună pentru:

  • Utilizatorii care vor o experiență foto excelentă dar nu-și permit prețul unui Huawei P20 Pro
  • Persoanele care își doresc un smartphone frumos, cu un design reușit
  • Utilizatorii care vor hardware puternic

Pro și contra

Acestea sunt punctele forte ale Huawei P20:

  • Oferă o experiență fotografică de foarte bună calitate
  • Arată foarte bine și este confortabil în utilizare
  • Are hardware modern, care face față oricăror aplicații și jocuri
  • Autonomia bateriei este excelentă
  • Deblocare foarte rapidă prin detecția feței ori senzorul de amprentă
  • Vine cu ultima versiune Android 8.1 Oreo
  • Interfața de utilizare EMUI 8.1.0 arată foarte bine și oferă multe opțiuni de personalizare

Există și câteva neajunsuri:

  • Ecranul folosește un panou IPS LCD și nu unul AMOLED
  • Are o certificare IP53 pentru rezistență moderată la praf și stropi de apă
  • Rata de aspect a ecranului este de 18,7:9 (ușor neobișnuită) și uneori generează mici artefacte vizuale în câteva aplicații și jocuri
  • Are o fantă în partea de sus a ecranului, la fel ca iPhone X. Din fericire poate fi ascunsă din software
  • Nu oferă încărcare wireless
Notă produs 4/5

Verdict

Huawei P20 este un smartphone echilibrat, care are multe dintre punctele forte ale fratelui său mai scump, la un preț mai redus. Însă competiția oferă, la un preț similar, un ecran mai bun și rezistență la apă. Acestea sunt cele mai importante slăbiciuni ale Huawei P20. Dacă nu ai o problemă cu ele, te vei bucura de o experiență foto excelentă, performanțe foarte bune și rapiditate în tot ceea ce faci. Adaugă aspectul său foarte plăcut și Huawei P20 s-ar putea să fie următorul tău smartphone favorit. Nouă ne-a plăcut foarte mult să-l testăm.

Despachetarea Huawei P20

Telefonul Huawei P20 vine într-o cutie simplă și albă, cu logoul companiei în partea de sus, numele telefonului în mijloc și o mențiune a sistemului foto Leica, cu două camere.

Huawei P20
Huawei P20

Pe spate și pe laterale, sunt câteva abțibilduri cu informații despre producătorului dispozitivului și ce vei găsi în pachet. Atunci când deschizi cutia, vezi imediat smartphone-ul.

Huawei P20
Huawei P20

După ce despachetezi totul, vei găsi următoarele: telefonul Huawei P20, încărcătorul, un cablu USB la USB Type-C, o pereche de căști USB Type-C, un adaptor de la USB Type-C la o mufă 3,5 mm pentru căști, un ac pentru scoaterea tăviței pentru cartela SIM, o carcasă din silicon moale, garanția și ghidul pentru pornirea rapidă.

Huawei P20
Huawei P20

Dacă vrei să vezi un clip video cu toată experiența de despachetare, vezi înregistrarea de mai jos.

Experiența de despachetare pentru Huawei P20 este una plăcută, iar totul arată la fel ca la modelul mai scump, P20 Pro. Pachetul are inclusiv toate accesoriile disponibile pentru modelul mai scump.

Design și calitatea construcției

Huawei P20 este disponibil în trei culori: negru, albastru și roz. Huawei menționează și alte două culori pe saitul lor (Twilight și Auriu), dar acestea nu sunt deocamdată în magazinele de la noi. Din fericire, toate versiunile de culoare arată foarte bine, iar nouă ne place foarte mult versiunea albastră, pe care am și testat-o.

Huawei P20 folosește sticlă curbată care este un magnet pentru amprente. Design-ul său este unul unibody, fără spate detașabil. Drept urmare, nu poți înlocui cu ușurință bateria și alte componente. Design-ul său nu este foarte diferit de ceea ce vezi la alte smartphone-uri lansate în 2018, dar culorile sale unice și corpul din sticlă îl fac să iasă în evidență foarte ușor.

Huawei P20
Huawei P20

Marginile laterale ale telefonului Huawei P20 sunt realizate din metal și arată bine, dar sunt alunecoase, la fel ca și restul telefonului. Pe partea dreaptă sunt butonul pentru Pornire/Oprire și cel pentru controlul volumului. Un aspect plăcut este faptul că butonul Pornire/Oprire are o culoare și textură diferite, fiind ușor de identificat, inclusiv atunci când nu te uiți la telefon.

Huawei P20
Huawei P20

Pe partea stângă a Huawei P20, este tăvița pentru cartela SIM care poate fi scoasă folosind acul din pachet.

Huawei P20
Huawei P20

În partea de jos a telefonului, avem portul USB Type-C, folosit atât pentru alimentare cât și pentru căști. Lângă el este boxa. Din păcate, nu avem o mufă audio, la fel ca pe Huawei P20 Pro. în partea de jos a ecranului este senzorul pentru amprente, care poate fi folosit și pentru navigare, folosind gesturi.

