Kaspersky 2017 - primele produse de securitate care integrează un serviciu VPN

Kaspersky 2017 - primele produse de securitate care integrează un serviciu VPN

Toamna se lansează noi produse de securitate, care aduc mereu un plus de protecție față de generațiile precedente. Compania Kaspersky tocmai și-a lansat generația 2017 a produselor lor, care se remarcă printr-un pas îndrăzneț pe care noi doream să-l vedem făcut de multă vreme în lumea produselor de securitate: posibilitatea de a face conexiuni VPN atunci când te conectezi la rețele wireless publice nesecurizate. Kaspersky sunt primul producător de securitate consacrat care face acest pas îndrăzneț. Dacă vrei să afli ce aduce nou Kaspersky în 2017 și de ce contează, citește această știre:

Reclamă

VPN-ul este introdus pentru prima dată în cadrul unui produs de securitate Kaspersky

De multă vreme suntem de părere că un produs de securitate trebuie să securizeze conexiunile wireless realizate de utilizatori, printr-un tunel VPN care este foarte greu de interceptat de hackeri. Utilizatorii de laptop-uri, dar mai ales cei de smartphone-uri, se conectează în mod frecvent la rețele WiFi publice care reprezintă un adevărat risc pentru securitatea lor. Crearea unui tunel VPN securizat, către un server administrat de o companie de securitate cu tradiție, precum Kaspersky, este foarte utilă în protejarea datelor transmise și primite de dispozitivul conectat la rețeaua WiFi. Funcția de conexiune prin VPN este deosebit de importantă, mai ales atunci când se desfășoară operațiuni financiare, se fac autorizări pe saituri sau se transferă informații confidențiale. În aceste cazuri, interceptarea traficului de către o terță parte ar putea provoca pierderi foarte grave.

Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features
Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features

O conexiune VPN este utilă și în timpul călătoriilor, atunci când multe persoane tind să se conecteze la rețele wireless nesigure, pentru a fi în contact cu cei dragi. Conform unui studiu Kaspersky Lab , fiecare al cincilea utilizator a fost victimă a infractorilor cibernetici atunci când călătorea. Această statistică nu este surprinzătoare, având în vedere că unul din cinci turiști nu își ia nicio măsură de siguranță în mediul online. Modulul Secure Connection care oferă serviciul de conexiune VPN din cadrul Kaspersky Internet Security pentru Windows devine o măsură de securitate necesară pentru conectarea la o rețea wireless publică. Din păcate, acest modul este disponibil doar în versiunea pentru Windows și nu în cea pentru Android. Din moment ce integrarea unei soluții VPN într-o soluție de securitate este abia la început, ne așteptăm ca și alți producători să facă acest pas iar Kaspersky să integreze această facilitate în produsele lor de securitate pentru toate platformele. Rămâne de văzut cât de populară va fi această facilitate în rândul utilizatorilor și dacă și ceilalți producători de produse de securitate vor urma exemplul Kaspersky.

Reclamă

Facilități pentru managementul software-ului instalat pe calculatorul tău

Trendul acesta este unul mai vechi și, de data asta, Kaspersky sunt cei care-l urmează mai târziu decât restul pieței produselor de securitate pentru Windows. Ne referim la integrarea de unelte care monitorizează aplicațiile instalate de utilizator și dacă acestea sunt sau nu actualizate în mod regulat. Multe aplicații foarte populare, precum Adobe Reader ori Flash Player reprezintă pericole de securitate dacă nu sunt actualizate în mod constant. De aceea, Kaspersky au introdus modulul Software Updater care poate să identifice automat aplicațiile care au nevoie de actualizări și, dacă utilizatorul își dă acordul, instalează pe calculator cele mai recente versiuni de pe saiturile furnizorilor. Utilizatorul poate, de asemenea, să solicite manual o actualizare a unei aplicații sau poate să creeze o listă cu aplicații care nu trebuie actualizate (de exemplu, dacă utilizatorului îi este necesară o versiune veche).

Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features
Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features

Conform unui studiu Kaspersky Lab , 37% dintre utilizatori păstrează pe dispozitivele lor programe pe care nu le folosesc. Pe lângă faptul că acestea încarcă inutil spațiul de stocare disponibil, le oferă o șansă în plus infractorilor cibernetici de a intra în sistem. Noul modul Software Cleaner scanează toate aplicațiile instalate și le marchează pe cele care prezintă un potențial risc. Uneori, utilizatorii nici măcar nu știu despre aceste aplicații instalate sau nu cunosc efectele lor negative și le păstrează instalate, deși nu le folosesc.

Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features
Kaspersky, 2017, antivirus, internet, security, features

Alte îmbunătățiri aduse în generația 2017 a produselor de securitate Kaspersky

Generația 2017 a produselor de securitate Kaspersky pentru Windows vine și cu îmbunătățiri ale modulelor de protecție deja existente:

  • O gestionare mai bună a rețelelor WiFi la care te conectezi și a notificărilor primite despre aceste rețele
  • Un modul Anti-Banner care funcționează mai bine decât în trecut în blocarea reclamelor de pe internet
  • Modulul de Private Browsing oferă o protecție extinsă față de versiunile precedente
  • Facilitatea Safe Money de navigare securizată pe saiturile unde se fac tranzacții financiare, le permite acum utilizatorilor să ofere feedback despre produs
  • Procesul de actualizare folosit de Kaspersky în fundal merge acum mai bine
  • Modulul de Mail Anti-virus folosește o euristică mai avansată pentru a detecta amenințările primite prin e-mail.

Echipa Digital Citizen va relua în săptămânile următoare seria de recenzii a produselor de securitate și Kaskpersky se va număra printre primele produse evaluate. Abia așteptăm să vedem cât de bună este noua generație de produse de securitate. Până atunci, o puteți evalua pe cont propriu, instalând versiunea de evaluare, disponibilă pe saitul Kaspersky România.

Descoperă: Securitate Blog Știri