Securitatea cibernetică prin educație: Kaspersky Interactive Protection Simulation

Securitatea cibernetică prin educație: Kaspersky Interactive Protection Simulation

Kaspersky Lab a dezvoltat o strategie în care pune accent pe educație pentru securitatea cibernetică. Pe lângă investiția în tehnologie, educația este o componentă la fel de importantă pentru succesul în menținerea siguranței cibernetice pentru un cămin sau o afacere. La ce este de folos să montezi zece lacăte la ușă dacă persoanele care o folosesc, o lasă deschisă? Kaspersky Interactive Protection Simulation este cea mai recentă ofertă lansată în România și în acest articol tragem cu ochiul la ce oferă acest produs:

Reclamă

Kaspersky Lab și educația securității cibernetice

Kaspersky Lab a făcut o prioritate din educația securității cibernetice. În mediul tehnologic în care își desfășoară activitatea o companie, factorul uman reprezintă riscul cel mai ridicat pentru securitatea cibernetică. Majoritatea atacurilor cibernetice care au succes, pătrund în companii prin intermediul emailului. Angajații deschid fișiere atașate sau fac clic pe legături deși de cele mai multe ori există elemente care identifică cu ușurință un email cu probleme.

Platforma Kaspersky Security Awareness oferă soluții care se adresează diferitelor nivele de responsabilitate dintr-o companie. Nivelul de bază începe cu soluții de training concepute pentru toți angajații și continuă cu soluții specializate în funcție de gradul de implicare în achiziția și gestionarea soluțiile de securitate cibernetică.

Kaspersky Security Awareness
Kaspersky Security Awareness

Kaspersky Interactive Protection Simulation

Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS) se adresează persoanelor care au putere de decizie sau de influență asupra securității cibernetice dintr-o companie. Fără o înțelegere de ansamblu a securității cibernetice, deciziile și soluțiile de securitate pot evalua haotic și pot lăsa breșe în siguranța companiei. Kaspersky denumește zona gri de intersecție a diferitelor interese și puteri de decizie, triunghiul Bermudelor al securității cibernetice dintr-o companie. KIPS așează împreună acești factori de decizie și influență și determină un dialog pe situații simulate copiate din viața reală a unei firme.

Bogdan Pismicenco, Sales Manager Romania, Bulgaria & Republica Moldova
Bogdan Pismicenco, Sales Manager Romania, Bulgaria & Republica Moldova

KIPS folosește board games ca model de interacțiune. O combinație între tehnologie (tablete și platformă online) și materiale fizice, KIPS creează rapid o atmosferă de implicare și suspans pentru participanți.

Reclamă

Elementele de securitate cibernetică apar natural împreună cu deciziile legate de securitate. Jocul se desfășoară rapid, tensionat, și punctează subiectele de reflecție și decizie din lumea reală care pot fi luate cu o mai bună înțelegere a riscurilor din lumea digitală.

Board game cu Kaspersky Interactive Protection Simulation
Board game cu Kaspersky Interactive Protection Simulation

KIPS introduce concepte care arată diversitatea riscurilor de securitate, cât de important este să previi și cât de costisitor este să repari și care elemente dintr-o companie au nevoie de protecție cibernetică.

Diploma de participare Kaspersky Interactive Protection Simulation
Diploma de participare Kaspersky Interactive Protection Simulation

KIPS nu devine ritos și nu tratează cu superioritate subiectul securității cibernetice. La final, concluziile sunt lăsate în seama participanților. Până la urmă fiecare companie știe cel mai bine care îi sunt prioritățile și ce bugete își permite să aloce pentru securitate.

Kaspersky în articole Digital Citizen

Dacă ești interesat de mai multe informații legate de Kaspersky Lab și soluțiile lor de securitate, îți prezentăm câteva subiecte tratate de noi în articole scrise de echipa noastră:

Premiile Digital Citizen: Cel mai bun antivirus gratuit al anului 2018
Premiile Digital Citizen: Cel mai bun antivirus gratuit al anului 2018

Cât de eficace este securitatea cibernetică la tine la birou?

Omenirea a avut la dispoziție o perioadă lungă de timp pentru a ajunge la nivelul de siguranță de care ne bucurăm în zilele noastre. Internetul a venit ca un tsunami de informații și tehnologii pe care încă nu știm cum să le gestionăm. Securitatea cibernetică este la fel ca cea din lumea reală: un factor de simplificare al vieții noastre. Viața în fața calculatorului și smartphone-ului devine complicată dacă nu avem un nivel confortabil de siguranță. În loc să ne concentrăm pe ceea ce vrem să facem, fie profesional, fie în viața privată, ajungem să alergăm de la o criză la alta și să ignorăm aspectele care ne păstrează în siguranță. Tu cum percepi securitatea cibernetică la tine la birou? Ai nivelul de siguranță de care ai nevoie pentru a-ți face treaba sigur și productiv? Lasă-ne un comentariu mai jos cu observațiile tale.

Descoperă: Securitate Blog Sistem și Securitate Știri