Huawei P20
Huawei P20

Pe partea de sus a telefonului, este fanta, care include și camera pentru selfie-uri, senzori pentru deblocarea telefonului folosind identificarea facială și un receptor.

Huawei P20
Huawei P20

Spatele Huawei P20 este realizat din sticlă. Așa cum se vede mai jos, arată superb și este reflectorizant. Pe el, găsim logoul Huawei, sistemul foto cu două camere Leica și blițul.

Huawei P20
Huawei P20

În ceea ce privește design-ul, Huawei P20 este un telefon arătos, aproape identic cu fratele său mai scump, P20 Pro. Dar, are și câteva neajunsuri, precum certificarea inferioară IP53 pentru rezistență moderată la praf și stropi de apă. De asemenea, telefonul folosește sticlă întărită în loc de Gorilla Glass. Toate astea scad durabilitatea telefonului. De aceea, îți recomandăm să cumperi o protecție pentru ecran și să folosești coperta oferită de Huawei în pachet, ori să-ți cumperi una și mai rezistentă.

Design-ul și aspectul exterior ale Huawei P20 sunt foarte reușite. Designerii Huawei au făcut o treabă bună, iar variantele de culoare oferite arată foarte bine. Pentru a ne oferi un telefon frumos, Huawei a sacrificat din durabilitate. Calitatea construcției telefonului Huawei P20 este ușor inferioară față de alte telefoane cu un preț similar.

Reclamă

Caracteristici hardware

Hardware-ul de pe Huawei P20 este similar cu cel de pe Huawei P20 Pro. De exemplu, folosește același procesor cu opt nuclee Hisilicon Kirin 970, patru dintre acestea fiind la frecvența de 2,4 GHz, iar alte patru la frecvența de 1,8 GHz. Cipul grafic este un Mali-G72 MP12. Huawei P20 vine cu un spațiu de stocare foarte generos, de 128 GO, și cu 4 GO de RAM. În contrast, Huawei P20 Pro are 6 GO de RAM. De asemenea, niciunul dintre cele două smartphone-uri nu are suport pentru carduri microSD, nici măcar în versiunea Dual SIM.

Ecranul este inferior fratelui său mai scump, având o mărime de 5,8 inci și un panou TPS IPS LCD, cu 16 milioane de culori, o rezoluție de 1080 x 2240 pixeli, precum și o rată de aspect ușor neobișnuită, de 18,7:9. Densitatea pixelilor este de 429 Pixels Per Inch (ppi). Raportul "ecran-corp" este de 80,4%.

Huawei P20
Huawei P20

Principalul atu al acestui telefon este sistemul său de camere. Pe spate, Huawei P20 are un sistem cu două camere și optică Leica, cu 2x zoom fără pierderi de calitate, detectarea fazelor, focalizarea automată cu laser și bliț cu led. Prima dintre cele două camere are 12 megapixeli, este RGB și are o deschidere de f/1,8. A doua cameră este monocromă, cu 20 de megapixeli și are o deschidere de f/1,6. Camera frontală are 24 megapixeli, o deschidere de f/2,0 și distanță focală fixă.

Huawei P20
Huawei P20

Huawei P20 are un cip Bluetooth 4.2. Din păcate, nu oferă suport pentru Bluetooth 5, asemeni altor modele de top. Dar, oferă suport pentru NFC, conexiuni wireless la rețele care folosesc standardele 802.11a/g/n/ac și un cip GPS. Are și câțiva senzori utili: amprentă digitală, giroscop, senzor de proximitate, busolă, senzor de temperatură de culoare, senzor de gravitație, senzor de lumină ambientală și un senzor Hall (magnetic).

Huawei P20 nu are o mufă audio, dar poți folosi căști cu fir prin intermediul portului USB Type-C. Un accesoriu binevenit este adaptorul USB Type-C la mufă audio de 3,5 mm, care-ți permite să conectezi căști tradiționale la smartphone. Boxa de pe telefon nu este stereo, ca pe Huawei P20 Pro.

Huawei P20
Huawei P20

Huawei P20 vine cu o baterie nedetașabilă Li-Po de 3400 mAh, care oferă autonomie suficientă. Din păcate, telefonul nu are un port infraroșu. Drept urmare, nu-l poți folosi pentru a controla de la distanță dispozitive precum televizoare, așa cum se poate cu Huawei P20 Pro. De asemenea, nu include încărcare wireless, dar vine cu încărcare rapidă și un încărcător SuperCharge. Dacă vrei să afli toate caracteristicile tehnice ale acestui telefon, mergi la această pagină: Huawei P20 Specificații.

Dacă vrei să afli despre experiența utilizare oferită de Huawei P20, camerele sale, aplicațiile incluse, performanța sa în teste sintetice, citește următoarea pagină a acestei recenzii.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate