Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Total Security

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Total Security
Rating

2017 nu a fost un an bun pentru Kaspersky și produsele lor de securitate. Deși a fost o companie cu o reputație bună în lumea securității, acuzațiile pe care le-au făcut Statele Unite și, mai recent, Marea Britanie, referitoare la cum folosește Rusia produsele Kaspersky pentru a spiona alte țări, nu au făcut bine companiei. Însă acest lucru nu înseamnă că utilizatorii obișnuiți nu mai pot folosi produsele Kaspersky. Cea mai bună suită de securitate a lor se numește Kaspersky Total Security și este cea pe care am testat-o în ultimele câteva zile. Acum știm mai multe despre eficiența și performanțele sale și vrem să împărtășim ce am aflat. Citește acest review și vezi dacă merită să cumperi și să folosești Kaspersky:

Reclamă

La ce este bun Kaspersky Total Security?

Kaspersky Total Security este o suită de securitate care excelează la:

 • A îți oferi protecție de top împotriva malware-ului de orice fel
 • A te opri atunci când încerci să vizitezi saituri web periculoase
 • A îți oferi o interfață de utilizare care este ușor de folosit pentru începători, dar și destul de complexă pentru utilizatorii experimentați care își doresc setări avansate
 • Vine cu multe suplimente utile, inclusiv un serviciu VPN care poate să îți îmbunătățească confidențialitatea atunci când te conectezi la rețele publice

Kaspersky Total Security vs. Kaspersky Internet Security

Atât Kaspersky Total Security cât și Kaspersky Internet Security oferă același nivel de securitate și protecție împotriva malware-ului și a altor amenințări cibernetice. Totuși, în completare la tot ce se găsește în Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security este puțin mai scump, dar îți oferă acces și la Kaspersky Safe Kids și la instrumentele Secure Password Manager și Backup & Encryption. Luând în considerare faptul că diferența de preț este de aproximativ 25 de procente, noi suntem înclinați să vedem Total Security ca pe o opțiune mai bună pentru părinții care au nevoie de controale parentale. Internet Security este alegerea mai bună pentru ceilalți.

Aspecte pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive aspecte ale Kaspersky Total Security:

 • Îți oferă o protecție anti-malware și anti-phishing excelentă, atât online cât și offline
 • Motorul antivirus este rapid la scanarea calculatorului tău
 • Kaspersky detectează automat profilul rețelei pe care îl setezi în Windows și își ajustează protecția firewall corespunzător, fără intervenția utilizatorului
 • Suita de securitate nu are aproape niciun impact negativ asupra performanțelor calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este ușor de folosit și de înțeles, iar design-ul său este plăcut
 • Majoritatea instrumentelor suplimentare incluse în această suită de securitate sunt utile și ușor de folosit
 • Kaspersky Total Security include un serviciu VPN, care este foarte util atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi publice, nesigure

Există și câteva lucruri negative la acest produs:

 • Modulul firewall ar putea să fie puțin îmbunătățit astfel încât să nu mai lase niciun port deschis, cel puțin atunci când te conectezi la o rețea publică
 • Deși oferă opțiuni foarte utile, extensia de browser Kaspersky Protection ar trebui să fie portată și pe Opera (folosește motorul Webkit, la fel ca Google Chrome) și Microsoft Edge
 • Ne-am fi dorit ca instrumentul Kaspersky Secure Connection să includă mai mult decât cei 200 de MO de trafic de date pe zi
Notă produs 4/5

Verdict

Kaspersky Total Security reușește să impresioneze din punct de vedere al protecției anti-malware pe care o oferă. Pentru banii pe care îi dai, primești un motor antimalware foarte bun, protecție excelentă atunci când navighezi pe internet și multe caracteristici și instrumente suplimentare care te pot ajuta să îți îmbunătățești securitatea. De asemenea, faptul că există un serviciu VPN inclus în suita de securitate este o adăugire binevenită, care te poate proteja eficient atunci când te conectezi la rețele publice sau nesigure. Singurul aspect semnificativ care nu este pozitiv la Kaspersky Total Security este faptul că modulul său firewall este doar mediu din punct de vedere al eficienței sale. De asemenea, acuzațiile pe care Statele Unite și Marea Britanie le-au făcut împotriva Kaspersky pot să facă utilizatorii să stea departe de produsele lor. Kaspersky a negat aceste acuzații, spunând că a devenit un țap ispășitor între tensiunile crescânde dintre Washington și Moscova. Ce știm noi cu siguranță este că, atunci când vorbim despre produse antivirus, produsele Kaspersky rămân unele dintre cele mai bune de pe piață.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține Kaspersky Total Security pe PC-ul tău cu Windows, trebui mai întâi să îl descarci de pe pagina sa web oficială. Vei descărca un mic fișier executabil, numit kts18.0.0.405aben_12562.exe, cu o dimensiune de doar 2,30 MO. Partea bună este că nu trebuie să le oferi celor de la Kaspersky niciun fel de informații personale înainte de a descărca versiunea de evaluare.

Executarea fișierului de instalare înseamnă că vei descărca încă 168,1 MO de date de pe serverele Kaspersky, aceasta fiind o descărcare mai mică decât este necesar în cazul altor suite de securitate similare.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

În timpul instalării poți să alegi să participi la "Kaspersky Security Network (KSN) pentru a asigura protecție optimă…" și dacă vrei să activezi protecția împotriva reclamelor, pentru a instala doar software-ul pe care îl vrei și să blochezi instalările suplimentare. Recomandarea noastră este să activezi ambele opțiuni deoarece vei ajuta Kaspersky să reacționeze mai rapid în fața amenințărilor noi și vei fi și protejat de software-ul potențial nedorit.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Când instalarea va fi terminată, Kaspersky Total Security te va informa despre acest lucru și va începe să te protejeze imediat ce apeși pe Done (Finalizare). Nu este necesar să îți repornești calculatorul cu Windows, deoarece suita de securitate își încarcă serviciile de protecție imediat după instalare. Totuși, deși am așteptat 15 minute, Kaspersky Total Security nu a inițiat o actualizare automată a definițiilor sale anti-malware. Văzând acest lucru, am încercat să repornim calculatorul, dar nici așa nu a mers. Ce am făcut noi și îți recomandăm să faci și tu, este să rulezi o actualizare manuală a bazei de date. Acest comportament ar trebui schimbat și Kaspersky să își actualizeze imediat baza de date.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Prima actualizare a bazei de date cu malware a însemnat că Kaspersky Total Security a mai descărcat încă aproximativ 2,66 MO de date de pe internet, ceea ce este o valoare foarte mică.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Primele noastre interacțiuni cu Kaspersky Total Security au fost în general pozitive. Ne-a plăcut faptul că nu trebuie să oferi niciun fel de informații personale pentru a putea descărca și folosi versiunea de evaluare a suitei de securitate. De asemenea, ne-a plăcut și cât de ușor a fost să instalăm produsul pe calculatorul nostru cu Windows. Ce ar putea să fie îmbunătățit este modul în care Kaspersky se actualizează prima dată după instalare. Procesul de auto-actualizare ar trebui să se declanșeze automat, imediat ce instalezi suita.

Reclamă

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Pe timpul instalării sale, Kaspersky Total Security dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender. Aceasta este o abordare bună deoarece elimină șansele de a întâmpina conflicte sau probleme de performanță. Suita de securitate este de asemenea bine integrată cu toate caracteristicile de rețea din sistemele de operare Windows moderne. Nu am întâlnit nicio problemă atunci când am asociat laptopul de teste la grupul de domiciliu sau când am creat un Grup de domiciliu pe el. Nu am avut probleme nici la descărcarea, instalarea sau actualizarea aplicațiilor Windows universale din Magazinul Windows. Un alt aspect pozitiv la Kaspersky Total Security este faptul că este capabil să detecteze automat profilul de rețea pe care îl configurezi în Windows (public sau privat) și își ajustează protecția, chiar dacă schimbi tipul rețelei curente în mod repetat. Nu este nevoie de nicio intervenție a utilizatorului în firewall-ul lui Kaspersky, ceea ce este foarte bine.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Din punct de vedere al securității online pe care o primești de la Kaspersky Total Security, trebuie să știi că această suită de securitate scanează tot traficul de internet de pe calculatorul tău, deci ar trebui să fii protejat la fel de bine indiferent de browser-ul web pe care preferi să îl folosești.

Totuși, dacă folosești Chrome sau Firefox, atunci primești și extensia Kaspersky Protection, care îți oferă și alte opțiuni de securitate suplimentare. Extensia îți poate oferi evaluări de securitate pentru rezultatele căutărilor pe care le faci, te ajuta să blochezi banner-ele de pe paginile web pe care le vizitezi și oprește saiturile web de la a colecta date despre tine.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Am verificat și dacă Kaspersky își protejează toate procesele de la terminare. Dacă nu își poate proteja procesele, atunci virușii agresivi pot să îți dezactiveze antivirusul și pot să facă ce vor pe calculatorul tău cu Windows. După cum era de așteptat, Kaspersky Total Security și-a protejat toate procesele antivirus esențiale.

Din punct de vedere al consumului de resurse, Kaspersky Total Security are nevoie de aproximativ 90 de MO de memorie RAM pentru a își rula procesele, aceasta fiind o valoare mică pentru un software de acest tip. De asemenea, Kaspersky Total Security a avut un impact aproape inexistent asupra timpului de pornire al calculatorului nostru de test. Am folosit BootRacer pentru a măsura acești timpi și nu am descoperit nicio schimbare din acest punct de vedere.

Pentru a verifica dacă Kaspersky Total Security afectează negativ viteza conexiunii la internet și a rețelei locale, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și LAN Speed test. Vitezele au fost aceleași înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că nu are un efect negativ asupra transferurilor de date. Este un rezultat excelent!

Kaspersky Total Security este bine integrat cu Windows 10 și cu caracteristicile sale de rețelistică. Am apreciat faptul că îți detectează automat profilul de rețea din Windows și își ajustează firewall-ul corespunzător. De asemenea, ne-a plăcut că nu pare să aibă un impact negativ asupra performanțelor calculatorului nostru de test sau a vitezelor de transfer de date în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de Kaspersky Total Security afișează o secțiune mare de stare și recomandări din partea de sus și oferă acces facil la toate sarcinile de securitate comune. Acestea sunt disponibile prin intermediul unor dale mari, de culoare verde atunci când totul este în regulă cu calculatorul tău sau roșie când se întâmplă ceva rău. Astfel, nu poți să nu observi când este ceva în neregulă. Pe consola principală, ai acces rapid la: Scan, Database Update, Safe Money, Password Manager, Privacy Protection, Backup and Restore, Parental Control și Protection for all devices (Scanare, Actualizare bază de date, Protecție financiară, Manager de parole, Protecție confidențialitate, Copiere de rezervă și restaurare, Control parental și Protecție pentru toate dispozitivele).

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Dacă vrei mai mult, apasă pe butonul More Tools (Mai multe instrumente) din partea de jos a interfeței de utilizare. Acesta îți oferă acces la lucruri precum: Reports, Network Monitor, Software Updater, Data Encryption, Trusted Applications mode, Secure Connection, Quarantine (Rapoarte, Monitor rețele, Instrument de actualizare software, Criptare date, Modul Aplicații de încredere, Conexiune sigură, Carantină) ș.a.m.d. Lista aceasta este lungă, adică exact ce îți poți dori de la un produs de tip Total Security. Vestea bună este că majoritatea acestor instrumente și caracteristici sunt utile și te pot ajuta să îți crești securitatea sistemului. Vom vorbi mai mult despre ele în secțiunea Caracteristici suplimentare din acest review.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Mergând înapoi la interfața de utilizare, în colțul din stânga jos găsești o mică rotiță dințată care te va duce la toate setările disponibile. Dacă vrei să configurezi Kaspersky Total Security în detaliu, aici trebuie să mergi. Setările sunt împărțite în cinci secțiuni diferite: General, Protection, Performance, Scan și Additional (General, Protecție, Performanțe, Scanare și Suplimentar).

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Probabil cea mai importantă este secțiunea Protection (Protecție), unde găsești toate modulele de protecție disponibile în Kaspersky Total Security. Ne place faptul că poți să pornești și să oprești foarte ușor oricare dintre modulele de protecție, cu un simplu clic sau apăsare pe comutatorul fiecăruia. Dacă vrei să intri în detaliu în cele mai avansate setări, poți să apeși pe numele fiecărui modul de protecție care te interesează.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Din punct de vedere al opțiunilor de ajutor și suport, Kaspersky Total Security îți oferă aproape tot ce ți-ai putea dori. Majoritatea acțiunilor și setărilor din această suită sunt bine explicate contextual, dar dacă ai nevoie de ajutor și suport mai complex, poți să mergi online și să răsfoiești documentația, să navighezi forumurile, să vorbești prin live chat cu tehnicienii de suport sau chiar și să îi suni la telefon. Totuși, opțiunea de suport telefonic este disponibilă doar în anumite țări, iar România nu face parte dintre ele.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

În cazul în care rapoartele și statisticile contează pentru tine, Kaspersky Total Security ți le oferă și pe acestea. Poți să vezi ce s-a întâmplat pe calculatorul tău în diferite perioade de timp și, dacă este nevoie, poți să verifici jurnalele detaliate pentru absolut orice.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Atunci când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău cu Windows, Kaspersky Total Security îți spune prin intermediul unor notificări concise și ușor de înțeles. Noi am văzut alerte despre malware dar și notificări legate de intervențiile firewall-ului.

Kaspersky Total Security, 2018
Kaspersky Total Security, 2018

Kaspersky Total Security oferă o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de folosit. Ne place modul în care este structurată și numărul mare de opțiuni și setări disponibile. Este o interfață de utilizare care a fost gândită atât pentru utilizatorii normali cât și pentru cei avansați.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de bun este Kaspersky Total Protection la a îți proteja calculatorul de atacurile din rețea și malware. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să verifici ce recomandări avem noi pentru tine legate de setările pe care ai putea să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows